Турският президент Ердоган разговаря с папа Франциск

Двамата са обсъдили въпроса за Ерусалим
Обновена: 5 фев 2018 19:45 | 5 фев 2018 19:00, Елка Василева
260
Турският президент Ердоган разговаря с папа Франциск
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с папа Франциск във Ватикана, за да обсъди с него въпроса за Ерусалим и отзвука от решението на президента Доналд Тръмп да признае свещения град за столица на Израел, съобщи Ройтерс.

И двамата изразиха загриженост от решението, което според много съюзници на САЩ може да обрече на провал мирните усилия в Близкия изток. Ердоган и папата се очаква да разговарят и за Сирия, Ирак, хуманитарната помощ и бежанците.

Ватикана подкрепя решение от две държави за палестинско-израелския конфликт, като двете страни трябва да се договорят за статута на Ерусалим като част от мирния процес. Палестинците искат Източен Ерусалим за столица на бъдещата им независима държава, докато Израел обяви целия град за своя "обединена и вечна столица".

Ердоган и папата говориха по телефона, след като Тръмп обяви решението си през декември и се съгласиха, че всяка промяна на статута на Ерусалим трябва да бъде избегната.

Преди да отпътува от Турция, Ердоган заяви, че САЩ са се изолирали по въпроса за Ерусалим.

Демонстрации срещу Ердоган за човешките права и ситуацията с турските кюрди са планирани за по-късно днес в Рим. Около 3500 полицаи и служители на сигурността охраняват реда.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
40
 
! Отговори
Булгар преди 6 години
С тази демографска пропаст в която е Европа, ако не се вземат спешни мерки на целия Континент, включително и тези извън ЕС, Християнството ще стане втора религия! Статистическите данни са покъртителни, младите се женят все по-късно и имат по 1 и тук-там 2 деца, което е отрицателен баланс, мюсулманите се женят рано, раждат по 4-5 деца минимум.
33
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали знаеш че бълхи, *** и всякакви *** се третират с определени препарати и проблема им се решава..Тебе с какво са те третирали е интересно. Останал си жив, само ЦНС ти е заминала безвъзвратно.
32
10
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Горд БългаринЕрдоган Гази не търси разрешение ОТ НИКОЙ за действията си! Ердо размаха пръст на САЩ и Тръмп се скри зад полата на Мелания! Ердо каза на Европа да уважава Турция и те млъкнаха! А Путин гледа да не се конфронтира с Ердо защото Турция е велика...
31
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Палестинците искат Източен Ерусалим за столица на бъдещата им независима държава, докато Израел обяви целия град за своя "обединена и вечна столица"..Ами тогава Израел да признае палестинците в Кудуш за израелци и да им даде изборни права като израелски граждани.
30
4
 
44
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Поддръжниците на ПКК дошли да протестират. Италианската полиция им каза да се разотидат. Изкачваха 5 минути и такъв бой им теглиха, че даже в Турция им завиждат. В демократична европейска Италия полицаите изобщо не си поплюват. Няколко демонстранти са тежко ранени. Полицаите само за две минути ги обърнаха в бяг.
29
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Горд БългаринХристиянството е на изкуствено дишане, Исляма победи! Ердо е велик! Жесток, но справедлив!Европа е минало, в момента просто исляма я завладява. След 100 години Европа ще е мюсюлманска. Християнството се оказа погрешна и слаба религия, щом се пресаде и позволи на содомията и на джендърсгвото да завладеят Европа! Щом самите християни се отрекоха от християнството! Но исляма ще стегне всички *** и ще ги вкара в правия път!
28
7
 
40
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Анонимен 13По големи фантазии не бях чел скоро. А бе теб от коя психиатрия те изтърваха? Путин бил му мълчал. Ей *** твоите фесове влязоха в Сирия само и единствено с разрешението на Путин, но вдлъбнатата ти глава няма как да го разбере, защото толкова ти е капацитета. То под фес акъл няма как да вирее. А за турското "плодене" не се тревожи има оправия. Нали знаеш че бълхи, *** и всякакви *** се третират с определени препарати и проблема им се решава.
27
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папата с това бяло расо прилича на атентатор самоубиец, а г-жа Ердуган на костенурката нинджа. До тях храбро се е изпъчил Адолф Шикългрубер в ориенталски вариянт. Ляфят си, а след някоя и друга година, току виж папата приел ислам и го назначили за главен мюфтия на Рим.
26
5
 
43
 
! Отговори
етнически турчин преди 6 години
Българина само ще критикува и накрая от задължение ще се радва на чуждото щастие.Никога няма да усети родната любов,защото с това покритие на акъл,само толкова.Не случайно хората са казали,ЧУЖДОТО ЩАСТИЕ БОЛИ ПО ВЕЧЕ ОТ СОБСТВЕНОТО НЕЩАСТИЕ.Това е българина.Все някой му е крив
25
0
 
31
 
! Отговори
Време е Европа да пр преди 6 години
Най вече зависимоста си от ,,банкерите'' и америка
24
11
 
36
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Анонимен 10А, защо ти да не приемеш християнството,а? Само не знам кожичка от къде ще ти търсим може би от някое прасе? А мир и любов ще има само, когато станете християни, защото Бог е милостив, а кой е този алах не го знаем. Християнството, от когато съществува, исляма не го е имало.
23
2
 
37
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Папата за мен е Шейтан но щом имаме общи интереси относно Ерусалим какво да се правиНе може човек да представлява Бога. Но такива са католическите канони.
22
9
 
48
 
! Отговори
Булгар преди 6 години
Реалноста е такава че Султан Ердо е най-силната фигура в Европа, не ми се иска да го казвам, но той е повел държавата си към прогрес, раждаемост и силна армия, която е най-многобройна от всички Европейски Държави. Време е Европа да преусмисли много цялостната си политика, време е Европа да има глас, както е имала до преди 50 години, най-силен в света! Европейска армия е нужна светкавично и казарма за да намалил джендарите!
21
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На президентските избори в 2019г тази жена ще бъде кандидат и президент.
20
10
 
41
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА 2МИ ЩО ГОВОРИ С ПАПАТА ??? ДА ВЪРВИ ДА ГОВОРИ С АЛАХА СИ, КАКВО ТЪРСИ ПРИ ХРИСТИЯНИТЕ ?
19
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган Гази е лидера и сабята на исляма, а визитата му при Папата легитимира това. Спомняте ли си как Папата изми краката на едни мюсюлмани и пи от водата? По този начин според мен Папата символично показа на света, че исляма е надделял над християнството! Жеста не е случаен!
18
5
 
33
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Ислямски буреносни облаци в/у Негово Светейшество...
17
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папата е реално Крал без кралство всички основополагащи католически страни Франция,Италия и Испания са завладяни виртуално от исляма, а Папата ...
16
13
 
44
 
! Отговори
Патриот преди 6 години
Жената на Ердоган не знае ли в кой век живеем , що се е върнала 4 века назад, грозна картинка!
15
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Папата е глава на малка държавица по малка от Ню Столипиново, а преговарял ало.