4.5 км до училище: Китайче влезе в клас със заскрежени кичури

Историята на третокласникът трогна света
Обновена: 12 яну 2018 08:41 | 11 яну 2018 20:10, Петя Славова
27

Снимка: Daily Mail

Виж други галерии »
Бедно китайче привлече вниманието върху себе си след като се появи в клас със заледена коса, вежди и мигли, пише Daily Mail.

Третокласникът Уанг Фуман е на 8 години и произлиза от бедно семейство. Живее в малък селски район в бедна къща със своята баба и по-голяма сестра. Бащата се принуждава да работи в друг район, майката също ги напуска.

За да посещава училище в провинция Юнан, Южен Китай момчето трябва да изминава всеки ден по 4.5 км, което му коства повече от час. В класната му стая отоплението също е кът.

Директорът на училището Фу разказва, че в деня, в който стартират училищните изпити температурата става още по-ниска и градусите стигат до минус девет.

Фуман изненадва всички като влиза в класната стая замръзнал - със заскрежени кичури и вежди. Ръцете на детето били покрити с огромни рани, а кожата му била много суха. Уанг споделя пред изданието, че това е така, защото му се налага да помага на баба си в селското стопанство.

Появата му предизвикала бурния смях на неговите 16 съученици. Самият Фуман също не изглеждал разтревожен от състоянието си, нито притеснен от неблагоприятното време.

Според думите на директора, момчето е трудобюбиво и има добри заложби по математика. Историята му трогна много хора по света. Развълнувани потребители на социални мрежи изразяват желание да го подкрепят. Други пък коментират колко е голяма разликата между бедни и богати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
35
 
! Отговори
Az преди 6 години
до Марто: Първо съм жена (за уточнение само). Второ, колко съм работила в обора на дядо си, лека му пръст, си знам само аз. Това, че от понеделник до петък съм била в града изобщо не означава, че съм била "градско" дете. Трето, добро утро, че никоя държава не е само цветя и рози. Ела да видиш в САЩ някой резерват, в който 75% от населението няма вода и елекртичество. Просто ти е бедна фантазията...
24
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никое дете не заслужава да живее в бедност и да минава 10 км. пеша в път за училище. Но за съжаление както казва Махатма Ганди. "По света има глад и мизерия, не защото не могат да бъдат нахранени бедните, а защото не могат да бъдат нахранени богатите."
23
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AzЕми, прецакан си пич ...
22
16
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така се става корав и истински китайски комунист.
21
0
 
51
 
! Отговори
Марто преди 6 години
До AzНо не си живял в селски коптор, и работил в обора на баба ти дядо ти! Статията иде да покаже, че Китай не е това което се представя пред света! Има милиоонии като това момче, и други в големите градове, дето са от другия свят! Нещо подобно на БГ, но в китайски мащаби!!!
20
4
 
58
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 6 години
Пешеходецо, детето е на осем! А провинция Юнан в основната си част е планинска, там е Тибет. С върхове над 6 000 м.Та, викаш, ходиш дневно по 5 км в посока? И си на 8? и правиш денивелация от + - 1000 м на преход?Бравос, юначе ;)
19
5
 
45
 
! Отговори
Az преди 6 години
Голяма работа... и аз и десетки мои суъченици през 90те ходехме по 4-5 км до другия край на града на училище. Нашите нямаха коли, а през зимата заради навяванията в Добрич често нямаше публичен транспорт. Нямам спомен някой да ни е похвалил или обявил за герои.
18
1
 
66
 
! Отговори
Хлапето.. преди 6 години
..е невероятен сладур! И със сигурност ще израсне като истински мъж!Стискам му палци, да е живо и здраво - децата от този вид са гаранцията за великото бъдеще на Китай!
17
2
 
85
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Когато,образованието е приоритет за една нация,резултатите не закъсняват! Успех и поклон пред детенцето и респект за Китай............видно е,че не желаят неграмотници,каквито си "размножаваме" насред ?председателството.
16
1
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бях на неговите години когатото дойде демокрацията и всичко рухна. Бях гладувал цял ден, за да купя цвете на майка ми за 8-ми март, можете да си представите колко ми бяха джобните. Това го бях забравил, тя ми го припомни наскоро. Повечето от нас са забравили колко силна е детската воля.
15
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Ти на осем години ли си?
14
28
 
34
 
! Отговори
ss преди 6 години
това е типичен факе ! 3ти клас 8 годишно бла бла бла ... само неговата снимка е размазана , всички сме ходили на минусови температури поне едно време като имаше сняг по метър и не се пребирахме с часове и точно като гримосани не сме били !
13
0
 
112
 
! Отговори
аз съм българче преди 6 години
"Появата му предизвикала бурния смях на неговите 16 съученици."Има една приказка, че децата са жестоки. Сигурно и на мене щеше да ми е смешно на техните години, но като баща ми става болно за това дете и едновременно с това се възхищавам на решителността му.
12
34
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки ден ходя пеша на работа- в дъжд и в пек. 5 км в посока. 40 минути. И ми доставя удоволствие. С години го правя. Никакъв проблем не е. Нито има новина в случая.
11
0
 
128
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бедно, ама ходи на училище, при това с желание! Не виси необразован и на социални помощи като един друг етнос у нас.
10
3
 
66
 
! Отговори
ggg преди 6 години
ot takiva hora stava chovezi
9
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комфорта не дава постижения.
8
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ako ste na negovoto mesto dryga pesen hte peete.
7
5
 
85
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Ето защо Китай са 1 в света. Тези направо разбиха представите на капиталистите за просперитет. От бедна и изостанала страна се превърнаха в Гигант. Това е победа на човешката воля.
6
1
 
52
 
! Отговори
тц тц тц преди 6 години
бах тия катайци !!!!