4.5 км до училище: Китайче влезе в клас със заскрежени кичури

Историята на третокласникът трогна света
Обновена: 12 яну 2018 08:41 | 11 яну 2018 20:10, Петя Славова
27

Снимка: Daily Mail

Бедно китайче привлече вниманието върху себе си след като се появи в клас със заледена коса, вежди и мигли, пише Daily Mail.

Третокласникът Уанг Фуман е на 8 години и произлиза от бедно семейство. Живее в малък селски район в бедна къща със своята баба и по-голяма сестра. Бащата се принуждава да работи в друг район, майката също ги напуска.

За да посещава училище в провинция Юнан, Южен Китай момчето трябва да изминава всеки ден по 4.5 км, което му коства повече от час. В класната му стая отоплението също е кът.

Директорът на училището Фу разказва, че в деня, в който стартират училищните изпити температурата става още по-ниска и градусите стигат до минус девет.

Фуман изненадва всички като влиза в класната стая замръзнал - със заскрежени кичури и вежди. Ръцете на детето били покрити с огромни рани, а кожата му била много суха. Уанг споделя пред изданието, че това е така, защото му се налага да помага на баба си в селското стопанство.

Появата му предизвикала бурния смях на неговите 16 съученици. Самият Фуман също не изглеждал разтревожен от състоянието си, нито притеснен от неблагоприятното време.

Според думите на директора, момчето е трудобюбиво и има добри заложби по математика. Историята му трогна много хора по света. Развълнувани потребители на социални мрежи изразяват желание да го подкрепят. Други пък коментират колко е голяма разликата между бедни и богати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
20
 
41
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Китайските шапки и тук са евтини, 2-3 лв, толкова ли не могат поне за шапка да отделят?
4
0
 
45
 
! Отговори
Любо преди 6 години
Напуща?
3
1
 
67
 
! Отговори
Край преди 6 години
Ще стане човек от Ли Пън.
2
1
 
111
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горкото дете ! Каква воля , а е само на 8 години .
1
0
 
90
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Науката е слънце!