Незаменимият Путин - към нов мандат като президент

Той пък обяви война на корупцията и равнодушието към проблемите
Обновена: 23 дек 2017 16:56 | 23 дек 2017 16:35, Камелия Цветанова
377
Незаменимият Путин - към нов мандат като президент
Снимка: Reuters, архив

Управляващата в Русия партия подкрепи официално кандидатурата на президента Владимир Путин на президентските избори догодина, предаде ТАСС.

На конгрес в столицата Москва днес партия "Единна Русия" очаквано застана зад Путин, който се кандидатира като независим на президентските избори на 18 март.

Още по темата

Управляващата в Русия партия иска "крайната победа" на президентските избори да е на Владимир Путин, заяви по-рано председателят на "Единна Русия" и премиер на страната Дмитрий Медведев, цитиран от Ройтерс.

В словото си Медведев каза, че сега, а и в бъдеще, формацията ще даде на Путин "цялата възможна подкрепа".
Масово се очаква президентът да бъде преизбран за още един шестгодишен мандат, отбелязва Ройтерс.

"Тази година партията навърши 16 години. И през всички тези години тя имаше един безспорен лидер. Лидер, който обединява най-различни хора. Обединява гражданите на нашата страна - Владимир Владимирович Путин", каза Медведев, цитиран от ТАСС.

Той посочи още, че съпартийците му "отдавна и твърдо са определили на кого ще окажат подкрепа".

На конгреса самият Путин призова за борба с корупцията и равнодушието към проблемите на хората, предаде още ТАСС.

"Нищо не подрива стабилността и не отнема ресурси за развитие толкова, колкото неправдата, несправедливостта, корупционната ръжда и подкупността, равнодушието към своята страна и откъсването от нуждите на гражданите, надменността и високомерието от страна на политиците, чиновниците, бизнеса или онези, които се наричат елит", каза руският президент.

Путин представи на конгреса визията си за модернизиране на Русия, отбелязва Асошиейтед прес. Агенцията посочва, че руският президент се е кандидатирал като независим, запазвайки дистанция от управляващата партия, на чиято репутация вредят обвиненията в корупция срещу нейни високопоставени функционери. Въпреки това Путин говори днес на конгреса, обещавайки повече стимули за бизнеса, борба с корупцията и допълнителни ресурси за недостатъчно финансираната здравна и образователна система.

С рейтинг от над 80 процента се очаква руският президент да бъде преизбран лесно при гласуването на 18 март, отбелязва АП. На изборите Путин ще се изправи срещу няколко други кандидати, сред които номинираните днес Павел Грудинин от комунистическата партия и телевизионната водеща Ксения Собчак от партия "Гражданска инициатива", както и издигнатият преди няколко дни председател на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
11
 
2
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
До Първична сила Евалла "Първична сила". Шапка ти свалям. Много добре си го обрисувал с няколко думи.
6
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колеги, считам Путин, Тръмп, Орбан, Качински, Натаняху, Ердоган за най-отговорните политици спрямо народите си в света в момента. Не твърдя, че всичките са ангели. Казвам, че мислят за народите си. Отвратен съм от либералните лидери-*** и от фейк новините им. Осъзнах, че термини като "солидарност" и "демокрация" са политически лозунги и инструмент за натиск и че на този свят всеки народ е сам за себе си и никой нищо няма да ти даде наготово, освен ако не си го извоюваш . Как мислите?
5
23
 
14
 
! Отговори
Навалин преди 6 години
Страхливец! С 80% подкрепа, а умира от страх. Защо не допуска други кандидати, освен посочените от него. Немцов щеше да го отвее и поръча убиството му.
4
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рашнаците що си губят времето с избори. Да си обявят вездесъщия миньон за пожизнен император на изперията на злото и да се орахатят лочейки самагон пред фотошопирания му лик.
3
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така си е.На този етап е незаменим.Знае много и не е агресивен.Не е непредсказуем като Тръмп и Ким.Руснаците имат свободата къде и как да живеят.На някои това не им харесва,но това си е техен проблем.
2
19
 
21
 
! Отговори
Първична сила преди 6 години
Дами и господа,Ето на тепиха излизааааааВъртителят на Кранчето, Яздещият мечки, Господарят на Потоците, Повелителят на хибридите, Избиращият американските президенти, Създателят на Арматите и на новите Москвичи, Неплашещият се от Санкциите, Спасяващият сирийските диктатори, Конкурентът на Трите Красавици, Купувачът на Ботокса, Говорещият с турците, Несрамуващият се от името си, Идолът на Червените Бабички,Дами и господа, да посрещнем с бурни аплодисменти: Путиииииииииииин!
1
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците си го харесват. Никой няма право да им се меси и да ги получава.