Денят 0: Кейптаун в очакване на мига, в който ще остане без вода

Строги мерки са в сила, за да се ограничи употребата на вода
Обновена: 11 фев 2018 16:52 | 11 фев 2018 16:44,
37

След повече от 3 години суша, Кейптаун може да стане първият град в света без капка вода.

Докато жителите се молят за дъжд, държавата предприе строги мерки за ограничение употребата на вода в отчаян опит да отложи природната катастрофа.

"Денят 0" - така жителите на южноафриканския град наричат датата, в която мрачните прогнози предвиждат окончателното пресъхване на втория по големина град в републиката. А това се очаква само след няколко месеца.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Кейптаунбезводие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Страхотна работа им върши краят на апартейда, няма що!
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 E ПРАВ!!АЗ СЪМ Я ВИЖДАЛ ИНСТАЛАЦИЯТА ОГРОМНА Е!!МОРСКАТА ВОДА МОЖЕ ДА СТАНЕ СЛАДКА!!НАЧИ ТЕ СЕ КЪПЯТ ВЪВ ВОДА НО ЖАДНИ ХОДЯТ :D НАКАЗАНИЕТО НА ТАНТАЛ :DНаказанието на Тантал било да стои до шия във вода и над главата му да виси отрупан с плодове клон, но винаги когато се пресегне да пие или хапне, водата и клонът да се отдръпват и той все да остава гладен и жаден
24
2
 
11
 
! Отговори
Абориген преди 6 години
Ми да пият бира !
23
6
 
7
 
! Отговори
трапер с брадва преди 6 години
ми да дойдат тук да плащат по 4 лв кубика
22
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си построят акведукти да има с кво да си поливат марулите поне. Белия европеец го прави от 2500 години
21
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма проблем, след 500 - 600 години местните ще еволюират отново до водопровод. А тогава пък белите сахиби ще се плацикат в джакузита на Марс, ама това е друга тема ...
20
7
 
45
 
! Отговори
Стига бе преди 6 години
Южна Африка има само една сухопътна граница - на север. На изток, юг и запад навсякъде е океан. Какъв им е проблемът да си дестилират морска вода, всеки кораб в морето си има собствена опреснителна установка на борда. Вярно, че не е много евтино това, но в промишлени мащаби няма да е толкова скъпо, много са малoyмни нигъpите на тая територия там...
19
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работя в еврейска компания и съм бил в Израел, имат само река Йордан и нищо повече, просто са умни и имат най-големите заводи за обезсоляване на морска вода е света, даже държат всички патенти по въпроса. Вярно водата от чешмата е леко солено-кисела и не става за пиене без варене, но за миене и готвене става
18
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно как Израел има вода, там сигурно всеки ден вали дъжд. Другарите Африканци ги друса комунизъм и не им се работи , а да мислят не могат .
17
1
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
съсипаха една прекрасна странаТам сега се извършва геноцид над белите.
16
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великите африканци могат и без бели хора.Нали имаше апартейт сега няма кой е виновен за това , че няма вода. Това не става от днес за утре , а е резултат от години безхаберие и некадърност.
15
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обезсолената морска вода не става за пиене, само за битови нужди
14
8
 
48
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
благодарение на Мъркъл и придворните й клоуни като "зелената" Тиква, България и цяла Европа след 10-20 години ще са в същото състояние на ЮАР, защото "текущото черно правителство" на ЮАР е съставено от черни, които до преди 40-50 години не са били по тези територии - черни, които са приети като икономически бежанци и мегранти в бял ЮАР и бял ЮАР преди 35-40 години е една от най-богатите държави на планетата, а сега гето. отгоре на всичко тези пришълци избиват местните и бели щото са малцинство.
13
0
 
68
 
! Отговори
к0нсерва преди 6 години
текущото черно правителство открито призова "ако видиш бял - застреляй го", но западните медии мълчат, нали ако е анти-бял расизъм, не е проблем!в момента реално се извършва геноциз на белите в ЮАР, бели които са от 8 поколения там и които са на земя, която дори историчиски никога не е била населена с черни или поне когато белите са стигнали там, не е била населена! а уж дори имахме концепцията за собственост по давност, ако 8 поколения не стигат, не знам какво стига!
12
0
 
19
 
! Отговори
ceci_ преди 6 години
До GggTo тогава ще трябва и да работят за да го плащат този данък, което сам разбираш е неприемлимо
11
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последица от толерантността към ****** ******** ** **** *****. Пиша на маймунски защото имаме свобода на словото и пак ще ме изтрият.
10
2
 
87
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Типичен мързел- предпочитат да ореват света, вместо да свършат работа. "Интересното е, че написах "типичен АФРИКАНСКИ мързел", което беше деликатно коригирано от сайта. Свобода на словото, какво да се прави...
9
5
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кейптаун граничи с океан, а ги мързи да направят сондажи за подземни извори, недай си боже да направят водохранилища... Типичен мързел- предпочитат да ореват света, вместо да свършат работа.
8
4
 
54
 
! Отговори
Владко Мурдаров преди 6 години
Тия да не са по-тъпо и по-бедни от арабягите, които започнаха да обезсоляват морска вода? От два океана са заобиколени, ***. Вода газят, жадни ходят.
7
1
 
37
 
! Отговори
Ggg преди 6 години
Има си решение....налагат им местен данък и инсталират система за обезсоляване на морска вода и си пият скъпичка вода.