Мелания реши съдбата на прочута магнолия пред Белия дом

Наблизо вече се отглеждат издънки от 200-годишното дърво
27 дек 2017 13:48, Елка Василева
12
Мелания реши съдбата на прочута магнолия пред Белия дом
Снимка: архив, Reuters

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп е разпоредила прочутата близо 200-годишна магнолия на поляната пред Белия дом да бъде отстранена, съобщават Асошиейтед прес и ТАСС, позовавайки се на Си Ен Ен.

Съпругата на президента е взела решението да се "избави" от знаковото дърво - най-старото пред Белия дом, от съображения за безопасността на посетителите и представителите на медиите, които по правило застават точно под него.

Мелания Тръмп е решила съдбата на магнолията, след като се е запознала обстойно с доклад на специалисти от Националния дендрариум на САЩ и с исторически документи, водила е дълги разговори с екипа си и е проучила всяка една възможност.

Дървото ще бъде отрязано по-късно през тази седмица, докато президентското семейство се намира в имението си във Флорида за празниците.

От доклада на специалистите става ясно, че "цялостната архитектура и структура на дървото е сериозно компрометирана", както и че магнолията е "напълно зависима от поддържащата я изкуствена конструкция", без която е щяла да падне още преди години.

Хората, които се грижат за поддръжката на градините на Белия дом, са подготвени за "гибелта" на магнолията. Наблизо се отглеждат издънки от оригиналното дърво, чиято височина вече е между 2,4 и 3 метра.

Впоследствие те ще бъдат засадени на мястото на оригиналната магнолия.

Историята разказва, че първото дърво е засадено по поръчка на седмия президент на САЩ Андрю Джаксън в памет на покойната му съпруга Рейчъл.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А банкянската магнолия кога ще бъде отстранена.Щото тя е много опасна за народа.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ako ne e ok boiko moje da pomogne na melania toi ima magnolia v bankja
7
3
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 6 години
А докато Мелания сече магнолията Тръмпи с какво ще се занимава за да не остане по назад? Може би една атомна бомбичка в някоя посока?
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"от съображения за безопасността на посетителите и представителите на медиите, които по правило застават точно под него."И Белия дом трябва да го махнат от съображения за безопасността на света.
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо решихте, че ни вълнува магнолията пред белия дом?
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трети ден сълзи и со.поли за магнолията . Издишате .
3
2
 
28
 
! Отговори
хахо преди 6 години
Нема страшно, Бойко е спец по магнолиите той ша и даде банкянска издънка.
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
о колко "вълнуваща" новина! а нещо за другите толкова вълнуващи теми ще кажете ли?-хороскопът ми-адриана лима-биг брадър-от коя храна се вдигал самолета-6 причини за... (нещо тъпо)-биткойн
1
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЕЗИ ДВАМАТА КАДЕТО МИНАТ ТРЯВА НЕ НИКНЕ,