Турският президент Ердоган разговаря с папа Франциск

Двамата са обсъдили въпроса за Ерусалим
Обновена: 5 фев 2018 19:45 | 5 фев 2018 19:00, Елка Василева
260
Турският президент Ердоган разговаря с папа Франциск
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с папа Франциск във Ватикана, за да обсъди с него въпроса за Ерусалим и отзвука от решението на президента Доналд Тръмп да признае свещения град за столица на Израел, съобщи Ройтерс.

И двамата изразиха загриженост от решението, което според много съюзници на САЩ може да обрече на провал мирните усилия в Близкия изток. Ердоган и папата се очаква да разговарят и за Сирия, Ирак, хуманитарната помощ и бежанците.

Ватикана подкрепя решение от две държави за палестинско-израелския конфликт, като двете страни трябва да се договорят за статута на Ерусалим като част от мирния процес. Палестинците искат Източен Ерусалим за столица на бъдещата им независима държава, докато Израел обяви целия град за своя "обединена и вечна столица".

Ердоган и папата говориха по телефона, след като Тръмп обяви решението си през декември и се съгласиха, че всяка промяна на статута на Ерусалим трябва да бъде избегната.

Преди да отпътува от Турция, Ердоган заяви, че САЩ са се изолирали по въпроса за Ерусалим.

Демонстрации срещу Ердоган за човешките права и ситуацията с турските кюрди са планирани за по-късно днес в Рим. Около 3500 полицаи и служители на сигурността охраняват реда.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
39
 
! Отговори
българин преди 6 години
Все Велики хора се срещат с Ердоган. Папата,Путин и Бойко Борисов.
13
16
 
40
 
! Отговори
Хасан преди 6 години
Виждате ли жената на Ердоган? Ето това е примерна и богобоязлива жена, която не сърди Алаха! Жената трябва да се прикрива на публични места.
12
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забелязвам из форумите, че все повече българи се възхищават на Ердоган и на Турция. Изпитват страхопочитание. Ердо през седмица е я с Папата, я с Тръмп, я с Путин. Големец.
11
6
 
31
 
! Отговори
analizator1 преди 6 години
A междувременно си разиграва кончето мистър Ердоган. worldrubric/%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD/
10
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко са и хавлиите на главата на тая шафра.
9
13
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган нареди на турците да се плодят и да залеят Европа. Планът му е да завладее Виена демографски. Умен плян! А Европката е като агне пред заколение. Всички се съобразяват с Ердо. Бихме могли да заключим, че в момента това е най-могъщия човек в света и около него се върти геополитиката? Как само направи така, че Путин му мълчи, Тръмп му мълчи, Европката му мълчи, всички са в шах и мат с пешката пред Ердоган Гази
8
1
 
33
 
! Отговори
PD преди 6 години
При Папата, никой не ходи неканен. Когато те канят, значи, че ще поискат от теб нещо. Щом искат, значи може и ти да поискаш. А това което Ердоган ще иска от папата, ходжа не може да му го даде.
7
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папата трябва да му измие краката на Султана и да приеме мохамеданство! Само тогава ще има мир и любов, защото Аллах е милостив!
6
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папата на среща със Сатаната.Папата ще пита ли нещо по въпроса как Ердоган избива кюрди? Как извива ръцете на Европа за бежанците? Как великите сили мълчат докато башибозука дерибейства?Тъжна гледка е Европа през 21 век....А някога владееше света ...
5
11
 
42
 
! Отговори
Су 34 преди 6 години
Отчаянието и пълната международна изолация на уахабитска Турция водят до такива визити!
4
5
 
37
 
! Отговори
PD преди 6 години
Получи благословията на Вселенския, сега търси такава и от Папапта. Бавно и полека, влиза в отредената му роля, за края на времето.
3
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като са обсъдили Ерусалим, поне да са продължили и със Северна Сирия и турските военни там. Дето се вика от първа ръка. Полумесечния поход в Европа е на път да задмине кръстоносните.
2
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РЕДЖЕП ТАЙИП ЕРДУГААААН, НА СРЕЩА С ПАПАТА НА КАУРИТЕ!
1
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо е при папата? да ходи при ходжата в джамията да си говорят