Ким Чен Ун със закани към САЩ: На бюрото ми има ядрен бутон

Севернокорейският лидер с позитивни нагласи за зимната олимпиада
250
Ким Чен Ун със закани към САЩ: На бюрото ми има ядрен бутон
Снимка: БТА

Лидерът на КНДР Ким Чен Ун заяви в новогодишното си обръщение, че Вашингтон няма да може да започне война срещу неговата страна, тъй като тя е развила техническата способност да нанася ядрени удари по цялата територия на САЩ, предаде Ройтерс.

"Цялата територия на САЩ е в обхвата на нашите ядрени оръжия и на бюрото ми винаги има ядрен бутон. Това е реалност, не заплаха", заяви Ким.

КНДР е приключила разработването на ядрената си програма през изтеклата година и ще премине към масовото производство на ракети и ядрени бойни глави, добави лидерът на страната, но подчерта, че "тези оръжия ще бъдат използвани само, ако бъде заплашена нашата сигурност".

Той допълни още, че е необходимо да се намали военното напрежение на Корейския полуостров и неговата страна е готова за преговори с Южна Корея. Освен това КНДР е готова да участва в Зимните олимпийски игри в Пьонгчан.

"Участието на Северна Корея в Зимните олимпийски игри ще бъде добра възможност да покажем единството на народа и се надяваме игрите да бъдат успешни. Представители на двете Кореи могат да се срещнат скоро, за да обсъдят тази възможност", заяви лидерът на КНДР, цитиран от БТА.

Сеул реагира веднага и приветства новогодишната реч на севернокорейския лидер, в която той намекна за възможността да изпрати делегация на предстоящите Зимни олимпийски игри в Пьончан, Южна Корея, съобщи южнокорейската агенция Йонхап, като се позова на президентската канцелария.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още по темата: Ким Чен УнСАЩКНДР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей на това му казвам аз новогодишен поздрав към нацията! Наздраве!