Българското море 2018-а "солено"! Обещават ни качество

Лятната почивка за четирима за 7 дни = около 2200 лева
12 фев 2018 07:50,
107
Българското море 2018-а "солено"! Обещават ни качество

С около 11% по-скъпо ще ни струва почивката на родното Черноморие това лято, показват изчисления на Института за анализи и оценки в туризма. Така, ако искаме да се печем 7 дни на пясъка ще трябва да се бръкнем с около 1100 лева на човек с всичко включено.

Т.е. едно четиричленно семейство със споделена стая ще трябва да приготви около 2 200 лева или повече, пресмята "Монитор".

От бранша заявяват, че българският туризъм ще продължи да поскъпва, тъй като няма как обслужването да бъде на ниски цени, а в същото време да се предлага високо качество.

Цените обаче не се покачват само у нас. В останалите европейски държави почивките се увеличават с около 2-3%. Въпреки по-малкият ръст в цените за същите условия в чужбина сумата, която ще трябва да приготвим, е двойно по-голяма.

И макар, че голяма част от най-изгодните оферти вече са изчерпани, все още имате шанса за ранно записване, което ще ви спести от 10% до 20% от цената на лятната почивка. През януари са се намирали оферти с отстъпка от 30%, а февруари и март хотелиерите се очаква да смъкнат цените с 10-20 на сто.

Според експертите 8% от ранните резервации са направени още миналото лято.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
22
 
! Отговори
Там преди 6 години
Фирмата която дава мизерните заплати в пет звездния хотел в София описан по долу е FPI.
18
0
 
33
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Това е спекула,парите от повишението няма да отидат за работниците и качеството няма да се вдигне,парите ще отидат за любовници и нови коли на собствениците.
17
4
 
25
 
! Отговори
хм преди 6 години
на Черно море вече става само до средата на юни, иначе в Гърция е мястото - чисто, близо и не по-скъпо.
16
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тези пари идете в Албания да видите за какво обслужване иде реч,а и ще останете няколко дни повече!
15
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимката от нашето Черноморие ли е? Добре изглежда.
14
1
 
35
 
! Отговори
Анон 18 преди 6 години
Къде е това високо качество? С ловджийско куче го търся и пак не го намирам. Оправдание за поредното измислено повишаване на една долнопробна услуга. 100 пъти като я нарекат качествена тшва не значи, че става ей така от раз.
13
2
 
55
 
! Отговори
turist преди 6 години
Тази статия ми се струва е поръчана от родните хотелиери(кожудери). Само тези които не са почивали в чужбина може да заблудите, че там е 2 пъти по-скъпо. Ние знаем, че в Гърция вече не само, че не е по скъпо, но и чистотата, храната и обслужването са на светлинни години пред нас.
12
3
 
26
 
! Отговори
Таню преди 6 години
Хахаха,е за тия пари лапетата требе да се търкалят на тръгване от преяждане със суши, а мама и тате да се гледат като влюбени гургулици от непрестанни хепиендинг масажи...
11
2
 
50
 
! Отговори
Men преди 6 години
За 2200 на седмица можеш да отидеш почти където си поискаш из европа, а качеството е несравнимо...
10
17
 
6
 
! Отговори
СА преди 6 години
Анти-български туризъм статия!Не,че е кой знае какво,ама тия суми са леко измислени и написани така,че да се ходи в Турция или Гърция!Всеки е влизал в сайтове знае!
9
3
 
50
 
! Отговори
Оз преди 6 години
Вие се побъркахте!За 3000 лв. отивам с четиричленно семейство в Алания за 7 дни със самолет. Познайте какъв е ultra all inclusive - а там сравнен с тук. За обслужване и посрещане да не говорим. За съжаление чужбина ни привиква да си харчем парите там и затова тук ще е такъв хал-а.
8
2
 
39
 
! Отговори
Ей хора преди 6 години
Познай те колко взима служител в 5 звезден хотел в центъра на София!?тези който посрещат и изпращат гостите най важните за работа на един хотел,между 500 и 900 лв.!!!Какво качество на услугите искате?да не говорим за постоянното текучество.....
7
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За който ходи там ще е по-скъпо.
6
1
 
48
 
! Отговори
Истина преди 6 години
Не може да има качество когато бандити перат пари през хотелите а работниците по хотелите мизерстват с ниски заплати,защо мислите има толкова много хотели у нас,пералните работят.
5
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1100 лв на човек,но за по-богатите човеци!А иначе има много по -евтино за по-тесните джобчета.Друг е въпроса,че качествено обслужване по нашето Черноморие едва ли има, та ако щеш и по 2500 на човек да платиш.
4
2
 
32
 
! Отговори
man преди 6 години
на курорт покрай блатото със заустени в него отходни води? не, мерси.
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тц, пак не познаха. Няма да ми излезе по-скъпо, понеже няма да се доближавам на по-малко от 300 км до лaй...морието, случайно да не ме застигне смpaдта.
2
23
 
10
 
! Отговори
СА преди 6 години
Ами няма да ходите за 7 дни и ще търсите по-евтини оферти!На Обзор е по 30 лева на човек,например!
1
1
 
61
 
! Отговори
Мене преди 6 години
Хахаххаха, качество щели да предлагат. Да си го предлагат, изобщо не мисля да им пълня гушите. Цените по "курортите" и сега са достатъчно високи на фона на доходите. А качество е дума, за която почти никой не е чувал.