Пускаш обява за куче, ало апаши те хващат за "муле"

Мъж спаси баба, опаковала 10 бона и злато за мошеници
28
Пускаш обява за куче, ало апаши те хващат за "муле"
Снимка: Булфото, архив

Телефонни измамници успяха да вкарат в схемата си мъж, който пуснал обява, че продава куче, но той ги изигра и предотврати опит да бъде преметната баба от Шумен.

Старицата пък била обект на атаки от мошениците цели два дни и накрая се хванала в капана им, съобщиха от полицията.

На 72-годишната жена първо й пробутали сценария с болен роднина, който се нуждае от лечение и за това трябват пари. Тя обаче се усъмнила и ало измамниците започнали да я заплашват.

След това решили да вкарат в обръщение сценария с "акцията за залавяне на измамници".

В събота следобед успели да я убедят, че не са телефонни измамници и я накарали да постави в торба всичките си пари и ценности и да ги прибере в хладилника, за да не може никой да не ги намери ако влезе в дома й.

В неделя около 10 часа й звъннали на стационарния телефон и я попитали дали нещата са все още в хладилника.

След положителен отговор й казали, че трябва да ги постави в сак, като преди това да ги увие в дрехи.

Жената поставила 7270 лева в найлонова торба, 1120 евро четири златни пръстена, един синджир и два чифта обеци.

Увила ги в мъжка тениска, сложила в сака и спортно яке и предала сака на непознат за нея мъж. Мъжът взел сака и тръгнал.

Непознатият пък се оказал случайно замесен в схемата. Той бил пуснал обява за продажба на куче.

Обадил му се мъж, който проявил интерес.

Попитал го дали може да му закара кучето в Русе да го види, тъй като иска да си купи, но няма възможност да пътува. Обещал му да му покрият пътните, ако не се стигне до продажба.

Мъжът се съгласил. Уговорили се кога да отиде в Русе. В неделя сутринта му позвънили и го питали дали е тръгнал.

Помолили го за услуга - да отиде до един адрес в града, да вземе един сак и да го донесе заедно с кучето.

Така в ролята на муле се оказал мъжът, който просто искал да продаде кучето си. Той взел сака от възрастната жена и тръгнал към Русе.

По телефона му давали инструкции къде точно да отиде, като няколко пъти мястото било сменено.

Мъжът се усъмнил, че има нещо нередно. След поредното обаждане с указания за мястото на "сделката" на кучето и предаване на сака, 55-годишният бил категоричен че е въвлечен в някаква измама и отишъл в полицията в Русе, където и предал сака с парите и златото на бабата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
9
 
! Отговори
неразбрал преди 6 години
Този с кучето и парите ходил ли е до Ванкувър.
7
0
 
34
 
! Отговори
ТТ преди 6 години
Тоя трябваше да уведоми полицията и да отиде на мястото на предаването.Да предаде сака на мулето.След това да му счупи краката преди да дойде полицията.Като дойдат другите апаши - и с тях така, а ако не може сам има и помощни средства в такива случай! По важни са тия който ще дойдат да вземат сака от мулето.Може да знаят нещо повече. Малко бой не ги плаши.Трябва много бой !Явно полицията действа много нежно с ало измамниците!
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И този не е бил наред с главата. Тръгнал е да им носи куче те пък ще го пращат да прибирам сак. Е колко и да е "умен" ще се сети че има нещо гнило. Той да не им е куриер че ще им прибира и носия сакове? Добре че накрая се е светнал иначе бабето гореше. А и това бабе като е видяла че я пращат за ягоди посред зима що не е звъннала на полицията ами държала парите в хладилника случайно да не се омиришат ли? Напълно съм сигурн в онези 80 % дЪбилни. То и други не са останали щом тиква ги управлява!
5
5
 
27
 
! Отговори
до factotum преди 6 години
То нали и на Кокаин Боевски така му набутаха в куфара дрогата
4
2
 
18
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
А! А ааааааа! Ади бе! " След поредното обаждане с указания за мястото на "сделката" на кучето и предаване на сака, 55-годишният бил категоричен че е въвлечен в някаква измама и отишъл в полицията в Русе, където и предал сака с парите и златото на бабата. "*** те от полицията ли му казвали къде да занесе парите?Ади бе?Б*ах мам му!
3
2
 
42
 
! Отговори
Питанка преди 6 години
Чудя се... ако някой българин (или група българи) хване ало измамник и му хвърли една гора бой, какво ли ще се случи?Явно от полицията могат само да съобщават и никакви наказания не се налагат.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мани мани ... кви хора има ... потрес.
1
2
 
26
 
! Отговори
factotum преди 6 години
Ае искам да си купя кучето *** земи тука един сак и ела хаха, чак после се усетил след като сменяли местата няколко пъти :D