Тръмп пита: За какво са ни имигранти от "мизерни дупки"?

Коментарът си US президентът направил пред двама сенатори
12 яну 2018 07:19,
59
Тръмп пита: За какво са ни имигранти от "мизерни дупки"?
Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп е попитал вчера за какво са им на Съединените щати имигранти от "мизерни дупки" като Хаити и страните в Африка, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс, позовавайки се на пожелали анонимност източници.

Тръмп направил този коментар пред сенатора демократ Дик Дърбин и сенатора републиканец Линдзи Греъм, които отишли в Овалния кабинет да известят президента за подробностите на нов имиграционен законопроект, подкрепен от група сенатори от двете партии.

Те се надявали Тръмп да подкрепи споразумението им, с което да бъде сложен край на продължаващия с месеци оспорван дебат за около 800 000 имигранти, дошли нелегално в САЩ, когато са били деца. Белият дом по-късно отхвърли предложението им.

По време на разговора Дърбин обяснил, че споразумението предвижда и други мерки, включително спиране на лотариите за виза за страните от Африка, чиито граждани занапред ще могат да кандидатстват за това по други начини. В текста се предвижда и даване на разрешение на хора, избягали от природни бедствия в родните си страни като Салвадор, Гватемала и Хаити, да останат в САЩ.

"За какво са ни тук всички тези хора от Африка? Тези страни са мизерни дупки", реагирал Тръмп според един от източниците и предложил вместо това в САЩ да отиват хора от Норвегия. Според друг източник президентът поставил и Хаити под този знаменател.

Запитан за думите на Тръмп, говорителят на Белия дом Радж Шах отговори: "Някои политици във Вашингтон избират да се борят за чужди страни, но президентът Тръмп винаги се бори за американския народ".

Той иска "да направи нашата страна по-силна, като приеме тези, които могат да допринесат за нашето общество, за растежа на нашата икономика и да бъдат асимилирани от нашата велика нация", допълни Шах.

Според друг източник, запознат с развоя на срещата, Тръмп е попитал защо САЩ трябва да приемат неквалифицирани работници от въпросните страни, вместо да приемат имигранти от страни, които могат да предложат квалифицирани работници. По думите му Тръмп не е искал да обиди никого, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
27
 
! Отговори
Ханс преди 6 години
Тръмп - не президент, ами Цар на България трябва да му предложим да стане, единственият политик де не се отмята и върти кат фурнаджийска лопата!!!
12
1
 
3
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Случвало се е абсолютно същото в Калифорния преди години Чрез неизгодни договори Калифорния беше докарана до положение да купува ток от съседните щати ...дори мисля че и сега импортва
11
8
 
11
 
! Отговори
българина преди 6 години
а за какво ни са американските централи и военните бази?
10
4
 
10
 
! Отговори
До 9 преди 6 години
Не живея в Гето,не ми викат nigga -нигъНе си държа гащите почти наполовина събути,не слагам джанти за $2000 на кола за $500Не слушам черен мазен рап ..и не мразя тия,които са ме пуснали тука и на последно място не питъм *** въпроси по някви форуми
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото мизерните ви "инвеститори" разбиха икономиката, в Щатите имате ли договори за задължително изкупуване на енергията. Хванали тук един заврян зет и оня им разписал всичко каквото трябва и не се намери един прокурор с топки да го осъди, проф. Филчев се опита и го изкараха луд. Вземете си Гаргамел при Вас, този виден финансист ще сложи в малкия си джоб Бъфет, Сорос и т.н.
8
23
 
2
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
8: Ти като си бял за какъв се имаш бе' умник?
7
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2040 белите в САЩ ще бъдат малцинство ...Проблема е,че тия като дойдат тука те забравят че белия човек ги е пуснал в неговата държава ..Идват *** от Африка и се молят на всички богове да получат документи ,но децата им като се родят в САЩ ..те са вече афро-американци ..и почват да мразят тия ,на които до оня ден са се молили да ги оставят в държавата им
6
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А за какво ви беше да ги унищожавате тези същите страни. Е..а ти циника и мръсника. И аз гласувах за тоя. Не, че изборът беше голям.
5
9
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е истински Президент на велика държава . Тези мигранти до един са неграмотни и мързеливи. В САЩ и в Европа вече социалните системи не издържат на този наплив от готованци.
4
14
 
13
 
! Отговори
Я гледай.... преди 6 години
Пропуснал е Русия.
3
3
 
40
 
! Отговори
Юнкер преди 6 години
Е как за какво бе? Не ви ли трябват квантови физици, ракетни инженери, доктори на науките, нобелови лауреати?
2
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БРАВО!!!!!!!
1
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на ЕС за какво са им бежанци от мизерни дупки ?