Бизнесмен: Заплати от 800 лв.? В България такива ниски заплати няма!

Проблем е липсата на хора, а не парите, смята Ивайло Пенчев
15 яну 2018 14:30, Анисия Иванова
828

С нови клипове американското посолство показва успелите у нас българи. Целта на кампанията е да се демонстрира силата на българския дух и сънародниците ни, които са успели в различните сфери на обществения живот. Един от тези успели българи е бизнесменът Ивайло Пенчев.

"Ако повече българи в държавата са като мен - страната ни ще е доста по-добре. Няма достатъчно успели българи. Дълго време хората не са вярвали, че могат да успея. Нещата обаче вървят на добре. След 10 години ще е много по-добре от сега", каза бизнесменът в "България сутрин".

Според него българската държава не поставя кой знае какви пречки пред хората, които искат да се развият и да натрупат богатство.

"България поставя много по-малко пречки, отколкото други държави. Всеки, който не може да постигне целите си, си е виновен сам", сподели Пенчев.

Той е категоричен, че в България вече рядко се срещат заплати от по 700-800 лв.

"Такива заплати според мен не съществуват. Не знам кой получава такива ниски заплати. В България заплатите са съвсем различни. Наистина не знам къде има толкова ниски заплати", твърди бизнесменът пред Bulgaria ON AIR.

"Проблемът в страната ни не са ниските заплати, а липсата на хора. Все още няма достатъчно предприемачи тук", смята Пенчев.

Ивайло Пенчев уточни, че не вярва в минималната заплата, защото ако човек не може да прави нищо - "то той не заслужава и 300 лв."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


828
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
498
7
 
1
 
! Отговори
Пророкът Гочо преди 6 години
До 505 - и се събуждаш с отвити крака.А без майтап - това, което описваш го има настина за "децата на изявените родители."За другите - най-много 3К за мноооого добър програмист.
497
2
 
39
 
! Отговори
прав е преди 6 години
прав е човекът - тук във велико търново почти всички вземаме по 1000 лв.........ама за 2 месеца, а не за 1
496
4
 
26
 
! Отговори
@ преди 6 години
Ексцентричен тип е г-н Пенчев, не го познавам, но от изцепки в пресата с отворени писма и фейсбук послания, това впечатление оставя.Определено е талантлив бизнесмен, независимо дали му симпатизирате или не. Фирмата му Уолтопия e световен лидер в производството на стени за катерене, имат над 1500 проекта в повече от 50 страни на 6 континента. Осигурил е работа и плаща заплати на повече от 600 човека.Изглежда обаче се е откъснал от действителността, след като смята че никой не взима под 800лв.
495
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 491баща ми е инженер химик (научен сътрудник )и взима точно точно толкова. Припечелва от командировките си в Турция и Украйна като експерт с практическа дейност. Не виждам защо обвиняваш баща си? Лекар, учен,инженер и учител бизнесмен няма!Или си едното или другото.Аз никога не бих се захванал,работата ми е много по достойна и интересна.затова трябва сега да обикалям от проект на проект,като дърво без корен.заради успелите българи
494
13
 
4
 
! Отговори
до 486 преди 6 години
Според неговите собствени думи, обяснява как не трябва да повтаряш грешките на тези, около теб. Не си на нивото му, за да се обясняваш. Толкова, ама толкова е жалко да плюеш някого, защото взима повече пари от теб, че не знам. Гнус ме е от разни бездaрни ***, като тебе, честно! Съжалявам ги, като ги видя с бракмите по улиците, но после си казвам, че всеки си заслужава съдбата! И аз, глупaкът, помагам ли помагам на разни, които сами са си виновни за нищожното си ниво в обществото...
493
3
 
19
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Да уточним, че говорим за 800 лева брутна заплата, което е 620.78 лева чиста сума.
492
5
 
28
 
! Отговори
Ко?...Не! преди 6 години
Тоя *** ми падна в очите с това нелепо изказване. Явно не излиза от София и никога не се е ограмотявал по въпроса. Всеки нормален човек знае, че в провинцията заплатите масово са под 800 лв. За това и няма хора (няма и да има), защото са в чужбина и работят за много по-големи заплати!!!
491
5
 
31
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Този не е нагъл-- този е МНОГО НАГЪЛ!! - Заради такива като него цинични бизнесмени-- заради такива - хората избягаха от БГ! До големият( бутафорен) бизнесмен --Ела в Бургас да ти покажа лично колко взимат над 600 лв заплата - много са малко !!
490
2
 
