Ким Чен Ун със закани към САЩ: На бюрото ми има ядрен бутон

Севернокорейският лидер с позитивни нагласи за зимната олимпиада
250
Ким Чен Ун със закани към САЩ: На бюрото ми има ядрен бутон
Снимка: БТА

Лидерът на КНДР Ким Чен Ун заяви в новогодишното си обръщение, че Вашингтон няма да може да започне война срещу неговата страна, тъй като тя е развила техническата способност да нанася ядрени удари по цялата територия на САЩ, предаде Ройтерс.

"Цялата територия на САЩ е в обхвата на нашите ядрени оръжия и на бюрото ми винаги има ядрен бутон. Това е реалност, не заплаха", заяви Ким.

КНДР е приключила разработването на ядрената си програма през изтеклата година и ще премине към масовото производство на ракети и ядрени бойни глави, добави лидерът на страната, но подчерта, че "тези оръжия ще бъдат използвани само, ако бъде заплашена нашата сигурност".

Той допълни още, че е необходимо да се намали военното напрежение на Корейския полуостров и неговата страна е готова за преговори с Южна Корея. Освен това КНДР е готова да участва в Зимните олимпийски игри в Пьонгчан.

"Участието на Северна Корея в Зимните олимпийски игри ще бъде добра възможност да покажем единството на народа и се надяваме игрите да бъдат успешни. Представители на двете Кореи могат да се срещнат скоро, за да обсъдят тази възможност", заяви лидерът на КНДР, цитиран от БТА.

Сеул реагира веднага и приветства новогодишната реч на севернокорейския лидер, в която той намекна за възможността да изпрати делегация на предстоящите Зимни олимпийски игри в Пьончан, Южна Корея, съобщи южнокорейската агенция Йонхап, като се позова на президентската канцелария.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още по темата: Ким Чен УнСАЩКНДР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 6 години
До РуменПазят ги да не избягат от "Рая" и разкажат в другите държави колко добре са живели, такъв наплив за Северно Корейски паспорти ще има, че няма да им стигне хартията в света да ги отпечатат.
180
0
 
4
 
! Отговори
Румен преди 6 години
Интересно,а?В държави,в които куче да вържеш не иска да стои ...или религията е номер едно или оръжието...И понеже са много големи убавци,не пазят някой да не влезне им развали хубавото..ами пазят някой да не избяга?!Че кой бяга от хубавото?Само от затвор се бяга...
179
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
AMERIKA E TVARDE SLABA ZA DA SE BIE S NARODA NA KNDR.
178
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
Оръжейните заводи бълват продукция, която трябва да се продава. Пазара е разпределен между САЩ и Русия, които си търсят "балъци" за да продават! Не зная, какво ще стане, защото започва на пазара да влиза и Китай.Нали се сещате, че Русия не му подарява на този *** ракетни двигатели и ядрени бойни глави? Северна Корея има някакви ресурси с които плаща, но по-голямата част от народа им гладува! Дали Русия и Китай ще допуснат да се случи нещо?Според мене "не".
177
3
 
9
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Северна Корея с нейния ядрен потенциал е твърде подобна на бившия Ирак с неговите химически оръжия. САЩ преекспонират тази тема за да сплашват близките страни - Южна Корея и Япония за да им продават оръжия!
176
8
 
6
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Недейте, пaпагали смешни, да пишете и да преписвате глупостите на размекнатата MSM пропаганда! Корейския свинчoк не е заплашвал Америка и Тръмп, а просто каза, че има ядрено копче, но се надява никога да не го използва. Освен това, явно Тръмп доста го е поставил на мястото му, защото за първи път Свинчo каза, че ще се радва да изпрати спортисти на игрите в Ю. Корея! Та така...
175
5
 
5
 
! Отговори
podawat преди 6 години
ПО този повод с е напомня че американския шпионин Садам Хюсеin вижте какво е пил вчера в чест на 2018 година ограби много соц страни вкл НРБ с милиарди живи долари с цел имитация на страшна армия и подържане на супер високи цени на петрола..Милиони зверски убити по време на неговото управление..
174
3
 
7
 
! Отговори
към 2018 преди 6 години
Отчита с е обаче че КНДР има една от най могъщите земни армии създавани някога..
173
3
 
6
 
! Отговори
ПИАР наркомани има преди 6 години
ПОлзват американски спец наркотици подавани като подсладители вкл в безалкохолни бонбони и лекарства. Подобни конфронтационни исказвания подържаха нарочно чрез обемно обсебени спец служби преди наглото нападения с уранови бомби над СЪрбия и окупирането на ирак..
172
4
 
8
 
! Отговори
Младеж преди 6 години
Все едно пък Руснаците не могат да изстрелят от тяхна територия някоя друга супер ракета. Тогава жертвите няма да са милиони ,ами десетки милиони. И надали сащ ще оцелеят буквално.
171
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това с унищожаването как го виждате бе ? Това да не е 1941-ва , Ким може да е *** , но има най-голямата и фанатизирана армия в света , оръжията им са допотопни , но имат поне 2 ракети способни да достигнат САЩ и ако го направят жертвите ще са милиони . Сеул е обсега на конвенционалната артилерия на Ким , разположена по границата и ако му запари той няма да има скруполи да използва всичко . Никой в САЩ няма да търпи администрация започнала война с милиони жертви
170
6
 
13
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 6 години
Еееее ,това не ви Авганистан. Там Краварите сте лапали папура ,и пак ще го лапате.Ама за последно.
169
12
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 6 години
До Да добавя 191 Колко *** трябва да е станал българският народ,за да имаш 9+ и 9.Трябва да се закрива ***.Трябва да преизбереме Путинягата,всички от БСП и които са с тях.Те са които ще закрият КОМУНИЗМАВеликите САЩ не могат да помагат на всяка *** нация,като нашта.Нека Б-я първо си изяде *** руски и после наистина попита да стане част от Нормалният Свят.
168
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този *** може да направи някоя беля най-вече в Южна Корея или Япония , но после ще бъде унищожен.
167
33
 
16
 
! Отговори
Да добавя преди 6 години
До Майтапчия 143 Той добре къса нервите на американците , но на него ще му скъсат врата. Никой не може да се еб..а с Америка, най голямата сила.Кимчо е една бълха.
166
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 191що бе *** ли ше ми праиш?
165
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на късопишковците им дай с ракети да се хвалят :) Русский и кенедерейский мир.
164
5
 
3
 
! Отговори
До 189 преди 6 години
Много си утваръш устата та глей ти са нестъжни ...
163
2
 
5
 
! Отговори
До 187 преди 6 години
И може би го натиска този бутон някой африкански бежанец ?
162
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това копче бай Дончо скоро ще му го завре в гз. Следващия е другия дребен, злобен диктатор.