Русия увеличава военната си мощ в Крим и Балтийския регион

Кремъл изпраща там противоракети и нови изтребители
11 яну 2018 09:40, Елка Василева
274
Русия увеличава военната си мощ в Крим и Балтийския регион
Снимка: архив, Reuters

Опасения от украински ракетен удар по Крим накараха Русия да разположи на полуострова два полка за противовъздушна отбрана, въоръжени със зенитни ракетни системи С-400 "Триумф" и ракетно-артилерийски комплекси "Панцир-1", пише "Независимая газета", като се позовава на военното министерство в Москва.

Единият полк вече е разположен край град Феодосия и ще прикрива източната полусфера от кримското въздушно пространство, а другият се очаква да започне бойно дежурство в района на Севастопол на 12 януари, уточнява вестникът.

В Крим смятат, че агресивната риторика на ред влиятелни киевски политици, депутати от Върховната рада и военни представители не бива да остане без внимание. "Каквото и да изпробват тактиците от Киев, всеки обект, минаващ въздушната граница на полуострова без разрешение, гарантирано ще бъде свален - независимо дали лети към Кримския мост (свързващ анексирания полуостров с Русия през Керченския проток между Азовско и Черно море, б. р.) или към санаториите край (курорта) Евпатория", цитира изданието депутата от Държавната дума Дмитрий Белик.

Украинският президент Петро Порошенко разпореди през 2016 г. отбранителната промишленост да започне разработка и производство на нови ракети, артилерийски системи и други оръжия. След година секретарят на Съвета за сигурност на Украйна Олександър Турчинов съобщи, че армията получава мощни ракети, посочва руският всекидневник, който изброява ред образци авиационна и ракетна техника украинско производство.

Военни експерти изтъкват ниското качество на украинските ракети и отбелязват, че трасето на полета им е практически непредсказуемо, а изпитанията се осъществяват в непосредствена близост от Крим, допълва "Независимая газета".

Русия увеличава военната си мощ в Балтийския регион, отбелязва "Известия" под заглавие "Щит за Калининград".

В рамките на тази програма Москва ще въоръжи разположени там въздушни части с модернизирани изтребители Су-27СМ и Су-27СМ3, а впоследствие и най-нови свръхманеврени Су-35. Целта е най-вече да бъде защитена руската Калининградска област.

В случай на нужда базираните в региона самолети на Русия ще могат с прецизни боеприпаси да нанасят удари по наземни цели и кораби на противника. Според експерти така руските въздушни сили ще контролират ефикасно въздушното пространство над цяла Западна Балтика, пише "Известия".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
6
 
6
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
До ognyanzПаричките на руските олигарси са проблем за самите олигарси:)) А още по-големия им проблем, че са в САЩ!!! Въпрос на избор -или свалят Путин и Конгреса се прави на улав или.......ЧАО парички:))
157
2
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "мухахах": Парите на руските олигарси (ако са такива) не са наш проблем. Няма какво да ги оплакваме. Нашият Цецо е за оплакване, защото застреляха бизнесмена, който (както казват) се е грижел за офшорните му сметки.
156
6
 
4
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
Опасения от украински ракетен удар по Крим накараха Русия да разположи на полуострова два полка за противовъздушна отбрана, въоръжени със зенитни ракетни системи С-400УКРАЙНА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЪОРЪЖЕНА С АМЕРИКАНСКИ РАКЕТИ ПОНЕЖЕ РУСКИТЕ С-400 НЕ РЕАГИРАТ И НЕ МОГАТ ДА ПРИХВАНАТ АМЕРИКАНСКИ РАКЕТИ , НАЛИ ГИ ВИДЯХМЕ В СИРИЯ !
155
5
 
5
 
! Отговори
Раковски преди 6 години
Няма по българска територия на Земята от тази на Крим!Но понеже ни управляват НЕБЪЛГАРСКИ неграмотни соц *** не смеят и дума да обелят за това.
154
4
 
