С "Обща каса" за подкупи: Спипаха 8 на ГКПП "Малко Търново"

Полицаите взимали дребни суми за документни нередности
2 фев 2018 16:00,
19
С "Обща каса" за подкупи: Спипаха 8 на ГКПП "Малко Търново"
Снимка: архив "Булфото"

Осем гранични полицаи са обвинени за взимане на подкуп от Специализираната прокуратурата.

Те са прибирали дребни суми от преминаващите през ГКПП "Малко Търново" и са слагали парите в "обща каса" - най-често при някой началник смяна. В края на деня сумата била разделяна между всички.

Полицаите взимали подкупи от 20 лв. до 60 лв. за всякакви нередности в документите на хората, преминаващи границата. Например, когато един от родителите извежда дете от страната и няма пълномощно от другия.

Стюарди на автобуси и шофьори на чужди камиони са плащали, за да минат по бързо бариерата, в т.ч. за да не бъдат проверявани обстойно багажите и товарите, съобщиха от Специализираната прокуратура, цитирани от "Фокус".

Спецпрокуратурата е поискала отстраняване от работа на обвинените гранични полицаи. С прокурорски постановления на всеки от тях е наложена мярка за неотклонение "Парична гаранция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
До #12, Колев преди 6 години
Колега, тези 5лв дето ги взимат на влизане в България, формално е за дезинфекция от болести, а истината е, че ги взима частна фирма. Просто трябва да се види на кой е фирмата. Това е 100% печалба. Минаваш през един гьол с вода, никакви вложения. И най интересното е, че фирмата още не е регистрирана по ДДС, а работи с години. Погледни си касовата бележка като ги плащаш 5 лева.
12
0
 
8
 
! Отговори
Kолев К преди 6 години
Много пъти съм минавал през кпп М.Търново и се чудя защо вземат по 5лв за дезинфекция като в Турция е по чисто и с по добри пътища,даже и не преминаваме през гьола последния път беше замръзнал,но таксата сие задължителна.Но специално съм нямал проблеми с митничарите ,проверяват и толкова ,пари не са ми искали.Мисля че там са най дисциплинирани,нали скоро ги смениха за рушвети.
11
1
 
3
 
! Отговори
Цветанов преди 6 години
И от самолетите не само от камьоните, то там камьон за последните 25 години не е минавал 😂😂😂, изхващаха големите риби и остана само цаца, ама то и цацата е риба като я няма 😀😀😀, браво Бойко страшен си 😩😩😩😩
10
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 6 години
ЗАЩО ТАКА БЕ БОЙКО.. ТЕ БЯХА НАЙ-ДОБРИТЕ МИТНИЧАРИ.. ЧЕСТО ПЪТИ СЪМ ПРЕМИНАЛ ПРЕЗ М.ТЪРНОВО..
9
1
 
3
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Ето така действам аз - хем вълка сит хем агнето цяло, т.е. арестувам митничарчета за пред матряла и после ги пускам на нова длъжнаст. Парите които са събрали влизат в иконимиката като преки инвестиции - по заведения, за мебелеи ремонти туй онуй. Абе парите не се губят бе еей, немаа се стегате толкова, живейте си живота.
8
2
 
13
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Алооооу... Специализираната прокуратура... ЩО СЕ ХАБИТЕ ДА ГИ АРЕСТУВАТЕ, КАТО УТРЕ ЩЕ ГИ ПУСНЕТЕ ??? САМО ТРОШИТЕ НАРОДНАТА ПАРА!
7
1
 
6
 
! Отговори
б преди 6 години
До ..Дори ще ги възстановят на работа,а може и обещетение да получат!56487
6
2
 
10
 
! Отговори
Узуна преди 6 години
През ГКПП Малко Търново не преминават камиони.
5
2
 
9
 
! Отговори
.. преди 6 години
Ще ги пуснат, спокойно.И после отново на пункта :)Не че и в другите държави не стават такива неща, а *** не така масово като при нас... и безнаказано...
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дребните не са интересни. Бакшиши навсякъде се дават. Дайте да видим едрите
3
2
 
25
 
! Отговори
E не, преди 6 години
затварянето на очите при извеждането на дете зад граница от единия родител без нотариално заверено пълномощно, си плаче за прокуратурата!
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре дошли в джунглата!Пардон в България!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A sega da vidim iskame prodaljenie .Kakvo hte gi pravqt tezi podkypni mr sni 4engeta.Kade e CACATA.