15
 
! Отговори
PD преди 6 години
Хора, Не се косете и дърляйте. Има обикновени, умни и по умни. Но хора, по умните, вместо да се фукат, трябва да организират умните и обикновените, така, щото нещата да стават. Като на Хорото. Дори и за задните колела, прародителя ни е измислил място. Там на опашката, да опъва Хорото. Кой разбрал разбрал. Останалите робовладелчески индивидуалисти, нямат място в идното време. А тези дето от съдбата си бягат, в чужди държави, от себе си няма да избягат. Не парите и доволния живот те правят Хора
489
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лекето от видето кой щеше да бъде без персонал?И въпросният е номинира за Мъж на годината. )))Мъж, схващате ли?
488
37
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да говорим с факти. На 30 съм. Мениджър в международна компания, 7 години опит. Взимам точно 5000лв. нетно. Жена ми. На 26, PR започна работа преди 1 година, след като завърши магистратура. Взима 1500лв. чисто. Достатъчно да живеем прилично. Брат ми- зъболекар. С много труд отвори свои кабинет- печели на месец колкото аз на година, но има кредити половин милион. Сестра ми- учителка по немски, има школа и преподава в частно училище- 4000+лв.. Изкарва колкото мен. Има ли ум и желание, има и начин.
487
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пича дето е успял разправяй ги на някой друг. Това, че ти си успял, не значи, че другите са нещо по-лошо от теб, защото не са иуспели.Тук е България всички знаем как е. Хубаво е, че има и такива катоп теб, но те са ИЗКЛЮЧЕНИЕ. Затова и хората БЯГАТ.А иначе има един познат човек като теб, беше се нещо много повярвал бизнес това онова, всички неуспели за него бяха некадърници, мързели, мрънкачи. Съдружникът му го излъга този човек и той сега едвам крета с бизнеса си, и вече се чуди как да свърже
486
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един пример от веригата завършваща на ИДЛ и то в София: 800 нето, за които очакват да вършиш работа за 2-*** души, огромно напрежение. Напуснах и колкото и да не ми се искаше се насочих към чужбина. Сега за доста по-лека (пак неквалифицирана) работа взимам минималните за тук 700-800 евро нето, в зависимост от часовете в месеца. Храната е по-евтина и далеч по-качествена. Жалко...
485
3
 
26
 
! Отговори
BAC преди 6 години
Абе Вие добре ли сте.Що слушате глупости.Аз ще Ви заведа поне на 20 места където ИМА заплати до 600лв.Тоя му слушам глупостите от 2-3 години.Да си гледа бизнеса и да не плещи простотии.Всичко най добро!
484
1
 
13
 
! Отговори
До 500 преди 6 години
Чл ей, овчаря по ново му е мениджър на биологична единица
483
4
 
19
 
! Отговори
Мързел преди 6 години
Овчар в Германия взима колкото квалифициран мениджър в България. Има статистика там пише средна работна заплата. Не може всички да са предприемачи, трябват и бачкатори.
482
2
 
14
 
! Отговори
Мъро преди 6 години
Нещо не си на ясно човече.Има и то много ниски ама много......Ок.7
481
2
 
18
 
! Отговори
Хмм преди 6 години
Имаше един виц:Американския президент казал: стандарта на живот ние 3000$ средната заплата 4000 какво правят с останалите 1000 нас не ни интересува.Германския казал: стандарта е 2500 ? средната заплата е 3000? какво правят с останалите 500? нас не ни интересува. А Българския казал: стандарта е 2000 лв средната заплата е 1000 лв от къде взимат другите 1000 нас не ни интересува
480
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"jeder ist seines glueckes schmied"Всеки сам кове щастието сиВ България коването е много трудноХващайте пътя овреме, и спрете да слугувате на мутри и мошеници.
479
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А БЕ, ТОЯ ДОБРЕ ЛИ Е? ИЗОБЩО , ЗНАЕ ЛИ КАК ЖИВЕЯТ ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ! КАК ДА НЯМА ЗАПЛАТИ ОТ 700, 800 ЛЕВА! ЩО ЗА ГЛУПОСТИ ИЗВЕСТНО ЛИ МУ Е, ЧЕ ЗДРАВНИ РАБОТНИЦИ, ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ СА С МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА, НАМАТ И ВЪЗМОЖНОСТ ДА РАБОТЯТ НИКЪДЕ ДРУГАДЕ, ПОРАДИ КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ! НЯМА ХОРА, ЗАЩОТО ИЗБЯГАХА НАВЪН, ПОРАДИ НЕВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ ЖИВЕЕ В БЪЛГАРИЯ!