Проучване: Путин печели изборите със 70% от гласовете

Следващият по популярност е Павел Грудинин със 7,2%
1 фев 2018 09:50, Елка Василева
80
Проучване: Путин печели изборите със 70% от гласовете
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Около 71 на сто от руснаците заявяват, че са решили твърдо да гласуват на предстоящите президентски избори и близо 70 на сто от тях ще подкрепят действащия президент Владимир Путин, показа проучване на Общоруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), публикувано вчера и цитирано от ТАСС.

От декември насам нараства процентът на заявилите, че имат намерение да гласуват. Още 10 на сто от запитаните са заявили, че имат готовност да отидат до избирателните секции. Само 3 на сто са сигурни, че няма да гласуват и още толкова - че вероятно няма да го направят.

69,9 на сто от запитаните са готови да подкрепят Путин, ако изборите се състоят в края на тази седмица, което е спад в сравнение с подкрепата от 73,8 на сто, отбелязана миналия месец.

Следващият по популярност кандидат е Павел Грудинин, издигнат от руската комунистическа партия. Той получава подкрепата на 7,2 на сто от запитаните. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, братушки, ако такъв процент се предвиждаше за наш Боко, тука щяха за залеят медиите с радостно пищене за "безпрецедентната подкрепа" на народа за нашето цветарче!!! Ама за Путин.......е, не искайте от нашите "демократчета" такава обективност! Не знаете ли КОЙ сега ни е "биг брадърчето"??? Нищо, че НАЙ-ГОЛЕМИЯ номер на краварчетата е да ПРЕДАВАТ съюзниците си (пардон, васалите си!!)! Ха-ха.....ако не вярвате, питайте турците и кюрдите.....говедцата ЛЪГАХА КЮРДИТЕ, а после ги предадоха!!!
8
21
 
9
 
! Отговори
Стоянов преди 6 години
До Анонимен 8Руснаците обичат да търгуват с чужда земя и чужд народ.
7
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците си харесват Путин,както и турците-Ердоган. И двамата печелят изборите, горе-долу честно. Просто, това са два изостанали в еволюцията народи. Те имат нужда от Бащицата-Цар. От полубожество, което да се грижи за тях и да им казва какво да правят за всичко. Мисленето на стадото, където обичаш овчаря с дебела тояга.
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не могат да го очернят чрез Навални, сега му намаляват процентите на Путин!Барем хората си кажат, абе нали бяха 82-3%, нещо сега с тия 70 % Путин го е закъсал, я да гласувам за някой друг!Ама тия трикове на социологическите агенции( грантови) вървят само в медиите и за пред еврочиновниците в ЕК, ЕП, СЕ, Държ. департамент!Вчера се навършиха 74 години от капитулацията на вермахта при Сталинград!Колко жертви дадоха руснаците, но не предадоха Сталинград, родната си руска земя!
5
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Другарю лили Путин, да пазиш новият ни консул в Санкт Петербург Ангел Антов и косъм да не падне от главата му. Той е наш човек. Да го научиш на всички хитринки които знаеш още от КГБето. И си вдигни малко рейтинга, че Тиквуна ще те бие. Поне 99% го направи за да не ни е срам след изборите.
4
16
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 6 години
Другари ,това е провал ! Ние знаеме предварително ,че той ще спечели с 99,7 % !
3
17
 
13
 
! Отговори
Стоянов преди 6 години
Пълен провал трябва да е с 99.9% като истински демократ.
2
9
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
искам да живея в мир и ако можех щях да гласувам за гн путин успех
1
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А къде в прочуването е Нахални, който щеше да е човекът свалил Путин от власт?