Северна Сирия изстреля две ракети към Турция

Няма пострадали, едната е паднала в маслинова градина
29 яну 2018 19:47,
67
Северна Сирия изстреля две ракети към Турция
Снимка: Архив, БТА

Две ракети, изстреляни от Северна Сирия, паднаха днес в турските гранични градове Йонджупънар (окръг Килис) и Рейханлъ (окръг Хатай), съобщи турската телевизия НТВ.

Ракетите са изстреляни от бойци на сирийските кюрдски Сили за защита на народа (СЗН) в Африн, предаде БТА.

Няма информация за пострадали при ракетното нападение в Йонджупънар. Ракетата е паднала в маслинова градина. Полицейски екипи са пристигнали в района.

Турските сили за сигурност са дали ответен огън по позиции на сирийските кюрдски сили в Африн.

Друга ракета, изстреляна от Северна Сирия, падна днес в град Рейханлъ. Ракетата е уцелила офис. Нанесени са били материални щети на офиса и автомобил, паркиран в района, но няма данни за ранени хора.

Турските въоръжени сили обявиха на 20 януари началото на операцията "Маслинова клонка" срещу СЗН и Партията на демократичния съюз (ПДС) в района на сирийския град Африн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако трябва Путин да избира между Турция и Сирия, това ще бъде Сирия..Путин отдавна избра. Неслучайно разора Сирия с бомби.
27
6
 
39
 
! Отговори
Bozkurt преди 6 години
Както винаги кюрдите действат подло. Тези *** никога не излизат в открит бой срещу аскера. Прави чест на Турската армия че в тази операция в Африн се стреми максимално да запази цивилното население. Ако искаха досега с няколко десетки самолета , танкове и ракетни комплекси можеха да истрият от лицето на земята целия район. Операцията върви по план и всички кюрдски бандити са в обкръжение от всички страни. Няма кой да им даде коридор за бягство. Всички ще бъдат избити или пленени.
26
19
 
5
 
! Отговори
PD преди 6 години
Верно е, че унищожават терористи. Същите, които ги подлъга турската агентура, а армията изгони от Алепо, сега ги връщат на кюрдите, да се упражняват, в стрелба по живи мишени. САЩ даваха пари, Турция пращаше агенти, да създават уж опозиционни, а пък то про турски сили. А като ги натиснаха СА и ВКС, султна се уплаши. Ама е отмъстителен де, прати еничарче, да стреля в руския посланик.Африн е най отдалечения от Диарбакър, анклав, по границата, но е пречка, за достъп до Идлиб. Няма ПКК в Африн.
25
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терористите Турция и Сащ, се борят срещу тероризма смях.Нападаш ли държава, очаквай да се защитава и ответен удар..Той ответният удар доста закъсня. Ракети срещу турция се изстрелват от доста време. Дано сега отговорът бъде изкоренителен. За сега се справят добре, действат без пленници. Близо 600 тарамбуки са ликвидирани. Тези разкъсани от артилерийските и танковите снаряди, както и унищожените от авиацията никой не ги брои.
24
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен до 20 преди 6 години
Сирия също има право да се защитава, всъщност когато влизаш в друга държава се казва нападение.Ако трябва Путин да избира между Турция и Сирия, това ще бъде Сирия.Така че те първа нещо ще се случва.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо на снимката сте дали боец на свободната сирийска армия която заедно с турския аскер анихилира ***?
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В трудный час встанем вместе как одинИ дадим отпор врагу!Гордый маленький народСмело встретит смерть в бою!Драться до последних силВсем нам свыше сужденоУмирая, на губах, лишь одно:Свобода! Воздух воли не объятьКак ни страшно умирать Знаю в предпобедный часЗнаю, вспомнят все о нас!СВОБОДНА РЕПУБЛИКА ИЧКЕРИЯ
21
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Терористите Турция и Сащ, се борят срещу тероризма смях.Нападаш ли държава, очаквай да се защитава и ответен удар.
20
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турция има пълното право да се защити като навлезе в Сирия. Правото и произтича от резолюции на СС към ООН с номера 1624,2170 и 2178 касаещи борбата с тероризма, както и от устава на ООН(чл51)Затова никой и копче не може да му каже на Ердоган, защото не е нарушил нищо.
19
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подла кюрдска работа. Вместо да излезнат като мъже да се бият те пускат ракети по цивилни граждани. Дано Ердо да ги изтреби *** до крак.
18
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5Не можеш да нападаш суверенна държава,......А, тя Сирия сега суверенна ли стана? А какво търсят американците в "суверенна Сирия?". Значи янките могат да долетят от хиляди километри, да въоръжават групировки и тези групировки да заплашват сигурността на съседна държава ама тогава "суверенитета на Сирия" изобщо не ви е важен. Вие чувате ли се какво говорите? Изобщо в ред ли сте?
17
5
 
24
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
До ТУРЦИЯ ВЪН ОТ ООНТова все едно гладната кокошката в обора да гони коня на вън, ***
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
597 терориста са унищожени до сега..Само на мен ли ми се струват малко? Жалостив тоя аскер.
15
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТУРЦИЯ ВЪН ОТ ООНАко турция излезе от нато, нато ще се разпадне
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
597 терориста са унищожени до сега.
13
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горд съм че съм ТУРЧИН, смърт за терористите!
12
9
 
37
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
Терористите от пкк нямат нищо общо с кюрдите, така както арабите нямат нищо общо с ИД.Така както САЩ не водят война с Арабите а с ИД, така и Турция не води война с кюрдите а с ПКК. Но *** си е ***, едно си той знае едно си той бае!
11
4
 
30
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
"Северна Сирия изстреля две ракети към Турция" Северна Сирия? Че тя Сирия си е Сирия!Не е нито северна нито южна
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Май не ти минава хибридната пропаганда, таварищ!
9
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турчетата и идея си нямат в какво се забъркаха! Старите хора са казали. Когато двама си ги мерят не си сваляй гащетата. Но точно това направи отоманеца ердо паша бей! Как ли си представя нещата нямам идея?. Сигурно си мисли че ще избие над 20 милиона кюрди и ще заживее мирно и спокойно ли? Кюрдите са едни от най войнствените те незнаят какво е страх. Достатъчно е да имат оръжие и беприпаси и турчетата умират. Те с главорезите идалци се биха та едни турци ли ще ги уплашат?