Семейството на Путин прало пари през датска банка?

Засега няма официален коментар от "Данске банк"
27 фев 2018 22:05, Елка Василева
99
Семейството на Путин прало пари през датска банка?
Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Информатор предупредил през 2013 г. ръководството на най-голямата банка в Дания, че членове на семейството на руския президент Владимир Путин и руска разузнавателна агенция използват естонския клон на банката за пране на пари, съобщи датски вестник, цитиран от Асошиейтед прес.

Според изтекла информация от вътрешен доклад ръководството на "Данске банк" е знаело, че нещата са много по-сериозни, отколкото било обявено първоначално, посочва всекидневникът "Берлингске".

Вестникът отбелязва, че през 2013 г. "Данске банк" е закрила 20 сметки на руски клиенти след разкрития, че естонското й подразделение може да е въвлечено в незаконна дейност. По онова време самоличността на клиентите била запазена в тайна.

Вестникът споделил подробности за схемата с група журналисти, разследващи случаи на корупция.

Засега няма коментар от датската банка.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПетТи гледам, че си много информиран човек, даже не знаеш, че КГБ вече не съществува.Днес.бг, вие информирате ли ни, или ни питате, дали пък Путин не е прал пари чрез датска банка?Досега знаехме за фейк нюз, но вие измислихте нов жанр - фейк въпрос.
14
7
 
18
 
! Отговори
Айдеееее преди 6 години
Поредната "добре" измислена статия, направо за Оскар. :)
13
5
 
9
 
! Отговори
българина преди 6 години
а парите на бб и цц са в делауер, за незнаещите един от 50 щата но със статут на офшорна зона, там е само за богоизбрани от евреите ба дити да си държат парите. на герб са там. много малък но най важния щат за цру и фбр
12
19
 
9
 
! Отговори
Пет преди 6 години
Вие или сте много наивни или се правите на такива?! По последни данни състоянието на др.Путин е над 80 Милиарда долара! Какво прави една от дъщерите му в Холандия? Всичко се изнася в чужди банки.из Европа и извън Европа.Как някой въшльовци станаха милиардери и живеят в чужбина? Като Абрамович например? Това са другарите Перачи на парите му.Защо не ги унищожат от КГБ?Това е добре организирана Мафия продаваше природните богатства на Русия и Сибир.газ.петрол.природни изкопаеми и т.н..
11
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквам и някоя холивудска актриса да се оплаче, че Путин я насилил преди 20 години.
10
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
наблюдаваме масово крадене на пари от народа от т.нар. олигарси и политици в държави от бившия източен блок, най-много се открадна в България
9
5
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Само да попитам - закакво му е на Путин да пере пари, след като има еднолична и неограничена власт в Русия, а народът го подкрепя масово ?От кого се крие според авторите на тази статия ? На всичко отгоре руските служби са също зад гърба на Владимир Путин ...
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз тук от драскачите бях останал с впечатление, че демокрацията ги правило тея работи. То кво стана ...шефаа на социализъмъъ . Какво нещо е живота ...Да видишш на дъртии години истината.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кви пари? Путин не е виждал 5 лева на цело през живота си.
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само там ли? Стига де, че това е Путин, трябва да е прал пари поне в най-големите банки на всички държави, ако не и на Марс.
5
4
 
16
 
! Отговори
троцки преди 6 години
Банковата сметка е открита още от Бухарини на името на Ленин. Но е използвана от шестнайстия братвочед на Елцин, който е племенник на Тръмп..
4
5
 
25
 
! Отговори
защо ли преди 6 години
2013 а сега сме 2018г.стари дъвки ни пробутват.
3
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да е изненадан ?
2
3
 
21
 
! Отговори
фейк нюз преди 6 години
Ай де почна се пак ...
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
крадливата кралица лъже