Семейството на Путин прало пари през датска банка?

Засега няма официален коментар от "Данске банк"
27 фев 2018 22:05, Елка Василева
99
Семейството на Путин прало пари през датска банка?
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Информатор предупредил през 2013 г. ръководството на най-голямата банка в Дания, че членове на семейството на руския президент Владимир Путин и руска разузнавателна агенция използват естонския клон на банката за пране на пари, съобщи датски вестник, цитиран от Асошиейтед прес.

Според изтекла информация от вътрешен доклад ръководството на "Данске банк" е знаело, че нещата са много по-сериозни, отколкото било обявено първоначално, посочва всекидневникът "Берлингске".

Вестникът отбелязва, че през 2013 г. "Данске банк" е закрила 20 сметки на руски клиенти след разкрития, че естонското й подразделение може да е въвлечено в незаконна дейност. По онова време самоличността на клиентите била запазена в тайна.

Вестникът споделил подробности за схемата с група журналисти, разследващи случаи на корупция.

Засега няма коментар от датската банка.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
3
 
! Отговори
Перача преди 6 години
До 69, в Русия нямат тирове ,парите ги носеха жалки US роби на гръб.
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЗавистливецаЗначи много завиждаш и на Пабло Ескобар. Все пак внимавай със завиждането води до сериозно съкращаване на живота.
53
6
 
6
 
! Отговори
Завистливеца преди 6 години
Завиждам на Путин ,че толкова много *** го мразят !
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Перачаколко тира с пари побира вашата бара? Щото в случая става въпрос за 40 тира с пари от зелени пачки по $100.
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пабло Ескобар и неговото семейство само могат да завиждат на Путин и неговото семейство.
50
4
 
11
 
! Отговори
Перача преди 6 години
Това е лъжа ! Лично аз изпрх парите на Путин в барата на нашето село .Сега съм ги прострял да съхнат .
49
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя месец руските *** остават без пари. Коката е конфискувана което автоматично оставя руските поддръжници без пари.
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до анонимен 63За линкове и повече информация се обърни към руското посолство в Аржентина. Да е.ба и наркотърговците ви да е.ба.
47
3
 
8
 
! Отговори
до анонимен преди 6 години
На Путин хич не му е до семейството. Цели 400 килограма кока от най-чиста проба му конфискуваха в Аржентина-------Сериозно???Сигурно са били за лично ползване, а?А, може би тези 400 кг кока са били подарък за Килъри Клинтън, като компенсация за загубата й в президентските избори????-)))))))
46
2
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 6 години
Първо дай линк за "новината".Второ посочи източник на информация за 600 убити от ЧВК, щото от Пентагона продължават да твърдят, че нямат информация за подобно количество жертви от руска страна, и че при операцията са били информирали МО на РФ в Сирия.Трето Йордански и Ливански източници твърдят, че в източна Гута са загинали голям брой западни инструктори в това число и американски. Имайки предвид,че Йордания е част от западната коалиция съм склонен да им вярвам.
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Путин хич не му е до семейството. Цели 400 килограма кока от най-чиста проба му конфискуваха в Аржентина вий тука ни занимавате с неговото семейдтво. Ай махайте се с тия кокошкарски работи.
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли ядахте боя при Дейр-Зор. Не ви стигнаха 600 трупа ами още 200 положихте за тия пусти нефтени кладенци. Голям зор тоя Дейр-зор. Хубавото е, че този път съветските витязи са успели да изстрелят цели 2 ракети по невидимите американски самолети, така де за отсрамване не че нещо ще направят. Голям зор товарищи голям зор ви казвам. Ако продължават така нещата в Сирия очаквайте скоро бягството на проскубаната двуглава руска кокошка от сирийската пустиня.
43
4
 
5
 
! Отговори
"-" преди 6 години
От "статийката" не стана ясно къде фигурира Путин и неговото семейство!?Има политически и държавни ръководители, които не могат да си позволят да трупат капитали в чуждестрани банки по простата причина, че нито те, нито членове на семейството им биха могли да живеят в чужбина, да притежават недвижимо имущество и банкови сметки, просто не могат във връзка с тяхната твърде висока известност и популярност в света - такава личност е и Путин.
42
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната доза краварски вярвания базирани на слухове от анонимници...
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
54 - Лукойл не плащат данък печалба просто защото не декларират такава . Акциза е нещо съвсем различно и го плащаме всички ние , купувайки си гориво или цигари , например , а не Лукойл или Булгартабак . Схемата е добре известна , доставката на горива минава от нефтодобивната Лукойл през швейцарска фирма посредник (също собственост на Лукойл) , след което цената на иначе по-евтиния от Брент сорт Урал силно набъбва . Печалбата остава в Швейцария , а българското дружество работи на загуба
40
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лукойл-Нефтохим е с оборот 9 милиарда и не отчита и лев печалба върху който да плати данък от 20 години , а в същото време ни продава най-скъпото гориво в Европа . Изоблиха ни с 4 милиарда от КТБ , 4 милиарда за Белене и не знам колко още за Южен Поток и щяха да ни изоблят с още много , ако ги бяхме построили . Зад М-тел и Виваком стоят руски евреи , износителя на консерви за Русия Ковачки изкупи изведнъж всички тецове и мини , а сега побараха и ЧЕЗ . Авие *** се чудите защо всички бягат.
39
4
 
6
 
! Отговори
Пет преди 6 години
Кои са тези Седесари??Оказа се че са пребоядисани Комунисти! Тези дето държаха речи по митинги бяха подставени хора.агенти. Петър Стоянов- Агент Виктор....всички бяха взели висше по времето на социализма и бяха близки с бивши комунисти! ХАМЕЛЕОНИ са всички! А тези Анонимните нямат достойнство да се покажат Кои са...типично...така по лесно се плюе и обижда!
38
2
 
4
 
! Отговори
Дж преди 6 години
Нищо не разбрах, някой нещо твърди, но нищо конкретно, някакви журналисти разследвали нонедоразследвали явно, изобщо каква е целта на подобни статии? И да не забравим че режимът на Башар бомбардира цивилни в Гута където няма и помен от джихадисти а Путин го подкрепя😎
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А денги где ...? Их там нет...
36
5
 
14
 
! Отговори
Европеецо преди 6 години
Около 80 експерта търсиха 5 години милионите на Бай Тошо. И освен скъсаните му чорапи нищо не намериха.Явно не може да разберете какво мотивира хора от ранга на Путин. Бедния седесарски мозък не може нищо друго освен долари да си представи като мотивация.