Международен доклад: BG пътищата – плачевни!

20 хил. км пътища, като 6000 от тях се нуждаят от спешен ремонт
Обновена: 22 яну 2018 09:09 | 22 яну 2018 09:00,
54
Международен доклад: BG пътищата – плачевни!
Снимка: архив, Булфото

Доклад, изготвен от Световният икономически форум WEF, показват, че пътищата в държави от Третият свят, като Замбия, Ботсвана или Танзания са по-добри от българските.

По състояние и качество на пътните настилки през 2017-а година ние сме поставени на едва 97-мо място от общо 137 изследвани държави.

Зад нас остават предимно такива, в които се водят, или до скоро са се водили граждански войни и сражения.

Според данните от доклада всички пътища в България са с обща дължина, около 20 000 км. По-малко от 3000 км се водят първокласни пътища, като магистралите са едва 741 километра. Всички останали са от втори и трети клас.

Огромна част от тях са в плачевно състояние, като над 6000 км от тях имат нужда от спешен ремонт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
14
 
4
 
! Отговори
Чикия преди 6 години
Това е клевета на БСП. Г-жа Лъжа пак се е активизирала.
8
4
 
29
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До Анонимен 6И къде ги видя по добре?При нас в Северна България мога да ти кажа, че с всяка изминала година пътищата стават от плачевни в направо несъществуващи. Без значение дали на власт е БКП, младежкото БКП (Герб), ДПС, СДС и което и да е друго извращение. Пари за нашите пътища не се дават, но веднага ти подскачат за свинетка - За бус с 14 места свинетка 800 лева (годишна), а минава по траншея Русе- Кубрат който асфалт няма и е нацепен като свинеткеното дупе след среща с 300 ***!
7
3
 
16
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Видими резултати. Румъния на кое място е? А македония и сърбия
6
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мда, двата километра път в Замбия са в чудесно състояние и от 20 години не са мръднали а двата правителствени автомобила се движат по тях всяка седмица.А м/у другото в тази класация Русия е след нас, но някак удобно за някои се премълчава.И колкото и да са зле пътищата никога до сега не са били по-добре!
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия клатят правителството!!! Комунистите са им платили да разправят глупости! Пътищата са идеални - гладки, по 10 ленти в посока, маркировки навсякъде, мантинели, по 2 аварийни ленти, осветени от премиера Слънце, че може и без фарове да карате!!!
4
4
 
36
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 6 години
Това ли е направил вашият идол и вожд Бойко-мутрата от Банкя ? Затова ли гласувахте за него сънародници, слепци и овце ? Нали това беше единственото нещо, с което Бойко тиквата се хвали ? Май се хвали само пред вас слепци!
3
3
 
35
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Не се ремонтират, а само се кърпят нескопосано за да издържат до следващата година. Един добре положен асфалт не се нуждае от ремонт поне 20 години, напр. в Германия. Но тук всяка година се усвояват едни пари.
2
5
 
31
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Как може да кажат такова нещо?Според Бай Тиквонии първи с това име и нейно Преосвещенство Свинетка Трътлеста нашите пътища са в отлично състояние, нали за това плащаме свинетки! А сега сериозно - трябваше хора от чужбина да напишат това което всеки пътуващ по нашите коларски пътеки знае и казва - пътища в България НЯМА и затова Свинетка трябва да възстанови всички пари на всички данъкоплатци за свинетките!!! От собствения си джоб!!! Няма за какво да ти искат пари след като пътя го НЯМА!!!
1
7
 
16
 
! Отговори
13 преди 6 години
ДОБРЕ, ЧЕ НИ КАЗАХА, ЗАЩОТО НИЕ НЕ ЗНАЕХМЕ ДО СЕГА!!!ЩЕ ГИ РЕМОНТИРАМЕ, НЕПРЕКЪСНАТО СЕ РЕМОНТИРАТ - И СЕГА!!!