Пак измама! 75-годишен даде 5300 на мним доктор

Възрастният мъж, станал жертва, е от кърджалийско село
7 фев 2018 18:56,
3
Пак измама! 75-годишен даде 5300 на мним доктор
Снимка: Pixabay

За разлика от жена от Кърджали, която отказа да хвърли от терасата 30 000 лв. на телефонни измамници, мъж предаде сумата от 5300 лв. на мним доктор, съобщиха от ОДМВР-Кърджали.

Опитът и успешната измама са извършени вчера. Около 11 часа на домашния телефон на 75-годишен мъж от село Бленика се обадил мъж, който се представил за д-р Колев и поискал сумата от 5 300 лв. за извършване на операция на дъщерята на семейството. Малко по-късно в къщата пристигнал посредник, който прибрал парите.

След подадения сигнал за измамата в РПУ-Кърджали са били изградени временни КПП-та, но мъжът, който взел сумата, не е установен. Образувано е досъдебно производство за измама.

Жена от Кърджали вчера също е била атакувана по телефона по сценария за провеждаща се операция за залавяне на измамници.

Фалшив полицейски инспектор поискал кърджалийката да хвърли 30 000 лв. през терасата, като обещал парите да бъдат върнати, след приключване на операцията.

Жената обаче схванала измамата и подала сигнал на тел.112. Криминалистите напомнят отново на гражданите да не влизат в никакви договорки с непознати, които им искат пари, независимо какъв е поводът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Пет преди 6 години
Не се ли свършиха наивните старци дето хвърлят парите за старини и погребение на измислени полицай и доктори? Как пък не проумяха идиотщината? Ако наистина трябват пари за помощ на роднини те сами ще им се обадят!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тя сега корупцията секва, нали твоите са на власт.
1
3
 
6
 
! Отговори
нещастник преди 6 години
Тези бедни пенсионери все още живеят в света където парите са "дават".Докато има такива ще има и корупция и БСП.Като научат чепарите се изкарват с труд и корупцията ще секне, а БСП ще трябва да отидат да работят.