Москва към ЕС: Внимавайте със Сърбия да не последва Украйна!

Европейските посланици на Балканите искали лоши отношения с Русия
384
Москва към ЕС: Внимавайте със Сърбия да не последва Украйна!
Снимка: Reuters, архив

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че с поставянето на Сърбия пред избора "или с Русия, или със Запада" Европейският съюз прави същата грешка, която е довела до украинската криза, разединявайки обществото в Украйна, предаде БТА като се позова на Танюг.

Още по темата

В интервю за телевизия Евронюз Лавров каза, че Сърбия има изключително добри отношения с ЕС и НАТО, а същевременно има и споразумение за свободна търговия с Русия, започнала е преговори за влизане в зоната за свободна търговия на Евразийския икономически съюз и поддържа контакти с Организацията на Договора за колективна сигурност.

"Смятам, че това е абсолютно нормален път за развитие на външните връзки на Сърбия", каза Лавров, като изрази надежда, че Западът е видял грешките, които е направил с Украйна, особено като се вземе предвид, че в тази страна в момента не управлява президентът, а "радикално военно течение".

Същевременно Лавров посочи, че ЕС води преговори със Сърбия по всички финансови, икономически и други въпроси, но също така й дава сигнали, че няма да я приеме за членка, докато не признае Косово и не приеме външната политика на ЕС, което предполага въвеждане на антируски санкции.

"В съвременния свят такива ултиматуми са крайно непристойни и не подобават на структура като ЕС. Ако погледнете, на Балканите няма нито една страна, в която американските и европейските посланици да не настояват за прекратяване на приятелството с Русия", каза руският министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
315
1
 
0
 
! Отговори
Русофилът преди 3 години
Време е за нова федерация за силно приятелство и сътрудничество между всички славянски държави и източноевропейски държави (Румъния, България, Гърция, Македония, Сърбия, Албания, Косово, Черна гора, БиХ, Хърватия, Словения, Словакия, Чехия, Полша, бивш СССР, Австрия, Унгария). И този съюз, който да трае вовек и веков да се казва "ССИЕР" или Съюз на славянските и източноевропейските републики.
314
1
 
0
 
! Отговори
Русофилът преди 3 години
До АнонименПросто изтокът в Европа е по-корумпиран, иначе Чехия, Словакия и Полша са богатите източноевропейски държави.
313
1
 
0
 
! Отговори
Русофилът преди 3 години
Руснаците са ни истинските приятели, а не американците и ЕС. Защо искаха оставката на бай Тошо?
312
2
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
На страната на САЩ - беззаконие, разруха, безработица, престъпност, демографска криза, де факто колонизирана държава с васални политици, никой не го е страх от нас и като цяло никой ни няма за нищо. Да продължавам ли?
311
2
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
На страната на Германия - почти постигнато национално обединение. Македония е щяла да остане наша територия, ако Хитлер беше спечелил войната. Цял свят знае за нашата армия и го е страх от нея.На страната на Русия (СССР) - бум на раждаемостта, работа за всеки, безплатно образование и здравеопазване, пари идващи редовно от СССР заради приятелството между нашите и техните лидери, армия от която САЩ ги е страх.Англия - "София да бъде изравнена със земята и в развалините й да се засеят картофи"
310
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никому не се надявайте... Ако ние не сме способни да са освободим сами то значи, че не сме достойни да имаме свобода; а който ни освободи, той ще да направи това, за да ни подчини отново в робство- често неточно цитиран като който ни освободи, той ще ни пороби, оригиналният текст е написан от Захари Стоянов в книгата му Васил Левски (Дяконът). Черти из животът му (стр. 81
309
6
 
0
 
! Отговори
До 327 преди 6 години
200г.- византийско, 500г.-турско,45-комунистическо(руско). Робството си е робство. Относно Левски , чети малко : https://bg.m.wikiquote.org/wiki/Васил_Левски
308
4
 
3
 
! Отговори
до 326 преди 6 години
Никога не го е казвал това Васил Левски. Ти сигурно си един от тия дето викат че турското робство било "присъствие". Ай, сиктир!
307
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никому не се надявайте... Ако ние не сме способни да са освободим сами то значи, че не сме достойни да имаме свобода; а който ни освободи, той ще да направи това, за да ни подчини отново в робство- Васил Левски.
306
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали ще влезе в ЕС си е работа Сърбия, а не на Русия.
305
11
 
6
 
! Отговори
До 318 преди 6 години
Челото ми е по голямо от твоето . И не съм ти момче. Живял съм и по тошово време и ги знам тия русофилчета като теб, предатели на България и мечтаещи за руска реч .
304
4
 
15
 
! Отговори
АЕЦ Кунев преди 6 години
Защо ми се струва,че ЕС е нацистка организация в по мек префинен вариант работеща само за Франция ,Германия,Белгия и Холандия чрез подкупи на висши политици но дано се лъжа,времето ще покаже и то много скоро!
303
6
 
7
 
! Отговори
Русия преди 6 години
Който не е тръгнал да завладява Русия, той не си е изпатил много мощно. Питайте Наполеон и Хитлер.
302
7
 
6
 
! Отговори
Атем преди 6 години
Русия е крайно време да започва ядрени удари срещу западните терорист (демократи) . САЩ избиха 100 милиона коренно население на Северна Америка и продължават давършат престъпления срещу човечството ! А някой каза как руснацитещелида гризнат тоягата на НАТО ! Успех с това и ще си говорим когато руската армия води парад на победата във Вашингтон ,с знамената на победените държави от НАТО !
301
1
 
5
 
! Отговори
Атем преди 6 години
А за Виетнам да се каже нещо ?
300
2
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Гражданин на САЩ лично ми е казвал, че през социалистическия период САЩ ги е било страх от армиите само на 2 държави. СССР и... България. Преди това пък по царско време общо взето цял свят го е било страх от нашата армия. Всеки е чувал за подвизите на генерал Вазов. Сега кой го е страх от нашата армия? Чакайте малко, та ние нямаме такава! Точно заради нашите "приятели" от САЩ и ЕС.
299
10
 
17
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
316,Момче,ако не бяха руските ни "поробители",сега щеше да пишеш простотиите си на "Türk Alfabesi",докато наместваш червения си фес върху ниското си чело.
298
9
 
6
 
! Отговори
Xexe преди 6 години
Обаче излезе нещо за Русия тука и пещерните русофоби веднага изскачат от дупките да с*рат под нея. Статиите за Русия са най-коментирани в тоя сайт. Случайност? Не мисля!
297
29
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците не са ни братя, а поробитеи. Ако не бяха те , сега да сме на нивото на Холандия, Дания, и др. западни стани. А ние още не можем да се отървем от комунистическите последствия на тяхния терор( управление).
296
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха хааа...и тоя дърт комунистически динозавър акъл дава !!! Никой не му ще мнението.