Заради NotPetya: САЩ плаши Русия с "последици"

Кибератаката е най-разрушителната в историята, заявиха от Белия дом
16 фев 2018 08:00, Александър Попов
92
Заради NotPetya: САЩ плаши Русия с "последици"
Снимка: Reuters

Белият дом заплаши Русия с "международни последици" за извършването на кибератаката NotPetya, която определи като "най-разрушителната и скъпоструваща в историята", предаде Франс прес и БТА.

Тази кибератака, извършена през юни 2017 г. от руските военни, е "безотговорна и безразборна и ще има последици в международен план" за Москва, заяви Белият дом.

NotPetya "бързо се разпространи из цял свят, нанасяйки щети за милиарди долари из Европа, Азия и двете Америки", се казва в изявлението на Белия дом.

Според Вашингтон тази кибератака "е била част от настоящите усилия на Кремъл да дестабилизира Украйна и показва още по-ясно замесеността на Русия в протичащия там конфликт".

Вчера британското правителство също обвини Русия за кибератаката NotPetya. Кремъл категорично отхвърли обвиненията, които според него са част от "русофобска кампания", отбелязва Ройтерс.

Кибератаката НотПетя зарази хиляди компютри из цял свят през юни 2017 г., включително в критично важни инфраструктури като контролните приспособления на мястото на ядрената катастрофа в Чернобил и пристанищата на Мумбай и Амстердам.

Най-засегнатата страна бе Украйна, където бяха атакувани банковите операции и информационните екрани на главното й летище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
24
 
! Отговори
дааа преди 6 години
До БобиТова се казва хибридна война,не е важна истината важно е да се лъже повече....
35
6
 
23
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 35За прословутия РАЗДУХАН случайПоследните цифрички осведоми ли се какви са?САЩ казаха около 100 човека загуби Русия Каза 5 Руснака, 20 опълченци, 46 + генерал от САР и 20 ТигриКато не са имали НИКАКВА ПВО даже един единствен ПЗРК са нямали.И това беше раздухано до 600 Жертви Руснаци и още повече ранени
34
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37Каквито ви са елитните части същите ви са и системите за гарантирано ядрено възмездие. Негодни за нищо освен гарантирано руснаците да се затрият сами. От калпави хора излизат само калпави неща.
33
6
 
36
 
! Отговори
или руските хакери преди 6 години
На кривата демокрация или Путин или руски хакери все са и виновни!
32
1
 
15
 
! Отговори
ясно пиндорси преди 6 години
.....плаши гаргите!
31
2
 
15
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 29Анонимни ти защо вярваш на ЛОЗУНГА - ОПОРНАТА ТОЧКА - САМО КИТАЙ ИСКА ДА ЗАВЛАДЯВА РУСИЯ?Какво като тип и вид бойна техника строи РусияСъщия ВъпросКакво като тип и вид бойна техника строи КитайКитай строи САМОЛЕТОНОСАЧИ, Авиация за тях и ОКЕАНСКИ КОРАБИ, Даже намали с 250 000 сухопътните си сили за да освободи странства за Флота. СПЕШНО Пуснаха в серия J-20 полу стелт ударен самолет за полети над океана и го пуснаха с Руски двигатели защото им трябва СЕГАОриентация ОКЕАНА
30
2
 
34
 
! Отговори
я стига преди 6 години
Уж държавата с 10 тайни и специални служби с над 100 милиарда бюджети годишно допуска подобни атаки и за да не им се смеят обвиняват пак Русия без факти и доказателства.
29
4
 
18
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
това го върши сащ вината хвърля на русия а вайсалите на сащ го подвърдяват
28
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиНоли ги видяхме руските РЗСО-та, Незоо-та танкове бтр-и и негодни ракети самальоти и вертушки. Наcpaха ги за минути и им изтрепаха най-елитните части. А ти нещастнико Боби вместо да си вземеш поука и да ги презреш и заплюеш тези некадърници ти продължаваш да им слугуваш с думи и дела.
27
0
 
