Путин обсъди с Макрон и Меркел ситуацията в Сирия

Руският президент информирал за стъпките, предприети от Москва
Обновена: 25 фев 2018 18:00 | 25 фев 2018 16:48, Веселина Йорданова
100
Путин обсъди с Макрон и Меркел ситуацията в Сирия
Снимка: архив, Ройтерс

Руският президент Владимир Путин обсъди днес сирийската криза в телефонен разговор с френския си колега Еманюел Макрон и германския канцлер Ангела Меркел, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

"Обсъдена бе сирийската проблематика в контекста на развитието на обстановката в Източна Гута и осигуряването на хуманитарен достъп в този и други региони на Сирия. Изразено бе удовлетворение от това, че благодарение на съвместната конструктивна работа на 24 февруари бе успешно съгласувана и приета резолюция 2401 на Съвета за сигурност на ООН.

Отбелязана бе важността от продължаване на общите усилия в интерес на пълното и най-бързо изпълнение на предвиденото в резолюцията", се казва в съобщението на Кремъл.

Путин информирал събеседниците си за практическите стъпки, предприети от руската страна, за евакуацията на мирните жители, доставката на хуманитарни стоки и оказването на медицинска помощ на пострадалото население в Сирия. При това било обърнато особено внимание, че спирането на военните действия не включва операциите срещу терористичните групировки.

Според пресслужбата на Кремъл между трите страни "е постигната договореност да се активизира обменът на информация по различни канали за ситуацията в Сирия".

Говорителят на германското правителство Щефен Зайберт каза след разговора, че Меркел и Макрон са призовали Путин Русия да окаже максимален натиск върху сирийския президент Башар Асад за изпълнение на резолюцията, за да бъде постигнато незабавно прекратяване на въздушните удари и бойните действия в Сирия, предаде Ройтерс. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименХа-ха,ти ли казваш,че Асад е незаконен?Съгласно международните правни норми е напълно ЗАКОНЕН и посолствата на Сирия навсякъде по света си работят представяйки неговото правителство!Другото са празни приказки на заинтересовани хора!
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактГ-н факт Русия няма такъв двигател, защото се оказа много голяма лъжица за руските възможности. Изобщо не става въпрос за мощност, а става въпрос за ниско-температурен двигател който да е трудно откриваем на топловизора.
54
2
 
0
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименНовия двигател го има,въпросът е дали е в повече от няколко бройки и дали въобще работи по реда си.
53
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактНяма как Русия да е законно пребиваваща в Сирия тъй като Асад е незаконен президент на Сирия поставен на власт от дядо си и баща си. Дядо му пък е заграбил властта след военен метеж избивайки всичките си опоненти.
52
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До АнонименПутин е напълно ЗАКОННО в Сирия,обаче ВСИЧКИ останали-НЕ!
51
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактСу-57 изобщо нямат нов двигател. 10 годишните разработки между Русия, Китай и Индия не доведоха до никъде двигателя от 5-то поколение. Индия похарчи 2 милиарда долара в джоинта с Русия без никакъв ефект, накрая Индия излезе от проекта. Китай виждайки че Русия нищо не може да постигне по двигателя започна да говори за собствена разработка.
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин още ли се мота из Сирия?
49
2
 
3
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Рок енд ролСУ-57 са в Сирия за да бъдат респектирани израелските Ф-35.Което си е голям риск,защото СУ-то е доста "суров" самолет и още не е сигурно дали всичко по него работи както трябва.Освен това не се знае с кои двигатели е-старите от СУ-35 не са достатъчно мощни,а новите-сигурни.Изобщо-много голям риск,но явно има причина да го поемат.Впрочем там е и руския Ауакс което показва нещо-работата е сериозна!Май трябва да чистим мазетата и събираме запаси вода и храна-мирише на III-та световна
48
2
 
0
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"Многоцелеви. Специално за него има ракети "воздух поверхност" - Х-58УШК и Х-38.Може би, Една от многото причини за "командировката" му е да се провери ефективноста на въоръжението в реални бойни действия."...Ммм да... Може и да си прав.
47
2
 
5
 
! Отговори
До Рок енд рол преди 6 години
Многоцелеви. Специално за него има ракети "воздух поверхност" - Х-58УШК и Х-38.Може би, Една от многото причини за "командировката" му е да се провери ефективноста на въоръжението в реални бойни действия.
46
2
 
1
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
До ФактЗатова се чудя и аз. Едва ли е там, за да атакува наземни цели. По-скоро целите му би трябвало да са малко по-високо...;)
45
2
 
6
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Точно пък Бабетката и Бабо е*ецът ще решават съдбата на Сирия,ха-ха,смешници!Ама Путин е любезен човек и няма да им каже в очите,че тяхното мнение пет пари не струва!Единствено смислени са преговорите със САЩ,другите са пионки....
44
3
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Рок енд ролСУ-57 МОЖЕ да изпълнява и задачи по наземни цели с висока точност,но това би било безсмислено занимание,прекалено скъпо.За това си има нискобюджетни бомбардировачи.
43
1
 
5
 
! Отговори
За някои Коледа преди 6 години
Сега в източна Гута пък има други... "there them no". И дават фира. Затова е квичането.Скоро ще стихне.
42
5
 
1
 
! Отговори
Рок енд рол преди 6 години
"намерете видеото в тубата какво правят в Гута 4-те Су-57. Ужасяващо е ! Бият страшно по точно определени цели"...Извини ме за некомпетентното ми мнение, но според мен Су-57 е изтребител. Самолет за завоюване на превъзходство във въздуха. За какви точно цели говориш??!!
41
2
 
9
 
! Отговори
до анонимен преди 6 години
Това което става в провинция Гута е най-страшното отмъщение на Путин за загиналите от ЧВК Вагнер.Числото на загиналите американски, английски, немски и френски наемници и инструктори е Огромно.Ливански и йордански източници твърдят, че убитите и ранените от западните коалиции са достигнали хиляди (йорданците твърдят, че в Гута имала около 2,000 американски инструктори и ЧВК наемници).намерете видеото в тубата какво правят в Гута 4-те Су-57. Ужасяващо е ! Бият страшно по точно определени цели
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тес ша са женат. Ами ние
39
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли основание- да откаже- има, но Путин е умен..Не е. Просто след случката с вагнеровите ихтамнети Путин е наведен и много ще слушка.
38
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес има няколко статии на тази тема и нито думичка за турското вероломно нахлуване в суверенна държава и избиване на нейни граждани край Африн. Там ще има ли спиране на бойните действия..Ясно е казано, че изтребването на терористите няма да спира. Край Африн турците вече унищожиха над 2000 терориста от ПКК.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В нашата преса не се пише, че Меркел и Макрон са поискали съдействието от Путин за Сирия с писма. Мисля си какво би станало ако Путин бе паднал до тяхното интелектуално ниво и им бе отказал всякакво съдействие, тъй като тези страни участват във санкциите против Русия и са сателити на САЩ. Има ли основание- да откаже- има, но Путин е умен.