Българското море 2018-а "солено"! Обещават ни качество

Лятната почивка за четирима за 7 дни = около 2200 лева
12 фев 2018 07:50,
107
Българското море 2018-а "солено"! Обещават ни качество

С около 11% по-скъпо ще ни струва почивката на родното Черноморие това лято, показват изчисления на Института за анализи и оценки в туризма. Така, ако искаме да се печем 7 дни на пясъка ще трябва да се бръкнем с около 1100 лева на човек с всичко включено.

Т.е. едно четиричленно семейство със споделена стая ще трябва да приготви около 2 200 лева или повече, пресмята "Монитор".

От бранша заявяват, че българският туризъм ще продължи да поскъпва, тъй като няма как обслужването да бъде на ниски цени, а в същото време да се предлага високо качество.

Цените обаче не се покачват само у нас. В останалите европейски държави почивките се увеличават с около 2-3%. Въпреки по-малкият ръст в цените за същите условия в чужбина сумата, която ще трябва да приготвим, е двойно по-голяма.

И макар, че голяма част от най-изгодните оферти вече са изчерпани, все още имате шанса за ранно записване, което ще ви спести от 10% до 20% от цената на лятната почивка. През януари са се намирали оферти с отстъпка от 30%, а февруари и март хотелиерите се очаква да смъкнат цените с 10-20 на сто.

Според експертите 8% от ранните резервации са направени още миналото лято.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
20
 
! Отговори
king_for_a_day преди 6 години
От прекрасна природа направиха бетонен коптор с долнопробно обслужване и сега отчаяно си ги рекламират. А не се спират - сега е внесен закон за премахване на крайния срок за промяна на преназначението на зем. земи. Очаквайте строежи на нови хотели, които отново ще доведат до имотен балон, пране на пари, неплащане на данъци, още по-голям спад в качеството на вече съществуващото, вечна лоу-кост дестинация за англичани пияндета.А паралелно с това - още от същото и на Пирин. Честито!
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще им се на алчните ни бизнесмени-хотелиери да са такива цените ама надали. По- скоро ще си стоят сами. За тия пари ще почивам в Италия.
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИКОГА няма да похарча 1 стотинка в *** тук.
36
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За никъв *** на зелето не ставаме!!!Черноморието ни е ясно, който е бил не повтаря.Отивам в прескъп ресторант вчера и си поръчвам чай. Носят го, но мед няма. На въпроса получих отговор че не предлагали към чая. Ехееее за това ли плащам тази цена!? Ей това е България!!!!
35
3
 
32
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Какво го интересува нормалният българин какви са цените в Мутроморието? От 15-20 години нормалният българин или не почива поради липса на пари или отива някъде в чужбина - Гърция, Турция, Испания, Италия и т.н., където си изкарва нормална почивка.
34
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ох писна ми от журналисти, които пишат наизуст! Със семейството ми почивахме в Испания, двама възрастни с дете, за 2000лв. с пътните невероятно изкарахме, плажове до където ти стигат очите, чисти, храна колкото сърце ти иска, да не говорим за морските деликатеси! Обслужване - невероятно! Точно така- всичко за 2000 лв. ! Не зная нашите за какво искат тези пари при тази евтина работна ръка?!?
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе хората които работят в туризма ако се организират във фейсбук например и бойкотират сезона на хотелиерите ще им се разкаже играта и следващия сезон ще трябва да вдигат парите ако искат да отворят
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха-ха, я дайте такава снимка на Слънчака, да го видим колко е красив от птичи поглед!
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашето море е някакъв своеобразен Клондайк. Абе нашенски манталитет. За хигиената по разни кръчмета и сергии... там чудо.
30
1
 
19
 
! Отговори
Анониме 33 преди 6 години
Не искам да го разбирате като реклама на БГ черноморието! И там не ходете! Бойкот на БГ мутрите до дупка!
29
8
 
9
 
! Отговори
do 32 преди 6 години
Минал си се, аз за 1200 лв с пътя изкарах 3 седмици на Малдивите - рай беше
28
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ходете в Турция! Да, хубаво е! прекрасно! Но не забравяйте на кого си давате парите! Турците се самозабравиха! Тотател бойкот на всичко турско! На който му е скъпо- купувайте китайско. Не яжте дюнери! баклава си имаме и българска! Нищо от Турция! Да ги върнем в средновековието, на което принадлежат! Бог да пази България!
27
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,тогава родните хотелиери да си *** сами солта.Гърция и Албания са наблизо.Също и Турция.По принцип недолюбвам османците,но пък курортите им са супер и на много прилични цени.Миналото лято на Мармарис 7 нощувки ол инклузив,хотел на плажа с безплатни чадър и шезлонг,с пътя дотам и обратно за трима общо 1470 лева.И най-важното перфектно време и море.Няма дъжд,няма вятър,няма облаци,няма вълни,няма водорасли.Само слънце и спокойно плитко море.
26
1
 
34
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Който има тези пари няма какво да му мисли. Чужбина му е майката. А статията е поръчкова. Както статиите за цените на имотите. Всичко е мафия в Бг
25
2
 
31
 
! Отговори
pepe преди 6 години
Нагъл, по-нагъл, Български пишман "хотелиер".Няма как да изкаравт и препират милиони, да дават по 500лв на персонала си и да говорят за качество.За семейството ми много отдавна съм взел решението, да почивам в чужбина. А за цитираните пари отиваме със самолет и изкарваме много прилично навсякъде в Европа.Понеже се случва чат пат да почивам в български хотели и курорти, ВИНАГИ си затвърждавам мнението че не ставаме за чeп за зеле.Много поздрави от нормалната чужбина на БГ Хотелите :)
24
3
 
32
 
! Отговори
Калоян преди 6 години
Дори и безплатно да го направят, на български курорт няма да стъпя никога. Българските курорти са мизерни блата, развъдници на болести и за качествено обслужване или почивка в българските курорти не може изобщо да става дума.
23
1
 
50
 
! Отговори
Тома преди 6 години
Цените се повишават, защото се повишавало "качеството на услугите". Ако това е истина...защо не повишават заплатите и осигуровките на работещите в туризма? Защо се твърди, че повишаването на заплатите ще доведе до фалит работодателите? Ами да фалират! Ще дойдат други! Чужди! Виждаме, че в чуждите фирми плащат много повече, отколкото в "родните"! И не "фалират"!
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От 2003 година не съм дал и левче на мутрите! Гърция, Турция ( вече не! Дори и дюнери не си купувам, но това е друга тема. Бойкот на късите карабини!), Хърватска, Италия, че и до Франция стигнахме. Там е малко скъпо и не си струва. Стара слава:) В испания ми е много топло. Там септември-октомври. Иначе е прилично като цени и качество. Кабо Верде и Азорите са по-добър вариант от гл. точка на климата. В БГ - НИКОГА ПОВЕЧЕ!
21
8
 
19
 
! Отговори
Таню преди 6 години
До Анонимен Наистина,горещо препоръчвам Албания. Хубави хора, вкусна храна, уникална природа, невероятни плажове. Който си живее с предразсъдъците, обаче - да храни мафията и да маа сервилат от буфета на закуска...
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и в другите страни субсидията е педесет цента, а при нас 11 лева, та и сега при тях 2-3%, а при нас 11%, т.е. ние сме все нагли.