14
 
! Отговори
НЕ Е Заради NotPetya преди 6 години
Вълкът и лисицата решили да се гаврят със заека. Срещат го на сутринта и го питат:-А, Зайо ти що си БЕЗ шапка бе? - и бойНа другия ден отново го срещат, обаче заека този път със шапка:-А, зайо, ти що си СЪС шапка бе? - и отново бой.Така няколко дена "Що си СЪС шапка, що си БЕЗ шапка" и бой!След време решили да сменят малко схемата и се наговорили: "Утре, като видимзаека ще му искаме по една цигара. Ако ни даде с филтър - Що ни даваш с филтър,ако не - защо без филтър и пак ще го бием!".
26
1
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 27До миналата година септември реално бяхме сива неутрална зона формално принадлежаща на НАТО без реално никакви значителни НАТО подразделения на нея и никой не се занимаваше с нас
25
1
 
10
 
! Отговори
НЕ Е Заради NotPetya преди 6 години
...пак ще го бием!Зайчето обаче било в храстите и чуло всичко. На другия ден носи две кутии цигари -едната с филтър, другата без филтър. Срещат го вълкът и лисицата и му викат:-Ей, заек дай една цигара!-С филтър или без филтър?- пита заека.Вълкът и лисицата се спогледали, почесали се и изревали:-А бе заек, ти що си БЕЗ шапка...
24
2
 
10
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 26Иди се поинтересувай какво е РСЗО СМЕРЧ. Само Китайците за момента имат по-мощни системи и то са създадени за форсиране на провлака до Тайван тоест за тяхната неразрешена неприключила война.РСЗО СМЕРЧ от ТЕРИТОРИЯТА КОНТРОЛИРАНА ОТ АСАД МОЖЕ ДА ПОРАЗИ ВСЯКА ТОЧКА ОТ ТЕРИТОРИЯТА КОНТРОЛИРАНА ОТ САЩ ПРОКСИТАНе е необходимо нито Авиация да пращат нито пехотинци но и всичко ще бъде унищожено на земята.
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До ТРОБИ 27И какво те грее теб ,, след това " ???
22
18
 
3
 
! Отговори
До ТРОБИ преди 6 години
Всички развити и християнски държави са ядрени цели на Русия ,не само ние.Ако Русия нямаше ядрени оръжия вече щеше да е станала провинция или на САЩ или на Китай.Руската армия е едно старо желязо останало от СССР и само ядреното оръжия спасява тея неможачи.Руснаци дори и да ни ударят,след това ще бъдат изравнени със земята от САЩ и останалият свят.
21
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо не разбрах - руснаците били *** и алкохолизирани , нищо не правели и са мооого изостанали ... как така хакнали свръх трудолюбивите и гениални американци . Отговора на други сайтове - искане за още 1 милиард .
20
3
 
14
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До zzz 22Съжалявам но не е целия свят срещу РФ а само САЩ и тези върху които имат политическо/икономическо влияние.А относно санкциите Пример Украинските санкции - НЕВОЛЯТА ИЗВИКАХА ЛИ Я за 6 месеца възстановиха производството на вертолетни двигатели , за 14 месеца пуснаха и реактивните двигатели за Як-130След 3 години възстановиха едно от най-сложните производства - Мощни Газови турбини за Кораби и след 4 години прекъсване започнаха пак да строят големи кораби
19
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиАбе Боби стига си плашил с тая русия бе тези некадърници не могат да се изпикаят без да си намокрят крачолите и валенките той тръгнал а ми обяснява че скапаняците и некадърниците щели да ни обстрелват с негодното си оръжие. Ами нека опитат бе, щом им е омръзнал живота нека опитат.
18
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 22За какви нормални отношения говориш с руските ненормалници. Вземи си измери температурата. Вие русофилите до един се простудихте заедно с Путин.
17
5
 
15
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 21 22Рускинята е много мека в изказването сиРЕАЛНОТО ПОЛОЖЕНИЕ - НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ЦЕЛ НА РУСКИТЕ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ.Най-голямото преимущество на Американците и все още единственото останало и преимущество срещу големите държави е че САЩ имат работеща система за смесване на информацията от всякакви източници. Команден пункт, изчислителен център направиха във ВАРНА и ние станахме ЦЕЛРеално България почти няма ПВО да не говорим за ПРО