Заради NotPetya: САЩ плаши Русия с "последици"

Кибератаката е най-разрушителната в историята, заявиха от Белия дом
16 фев 2018 08:00, Александър Попов
92
Заради NotPetya: САЩ плаши Русия с "последици"
Снимка: Reuters

Белият дом заплаши Русия с "международни последици" за извършването на кибератаката NotPetya, която определи като "най-разрушителната и скъпоструваща в историята", предаде Франс прес и БТА.

Тази кибератака, извършена през юни 2017 г. от руските военни, е "безотговорна и безразборна и ще има последици в международен план" за Москва, заяви Белият дом.

NotPetya "бързо се разпространи из цял свят, нанасяйки щети за милиарди долари из Европа, Азия и двете Америки", се казва в изявлението на Белия дом.

Според Вашингтон тази кибератака "е била част от настоящите усилия на Кремъл да дестабилизира Украйна и показва още по-ясно замесеността на Русия в протичащия там конфликт".

Вчера британското правителство също обвини Русия за кибератаката NotPetya. Кремъл категорично отхвърли обвиненията, които според него са част от "русофобска кампания", отбелязва Ройтерс.

Кибератаката НотПетя зарази хиляди компютри из цял свят през юни 2017 г., включително в критично важни инфраструктури като контролните приспособления на мястото на ядрената катастрофа в Чернобил и пристанищата на Мумбай и Амстердам.

Най-засегнатата страна бе Украйна, където бяха атакувани банковите операции и информационните екрани на главното й летище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кога ще допускаш откровени простаци и *** да цапат форума. Да си стоят пред огледалото и да плюят колкото искат. Аз не искам такива обиди, заплахи мръсотии да са пред очите ми. ЧЕ И АНОНИМНИ ХУБАВЦИТЕ . ИНАЧЕ КОРАВИ И СМЕЛИ
15
4
 
14
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
Абе соросидче..... Финландия и Щвеция много добре разбраха че за НАТО и САЩ единственото е да пречат на нормалните отношение на държавите с Русия....и затова си ги градят на икономически основи........ На нас окупацията на САЩ ни струва милиарди в пропуснати полсзи да не говорим че американските терористи на плащат за окупационите бази
14
16
 
6
 
! Отговори
zzz преди 6 години
Това било част от русофобската кампания...Тея руски бояришници съвсем са изперкали от спирта.След като целия свят е срещу тях и ядат санкции от всякъде ,би трябвало да се замислят ,че нещо не им е наред ?!
13
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До рускиня до 21То се видя кой в света е пушечно месо. Освен руските главорези друго пушечно месо не виждам. Съжалявам че нашите политици русофили не разположиха ПРО в България. Тогава такива нахални рускини като теб щяха да си държат езика зад зъбите а вашата скапана русия щеше да стои диван чапраз на България.
12
11
 
21
 
! Отговори
рускиня до 21 преди 6 години
само да спомена,че разполагане на американско "ПРО" на ваши територии - прави автоматично от българите пушечно месо. Твоя жена ще народи достатъчно за да има кой да се прати и с НАТО мисия я в Кабул, я в Ирак. Такива прости *** като тебе даже презрение не заслужават. Надявам се не е забрави как третират тази страна европейци - заден двор на Европа , на втора скорост, да не говорим за символа, с който я изобрази чешки художникА на Русия й безразлично, дали един третосортния европеец ще я на
11
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От империята на злото Русия - само зло !
10
10
 
26
 
! Отговори
Свобода за България преди 6 години
Вън Американските окупационни войски от България......... Вън бащите на Ал Кайда и ИД
9
8
 
48
 
! Отговори
рускиня до 14 преди 6 години
"руските престъпления срещу човечеството в Сирия и Украйна.????" 1.Хирошима/нагасаки-1.200 млн жертви - американска бомбардировка с атомни бомби2.Виетнам - 500000 жертви-американски атаки с нaпалм и Ориндж3.Афтанистан- стотици гжертви от амер.бомбардировки4.Ирак-500000 жертви на американскиа операция. 5.Сърбия-американски бомбардировки с обеднен уран. Но де.б.и.ла като тебе все мучи че русия е агресор.
8
6
 
27
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 6 години
В КОЯ ДРУГА ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖВА ЗАГИВАТ ПО 17 ДЕЦА ЗАРАДИ ТОЗИ ДЕТО ДУХА И КЛАТИ КЛОНИТЕ,ОТГОВОРЕТЕ МИ ФОБИ,ОТГЛЕЖДААШ ГО ОТ ПАРЧЕ МЕСО ДА СТАНЕ 15 ГОДИШЕН И ЗАРАДИ УСТРОЙСТВОТО В ААМЕРИКА,ЗАГИВАТ ВЕЧЕ КОЛКО ПЪТИ СТАНА НЕВИННИ ДЕЦА,И ВИЕ МИ ХВАЛИТЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА С НЕЙНАТА ДЕМОКРАЦИЯ,АМИ ВЪНШНАТА ПОЛЛИТИКА ГЕНОЦИД СПРЯМО РАЗЛИЧНИТЕ,БОГАТИТЕ НА ПЕТРОЛ И ГАЗ.КОЙ РАЗБЪРКВА ИСТОРИЯТАКОЙ ВОДИ ВОЙНИ .
7
3
 
14
 
! Отговори
до6 преди 6 години
ти голям наив ник си бе пич
6
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пакПак глупости и лъжи без доказателства....Доказателствата този път са 600 руски трупа на руски убийци.
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много съм притеснен за киберсигурноста на пристанищата в Бомбай и Амстердам!
4
46
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се занимавате с тия руски скапaняци. Пускайте им Томахавките, HIMARS-а а след тях Апачите и зачиствайте това световно раково образувание Русия.
3
8
 
40
 
! Отговори
пак преди 6 години
Пак глупости и лъжи без доказателства....
2
46
 
12
 
! Отговори
опорна точка преди 6 години
Рони (за Рейгън става въпрос) ги накара руснаците да си ядат ракетите, пък Доналд май май...май ще ги накара да си ядат вирусите, ботовете и троловете хи хи
1
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро не бях чел подобни смешки. Браво.