Нов Чикатило! Пак руснак, полицай, убил 80 души

"Чистачът" Михаил Попков предлагал превоз на жертвите си
Обновена: 10 яну 2018 22:40 | 10 яну 2018 22:38,
130
Нов Чикатило! Пак руснак, полицай, убил 80 души
Снимка: Архив

За нови 59 убийства на жени ще отговаря бившия руски полицай Михаил Попков, който вече е осъден за смъртта на 22 жени. Ако бъде доказана вината на 53-годишния мъж, той ще се превърне в най-големия масов убиец в Русия, изпреварвайки печално известния Андрей Чикатило, който е с 52 доказани убийства, случили се по времето на СССР, съобщи БНР.

Попков бе изправен миналата сряда пред съд в Иркутск, след като призна пред следствието и новите убийства, както и един опит за убийство в периода 1992-2010 г. Той вече излежава присъда за изнасилване и убийство на 22 жени и опит за убийство на още две.

Попков убивал жертвите си, след като им предлагал да ги откара късно през нощта, понякога с полицейска кола, докато давал дежурства в град Ангарск, недалеч от Иркутск. Руските медии го наричат "върколака" или "Ангарския маниак". Делото е закрито за медии, за да бъде избегната публичност за детайлите на неговите сексуални атаки.

Попков се смятал за "чистач", тъй като смятал, че прочиства града от проститутки. Сред жертвите му има алкохолички и наркоманки, но и жени от нормални семейства. В интервю за новинарския сайт "Медуза" през декември миналата година той казва, че използвал чук или брадва за убийствата и че не се страхувал от разкриване на престъпленията му. Заявява още, че негова мишена били жени, които били пияни или живеели по начин, смятан от него за неморален.

Попков извършил престъпленията като полицай и след пенсионирането си през 1998 г. Той е заловен през 2012 г., когато следователи повторно преглеждали неразрешени случаи и извършили ДНК анализ на жители с фокус върху тези, карали коли, чиито следи били открити на местопрестъпленията. След ДНК съвпадения Попков показал къде е заровил телата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Казва се копейка , а не купейка и купейкаджии...............малко се просвети, после пиши по форумите.
16
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците са нация от херувимчета. Те не са избили неколко милиона индианци и още толкова негрри. Не, руснаците ги избиха.
15
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В любимата ви Америка колко масови убийства станаха...............колко луди изперкваха и убиваха по 5- 6 човека..........забравили сте.
14
32
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са сега купейкаджиите и рубладжиите да защитят руската ***? русия е тоалетната, територията, обединяваща най - голямата човешка ***! ФАКТ! ДОКАЗАН! ПОТВЪРДЕН!
13
13
 
35
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
За съжаление в Русия, точно както при нас цари невероятен, дивашки хаос. Разликата е в мащабите. За разлика от нас имат политици, които отстояват национален интерес.
12
10
 
37
 
! Отговори
това е Русия преди 6 години
Миналата година заловиха семейство в Краснодар извършило над 20 убийства и консервирали в буркани жертвите си. Жената работела като мед. сестра на военното летище в града и често гостяла пилотите с консервирано месо. Хванати са съвсем случайно, мъжът се напил и си изгубил телефона на който имало снимки на отрязани глави.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АЛФА ВЪЛКАНа Коба ръката му е била сиснемно изтръпнала - от подписване на смъртни присъди
10
23
 
30
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
Какво точно е дала? Русия е щяла да даде,но СССР и разказа играта с милионите избити и насаждане на ,,комунизъм" в ,,братските страни" заради което страдаме сега.Какво е дала освен оръжие и желание за световна революция.Не могат една карфица да направят-дала.
9
15
 
5
 
! Отговори
АЛФА ВЪЛКА преди 6 години
Аз съм фен на Чарлз Менсън
8
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами в любимата ви Америка..............колко масови убийства станаха................навсякъде има и нормални хора, има и престъпници.
7
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма цензура тука, една поговорка не може да напише човек. че всяко стадо си има мър..........ша.
6
21
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко стадо си има ***.Въпреки тоя ***, Русия си остава велика държава, дала много на света.
5
3
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Андрей Романович Чикатило е съветски сериен убиец, роден в Украинска съветска социалистическа република, известен като Канибала от Ростов. Той е роден на 16 октомври 1936 г. и разстрелян на 14 февруари 1994 г. Чикатило е обвинен за убийството и изнасилването на 53 души, предимно деца, в Руската СФСР за периода от 1978 до 1990 г.
4
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво ще кажат сега ония с ,,краварите"? Тоя какъв е не е ли ***.Нация от алкохолици.Нищо не са дали на света.
3
6
 
34
 
! Отговори
АЛФА ВЪЛКА преди 6 години
Иосеб Джугашвили - Сталин, е тва е човека 30 000 000 руснака ги е натръшкал.
2
28
 
27
 
! Отговори
Анонимен до 1 преди 6 години
Сега сме васали на сащ и ЕС и се стопихме с 2 000 000.
1
14
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дивашка територия. Добре, че вече не сме им васали.