Бързи и сръчни: Апаши в Банско прескачат тераси, прозорци

Обират и връхните дрехи на туристите от закачалките в кръчмите
14
Бързи и сръчни: Апаши в Банско прескачат тераси, прозорци
Снимка: Булфото, архив

Вие почивате, крадците - не! Иначе казано -  да те оберат, докато си на почивка. Сценарият през зимния сезон е от Банско. Крадци влизат в хотелските стаи, щом лампите угаснат, обикалят заведения и отмъкват каквото има в джобовете на връхните дрехи на закачалките.

"Последната кражба на територията на Банско е от миналата седмица – на лични вещи на турист от заведение. Чак хиляди пострадали тук няма", каза старши комисар Николай Хаджиев, директор на ОД на МВР – Благоевград пред Нова тв.

Извършителите влизат в заведенията, наблюдават клиентите и обект на кражба стават дрехите, които са закачени на закачалките.

"Пребъркват джобовете и каквото има, го отнемат", обясни Хаджиев.

"Специално за хотелските стаи крадците извършват предварително наблюдение, особено в тъмната част на денонощието. Когато пристигат групи с туристи, те обръщат внимание къде са, особено ако са настанени на ниските етажи, защото обикновено хората първо си оставят багажа в стаята и след това слизат до рецепцията да попълнят документите. Това време се използва за кражби, като се използват терасите и прозорците на ниските етажи, за да се влезе в стаите", добави старши комисар Николай Хаджиев.

Той посъветва туристите да носят скъпите си вещи със себе си.

"Нека да са по-внимателни, да не оставят вещите си без надзор особено пари, ценности, мобилни телефони, лаптопи", препоръча шефът на местната полиция.

Според него обаче броят на кражбите през тази година намалява в сравнение с предишните.

От началото на зимния сезон е въведена временна организация за охрана на Банско, има и КПП-та, командировани са и допълнително служители, обясни старши комисар Николай Хаджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
ха -ха преди 6 години
това кражбите са дребни работи, държавата е заета с важни световни дела.... :)
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от опит знам ,че да се оплачеш в полицията не е препоръчително губиш ден обикаляне чакане ,после същата процедура поне още един път /дин/и накрая писмо прекратява се делото срещу неизвестен извършител ,нашата полиция пази престъпниците като ни принуждава да не се жалим в МВР
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, така ще е...като не позволяват на Цеко да развива курорта...и да построи още 6 лифта.Когато построят още 2 лифта с около 70 хотела около тях...всичко ще се оправи. Няма да има кражби...ще има тротоари почти на всяка трета улица...ще намалеят, маалко, калните пространства между сградите...абе...Искаме нов лифт!!!
9
1
 
7
 
! Отговори
emigrant преди 6 години
то си е класика от години да те оберат докато си на море или планина в bvlgaristan! така и не можа да се справи тая sk.Apana държава с това!тотална мизерия и чалга !
8
5
 
10
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Така е, щото няма втори лифт
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БАНСКО СЕ ЧУВСТВАШ ОГРАБЕН ЗАЩОТО Е БАЛШОЙ И МАГУЧЕЙ ПРОЕКТ ОТ ПРЕДИ 10Г.С ПЪЛНО ПРАВО ПОДКРЕПЯМ СЕВЕРОЗАПАДА. ЗА БАНСКО ЗА ДВА И ТРИ СЕДАЛКОВИ ЛИФТОВЕ ИМА ПАРИ. ЗА СЕВЕРОЗАПАДА , НЕ СЕ НАМИРАТ.
6
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Банско се чувстваш ограбен само докато отваряш менюто. Цените са като в Гщад, а качеството има отрицателни измерения.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз нямам пари за Банско , не съм богат едвам плащам ток вода и не ме интересува какво става там .
4
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално, хотелите толкова нагъсто ги построиха че от единия прозорец можеш да прескочиш в отсрещния. Питайте Валерката Далаверката и Цеко дали не е нарочно.
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме интересува.
2
1
 
29
 
! Отговори
Хе-хе преди 6 години
Милиционерите освен да водят статистика вече дават и съвети. Това е напредък.
1
1
 
41
 
! Отговори
Язека преди 6 години
To там една супа с пържени картофки и бира е 30 лв, така че едва ли има какво да им се вземе повече на туристите. Некоя и друга копейка по джоба и туй то.