МВР за шестимата убити: Цинично престъпление без аналог у нас!

Изключва се версията за убийство и самоубийство
Обновена: 3 яну 2018 18:49 | 3 яну 2018 18:48, Боряна Павлова
187
МВР за шестимата убити: Цинично престъпление без аналог у нас!
Снимка: архив Reuters

Шест са жертвите на убийството в Нови Искър, изключваме версията за самоубийство. Това каза  Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба във връзка с шесторното убийство в Нови Искър

"Става въпрос за шесторно убийство. Изключвам версията за самоубийство на някой от убитите. Категорично става дума за убийство. Всички са убити с огнестрелно оръжие, не с един, а с множество изстрели“, обясни Сарафов.

Той уточни, че оръжието на убийството все още не е намерено и заподозрян до момента няма.

"Касае се за изключително тежко престъпление, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Лично бих го определил като престъпление без аналог поне в най-близката ни история", обясни Сарафов.

Сарафов изброи имената на убитите: "Неделчо Юнаков, роден 1976 г.; Георги Юнаков, роден 1998 г. – син на Неделчо; Еленка Бурджиева, родена 1945 г.; Нанси Иванова, родена 2001 г.; Боби Иванов, роден 1999 г. и Кети Кюхова, родена 1973 г. Всички са убити с огнестрелно оръжие – не с по един, а с множество изстрели", поясни той. Дали става дума за едно и също оръжие ще стане ясно след като приключат назначеното по делото експертизи.

Още по темата

Имотът, в който е станало престъплението е притежаван от убитите отскоро, МВР ще провери бившите собственици и имало ли е проблеми с прехвърлянето на къщата. Ще проверяват и дейността на убития Неделчо, който вероятно се е занимавал с търговска дейност или кухи фирми, които "чистят" ДДС.

"Както съдебно-медицински, заключенията по които всеки момент ще бъдат представени, така и трасологически експертизи, балистични и т.н. Предстои много работа – лабораторна, по анализи, на веществени доказателства, биологични, дактилоскопични и т.н.", каза още Борислав Сарафов и добави, че към момента все още не е установено и намерено оръжието на убийството.

"Направени са изключително прецизни процесуално следствени действия както статичен оглед на местопроизшествието, така и динамичен. Не е намерено оръжието на убийството", заяви Сарафов.

На въпрос какви са доказателствата, че всички са убити и няма самоубийство, Сарафов
коментира: "По начина, по който са установени телата, по начина на попаденията на изстрелите, защото никой не се самоубива с 3-4 куршума и в крайна сметка в гръб. Когато някой се самоубие оръжието обикновено е на място".

На въпрос какви са версиите, Борислав Сарафов поясни, че се работи по множество версии.

"Убийствата са извършени в нощта 31 декември срещу 1 януари. Това е времето на настъпване на смъртта на всички. Повече подробности и точния час на всеки един за да можем да установим кой е убит първи и кой последен ще можем да уточним след приключване на съдебно медицинските експертизи", добави той и обясни, че целият ресурс на Прокуратурата и МВР е впрегнат, за да се стигне до извършителя.

МВР днес са извършили огледи и по светло, използвано е следово куче, което е отвело полицаите до джипа и трупа на Кети. Продължава огледът в къщата, търсят се следи и гилзи.

Работи екип на Института по психология, те ще изготвят психопрофил на евентуалния извършител.

"Убийствата с са извършени в нощта на 31 срещу 1 януари", каза Борислав Сарафов. Точният час на смъртта на всеки един ще уточним след като приключат съдебномедицинските експертизи. Работи голям екип от прокурори, разследващи полицаи и оперативни работници.

"Утре ще дадем още информация", обеща шефът на Националната следствена служба. Колегите от щаба работят по горещи следи, разпитват свидетели. Това е казус, който касае обществото. Няма да крием информация.

 


187
Още по темата: Нови Искърубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе най-добре полицаите и прукорорите да подхващат психодиспансера в Курило, там все някой ще си признае
159
12
 
5
 
! Отговори
Не пропускайте, преди 1 година
че може да е "аберацио иктус": отклоняване от истинската цел: затрудняване на Европредседателството, чрез жестоко масово убийство в деня на започване на БЪЛГАРСКОТО Европредседателство; руската мафия чрез своите убийци.И не отричайте хибридната война на Русия чрез ВСИЧКИ средства.( помним след 1989-Луканов, Кюлев, Илиев,Павлов+, съпругът на Весела(БСП-дано е жив още)- неразкрити.Изпратени с мисия.
158
0
 