4
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
До ognyanzЧе той конгреса го реши бре!! Даже и забрани на Тръмп да отменя решението:)) 28.01 не е далече........Тик -так, тик-так........Причките на путиновите олигарси си заминават.........или..............Путин си заминава. Въпрос на избор -олигарсите са на ход:)))
153
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не се пише как руснаците свалиха една дузина дронове които атакуваха базите им в Сирия на 06.01? На 3 просто влязоха в управлението и ги приземиха цели целенички. Дроновете са гаражна изработка но само външно. Иначе са пълни с високи технологии до която терористите нямат достъп??? В момента ПВО-то на руснаците е на ниво.Турците и саудитите си поръчаха.В радиоелектронната борба също са лидери.
152
2
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "мухахах": Е, чакай Конгреса да реши. Не губи надежда. И другите *** покрай теб - също.
151
6
 
7
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
До ognyanzМухаххахахахахаха!! Никой не го е страх!! Тази пропаганда която водите е само за ***!! Просто хората на запад си гледат живота и никой не му се занимава с ***. Иначе ако Конгреса реши ще я смачкат като муха даже и без война.
150
4
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До "мухахах": Ти пък голям специалист по самолети се извъди. Да не би да летял на двукрилките, с които пръскаха хербициди по бай Тошово време? Никой не го е страх от Русия а? Ще се пишеш ли доброволец в Украйна да "освобождаваш" Крим.И гледай да не лапнеш някоя муха от много мухахакане.
149
8
 
10
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Ами Русия е СВЕТОВНИЯ ГАРАНТ против американските и европейск изгъзици - така е колкото и да не се харесва това на този или онзи!!!!
148
11
 
9
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Сега да ви светна малко и за "свръхманеврения" Су-35. Видите ли "свръхманеврен" да знаете, че руската пропаганда го е писала:))) Щото близък бой на свръхзвукова скорост няма и няма как и да има:)) Щото основната задача на един изтребител е да сваля противниковите такива и да завоюва превъзходство във въздуха а не да прави лупинги на авиошоу:))) Та прословутото "свръхманеврено" Су-35 е даже под нивото на ветерана Ф-15:)) За Ф-22 и Ф-35 изобщо не говорим.Мухахахахах!
147
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 154:Не с една глава, а с три глави е по-ситен от Тръмп.
146
12
 
9
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
Всичко е скапана руска пропаганда. Военна мощ!!! Мухахахахаха!!! Никой не го е страх!! "Прословутата" "Армата" дето я дърпаха на буксир няма да я бъде -то е ясно, завода фалира и никой не говори за този макет. "Прословутото" Су-57 и то отиде в небитието.........първо бяха 600 бр, после 160, после 60..............и сега останаха.....12!!! Ама и тях ги няма де, сал три макета!! А , забравих!!!! Железата ги няма ама за сметка на това хиляди клипа в мрежата които ги възхваляват!!!Мухахахахахах!
145
4
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До троловете: Вече ви се изчерпаха идеите и започнахте да пишете откровени г'лупости. Какви Беларуси, какви Кировци, и какви измислени реплики на Тръмп. Не че той не прави гафове с приказките си, но все пак е политик - трябва да прави и шоу. А и нашия Бойко не пропуска да изръси някое банкянско остроумие. Да са живи и здрави - електората се радва.
144
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп към Путин:- Влад, як си...ама какво да правя като си една глава по-дребен !
143
5
 
6
 
! Отговори
Алфа Вълка преди 6 години
100 ЮМЗ-та, 60 беларуса и два Кировеца да има на кво да кацат гаргите!
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха...
141
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада вече разработва нови технологии за нарязване за скрап на съвременните руски военно-космически кютуци след новата Перестройка !
140
5
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 147: И ти не губи надежда, като 134 че "нещата ще се поправят за нула време", така както на САЩ и украинците им се иска. Аз искам да се надявам, че някога ще стигнем Русия по брутен продукт на глава от населението, но не знам кога ще стане. Ние сме под 7000$, а те - над 14000$. Добре, че поне албанците са след нас.
139
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия увеличава военната си мощ......и нито дума за нещо космическо !!!