Путин обсъди с Макрон и Меркел ситуацията в Сирия

Руският президент информирал за стъпките, предприети от Москва
Обновена: 25 фев 2018 18:00 | 25 фев 2018 16:48, Веселина Йорданова
100
Путин обсъди с Макрон и Меркел ситуацията в Сирия
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин обсъди днес сирийската криза в телефонен разговор с френския си колега Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

"Обсъдена бе сирийската проблематика в контекста на развитието на обстановката в Източна Гута и осигуряването на хуманитарен достъп в този и други региони на Сирия. Изразено бе удовлетворение от това, че благодарение на съвместната конструктивна работа на 24 февруари бе успешно съгласувана и приета резолюция 2401 на Съвета за сигурност на ООН.

Отбелязана бе важността от продължаване на общите усилия в интерес на пълното и най-бързо изпълнение на предвиденото в резолюцията", се казва в съобщението на Кремъл.

Путин информирал събеседниците си за практическите стъпки, предприети от руската страна, за евакуацията на мирните жители, доставката на хуманитарни стоки и оказването на медицинска помощ на пострадалото население в Сирия. При това било обърнато особено внимание, че спирането на военните действия не включва операциите срещу терористичните групировки.

Според пресслужбата на Кремъл между трите страни "е постигната договореност да се активизира обменът на информация по различни канали за ситуацията в Сирия".

Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт каза след разговора, че Меркел и Макрон са призовали Путин Русия да окаже максимален натиск върху сирийския президент Башар Асад за изпълнение на резолюцията, за да бъде постигнато незабавно прекратяване на въздушните удари и бойните действия в Сирия, предаде Ройтерс. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До турчинПравилно питаш какво правят там САЩ (не Америка, това е континент, а не страна), ЕС и Русия. Русия е там, защото има договор между СССР и Сирия, а Русия е приемник на този договор. Виж САЩ и лакеите им от ЕС са там незаконно, защото нито са поканени от Сирия, нито има резолюция на ООН.А да те питам, какво прави Турция там? Кои купуваше нефт на ниски цени от идилци и го продаваше?Турция, заедно с Катар, САЩ и СА са основни виновници за случващото се в Сирия.
35
17
 
7
 
! Отговори
до ФАКТ преди 6 години
Можете да беснеете, колкото си искате- Германия е била, е и винаги ще бъде недостижима във всичко!!!
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами да се изтегли от Сирия.
33
7
 
14
 
! Отговори
турчин преди 6 години
Няма кой да спре. По добре хората да кажат какво правят Америка ЕС Русия в Сирия. Защо им доставят оръжия. Какво остана от Либия Афганистан Ирак от редица Африкански страни. Кой изнася оръжия и да се обяват за терористични държави.
32
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин тези двамата не разбират,питай Бойко!
31
8
 
8
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Макрон ясен представител на Велика сила!А меркел чай и кафе ли им е носела?
30
21
 
8
 
! Отговори
6.11.2017 г преди 6 години
"Русия УНИЩОЖИ ИД в Сирия!"- нали руските медии и кремльовското ръководство тръбяха в ноември месец че са приключили с ИД :)))))
29
34
 
9
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел не трябва да обсъждат нищо с терористи и военнопрестъпници избиващи мирни хора
28
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оййй, доста американски, немски и френски наемници и инструктори дадоха "фира" в Източна Гута!Много "200" и още повече "300" сред западната коалиция...Чичо Вова мъсти в "тишина", западните военни експерти и генерали дъвчат "вратовръзки".Ударите на Су-57 са ужасяващи.
27
6
 
19
 
! Отговори
искам да попитам преди 6 години
Защо Тестени изделия и Меркел подкрепят терористи?
26
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО 20МИ ПЛОНДИ, НЯМА КАК ДА ПРОДАДЕШ НЕЩО, АКО НИКОЙ НЕ ГО КУПУВА НАЛИ.А ЕВРОПА БЕЗ РУСКИЯ ГАЗ САМО ЩЕ ПРИРИТА ДВА - ТКРИ ПЪТИ И...КРАЙ.
25
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес има няколко статии на тази тема и нито думичка за турското вероломно нахлуване в суверенна държава и избиване на нейни граждани край Африн. Там ще има ли спиране на бойните действия.
24
5
 
22
 
! Отговори
ПРЕМЪЛЧАНА НОВИНА преди 6 години
ТУРСКАТА АРМИЯ УБИЛА ДВАМА АМЕРИКАНСКИ ОФИЦЕРИ НА СИРИЙСКА ТЕРИТОРИЯ.
23
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Белите хора на запад не купуват руски оръжия, а мюслитата в момента са се хванали за гушите и са идеален партньор за Русия, защото могат да продават на всяка една от страните в конфликта
22
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин има два големи проблема в Сирия:1. Башар Асад не го слуша напълно и често му сервира неприятни номера които го злепоставят и изолират допълнително.2. Иран се явяват едновременно и съюзник и съперник в Сирия.Тези проблеми се задълбочават ежедневно и той постепенно разбира че исттинските му патньори са белите хора на запад, а не мюслите.
21
7
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
турските танкове да напуснат сирия спрете да вьорьжавате разни измисленикоалиции асад изнесе цялата тежест на воината защо от светска сирия искатеда я превьрнете в камиларник
20
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 80 %Путин се натиска да продава, че без паричките от газта е покойник.
19
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Избиването на славяни - на-голямото престъпление на Мумията !
18
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асад и Путин освободиха Сирия от сирийския народ !
17
9
 
33
 
! Отговори
80 % преди 6 години
И без руския газ Европа си се развиваше чудесно.......................................МИ ЩО СЕ НАТИСКАТ ДА ГО КУПУВАТ? ДА СПРАТ КРАНА И ДА СЕ РАЗВИВАТ ЧУДЕСНО, ХА-ХА-ХА