1
 
! Отговори
Сигурно преди 1 година
разследващите проследяват и дейността, живота на биологичните майка на Георги и баща на Нанси.Вижте и там- дали няма бясна ревност и злоба от замогването, обичта им...Защото Неделчо се е заел с трудна задача- да приюти хора, които обича, но там е и тъща му... ( имам деца и внуци и зная колко е трудно дори да съм на гости..) А той осигурява пространство, издръжка, а вероятно и домашна помощничка..Възрастна жена не може да домакинства, да готви, да пазарува.. нямаме тази енергия..
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Групировки няма, каза ви го ББ, разби ги на пух и прах и има само една- неговата
156
0
 
3
 
! Отговори
Сп€€нс преди 1 година
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ 11 август 1995, същото цинично престъпление , с още по-цинично "разследване".
И днес когато препрочитам статии за катастрофата и обстоятелствата изпадам в пълно безсилие и безнадежност за бъдещето на Територията
155
0
 
16
 
! Отговори
Yoan преди 1 година
"Цинично престъпление без аналог у нас!" И КТБ без аналог и корупцията у нас май е без аналог!
154
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е резултат на междусъседска вражда на 100%. Оня с когото са имали конфликт е бил психопат. И вече е забягнал в Гърция. Принудил е Неделчо да се обади на сина си Георги да дойде и той, за да не го остави жив. Георги в този момент е бил на работа като дежурен санитар в психиатрията.
153
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще им пръднат "корифеите" от родното МВР, дето могат само да слухторят незаконно във Фейсбук, Вайбър и Месинджър, тях за разкриване на престъпления не ги търси.
Слухтят, пърдят, дебелеят, ако може се напиват в работно време и чакат освинчвайки се с превилегии, 20 заплати и ранно пенциониране и всичко това на наш гръб.
152
5
 
12
 
! Отговори
161 пари или жени преди 1 година
Какви деца тук говорим България е пълна с ЧСИ-та унищожаващи живота на хиляди хора Мобилни оператори мародерстващи,съдещи безработни,колектори търсещи милярди левове,съдии дето не вкарват убийци адвокати смятащи се за богопомазани секретарки правещи за 2ст. хора на възраст по общини и държавни агенции,Държавата е пълна с *** дето не заслужават гена му да не съществува и 1 мин..Всичко на тоя свят се връща Явно и в този случай някой е сгазил лука не е намерил майстора и семейството му е платило
151
3
 
27
 
! Отговори
Човек преди 1 година
Народе,

без значение какво са вършили родителите им, без значение дали са откраднали пари и колко, без значение дали са наши или чужди пари, ТОВА СА ДЕЦА, МАМКА МУ! ДЕЦА НА 16, 18 И 19, ТЕ СА НЕВИННИ.

Виновни са, че татко им ги е водил на предполагаеми, подчертавам, скъпи почивки? Или може би, че имат нови смартфони например? Или цели гардероби с чисто нови дрехи? Виновни ли са, дори тези пари да са ваши? ДЕЦА, приятели, това са деца. Спрете да плюете по смъртта им, защото някои имате деца.
150
3
 
16
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Вече и на краварите не можем да се присмиваме! Ние сме същите....
149
2
 
6
 
! Отговори
красив преди 1 година
А цъкай минус. Аз ли заложих децата? Биле взели кредит, е значи банката ги е свитнала?
148
1
 
4
 
! Отговори
До 54 преди 1 година
Пише се НЕ ЗНАМ бе
147
3
 
2
 
! Отговори
красив преди 1 година
У мен всичко е наред. Ако си мафийозо е ясно, че си си рискувал децата. Та кой не е у ред незнам?
146
3
 
20
 
! Отговори
Медузов преди 1 година
Няма да разберат, щото то не е като спиш в патрулката или да ескортираш имигранти. Тиквов едно сложно изречение не може да състави, но за това пък си има цяла държава. Другите си имат диктатори, ние пък сме първата частна държава у света. Абе абсурдистан
145
2
 
14
 
! Отговори
Гооо преди 1 година
Убиват се деца бе хора ?!? Какво не е в ред с вас
144
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото е че няма да разберат кой ги е убил,МВР 2 г. не успяха да намерят оръжието на убитото момче в Борисовата градина а това убийство е професионално.Тук е ставало въпрос за пране на много пари,а относно жената според мен тя е успяла да избяга заради това е убита на друго място.В самото тефтерче има написани суми за които тя е знаела от къде и как са.Те ако са учаквали нещо тази вечер нямало е всички да бъдат заедно-бабата и децата на 2 етаж.Просто са убити за да няма свидетели.
143
3
 
14
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Убиеца ще го открият колкото и малайзийския Боинг...
142
5
 
9
 
! Отговори
пъпеш преди 1 година
Убави ора, убава държава. Незаслужено не е било. Как пък не объркаха къщата с на суджук ага
141
3
 
12
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Това което се случва сега в държавата и в силовите години не е било ... Направо не е истина