Нов Чикатило! Пак руснак, полицай, убил 80 души

"Чистачът" Михаил Попков предлагал превоз на жертвите си
Обновена: 10 яну 2018 22:40 | 10 яну 2018 22:38,
130
Нов Чикатило! Пак руснак, полицай, убил 80 души
Снимка: Архив

За нови 59 убийства на жени ще отговаря бившия руски полицай Михаил Попков, който вече е осъден за смъртта на 22 жени. Ако бъде доказана вината на 53-годишния мъж, той ще се превърне в най-големия масов убиец в Русия, изпреварвайки печално известния Андрей Чикатило, който е с 52 доказани убийства, случили се по времето на СССР, съобщи БНР.

Попков бе изправен миналата сряда пред съд в Иркутск, след като призна пред следствието и новите убийства, както и един опит за убийство в периода 1992-2010 г. Той вече излежава присъда за изнасилване и убийство на 22 жени и опит за убийство на още две.

Попков убивал жертвите си, след като им предлагал да ги откара късно през нощта, понякога с полицейска кола, докато давал дежурства в град Ангарск, недалеч от Иркутск. Руските медии го наричат "върколака" или "Ангарския маниак". Делото е закрито за медии, за да бъде избегната публичност за детайлите на неговите сексуални атаки.

Попков се смятал за "чистач", тъй като смятал, че прочиства града от проститутки. Сред жертвите му има алкохолички и наркоманки, но и жени от нормални семейства. В интервю за новинарския сайт "Медуза" през декември миналата година той казва, че използвал чук или брадва за убийствата и че не се страхувал от разкриване на престъпленията му. Заявява още, че негова мишена били жени, които били пияни или живеели по начин, смятан от него за неморален.

Попков извършил престъпленията като полицай и след пенсионирането си през 1998 г. Той е заловен през 2012 г., когато следователи повторно преглеждали неразрешени случаи и извършили ДНК анализ на жители с фокус върху тези, карали коли, чиито следи били открити на местопрестъпленията. След ДНК съвпадения Попков показал къде е заровил телата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
12
 
14
 
! Отговори
руски канибали преди 6 години
Канибализмът също не е бил рядкост по времето на близо 900-дневната блокада(Ленин град)" И СЕГА ПРИ РЕЖИМА ПУТИН Е ТАКА:Бабата-канибал(68-годишната Тамара Самсонова от Санкт Петербург е заподозряна в убийството на най-малко 19 души в рамките на две десетилетия.) показа как е отрязала и сварила главата на последната си жертва....Pycĸи ĸaнибaл yбивaл xopa и изяждaл чepния им дpoбB гpaд Бeлинcĸи, Πeнзeнcĸи peгиoн в Pycия, пoлициятa apecтyвa cepиeн yбиeц, ĸoйтo ce зaнимaвaл c ĸaнибaлизъм. Ha мъжa ce пpипиcвaт нaй-мaлĸo шecт yбийcтвa, мaĸap зa тeзи yби
36
20
 
18
 
! Отговори
Европич преди 6 години
То до това води антифриза одеколона управлението на Кремълското жуже ,няма ли кой да пусне една ядрена бомба над тази вми рисана на пот и алкохол варварска страна рашката и да я заличи от Земята
35
18
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чикатило е украинец, а не руснак.Украинците доказаха, че са най-глупавата нация и най-сбърканата нация в цяла Европа, може би само македонците може да са им конкуренция по тъпота и глупост.
34
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я напишете нещо за избитите индианци 4е много им дойде на копейкаджиите.
33
2
 
1
 
! Отговори
суьо преди 6 години
До АнонименКакво, по-точно?
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 24Чарлз Менсън и последователите му убиват общо 9 човека.
31
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 34Абе тая държава Рашка все не-руснаци правят нещата. Въобще руснаци имали ли там ?
30
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има още един руснак избил 81 човека. Общо трима недостижими в професията си серийни убийци руснаци ако не броим Сталин и Ленин
29
2
 
28
 
! Отговори
Лари преди 6 години
Най-точно може да се каже, че Чикатило е Съветски гражданин от Украински произход.Спорно е, кое е изиграло водеща роля в деформирането на светоусещането му - дали родното му място,Сталинският режим или отвличането и изяждането на брат му.Едно обаче е ясно, ако съветските служби имаха понятие от криминалистика, щяха да го осъдят още при първото му задържане и това щеше да спаси живота на няколко десетки души (включително деца).
28
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичен руснак. ***, нагъл и без морал.
27
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чикатило не е бил руснак, а украинец. Дори сина му твърди, че бил украински националистЗалагате на необразоваността и доверието на българите? Типично за мижитурките е да работят срещу интересите на България.
26
9
 
20
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Абе ятаци, нищо не оневинява руската идиотщина! Не ми давайте за пример нито САЩ нито ФАЩ. И те са същите... Погледнете към Русия и признайте, че има големи проблеми, а пък САЩ, Германия, Япония, са за себе си. И те имат проблеми, от малко по-различно естество. На вас като ви кажат Сталин и веднага скачате..ами Хитлер, ами ***!?
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМного ми е интересно как материал за някакъв сериен убиец може дасе възприема като "плювателен" за ***...
24
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ преди седмици един уби 50 души на концерт в едно казино.
23
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В името на исконните руски ценности ли ги е затрил? Каква религия е изповядвал този православен славянин?
22
12
 
14
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
В Русия всичко е по много!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
съобщи БНР.................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................xaxaxaxa.
20
8
 
32
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
В Русия поне ще си получи заслуженото и няма НПО-та които да го обявят за личност на годината.
19
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малкото останали индианци в САЩ са набутани в резервати като някакви животни, нали?Много демократична работа!Демократични резервати!Не ме разсмивайте сега!
18
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой изби коренното население на Северна Америка (индианците) ???