Русия изпробвала нови ядрени оръжия, има и хиперзвуково

Путин: Не възнамеряваме да нападаме никоя страна
1 мар 2018 14:50, Елка Василева
452
Русия изпробвала нови ядрени оръжия, има и хиперзвуково
Владимир Путин. Снимка: БТА

Президентът Владимир Путин обяви, че Русия е изпробвала нови ядрени оръжия, сред които задвижвани с атомна енергия крилати ракети и подводен дрон, които не може да бъдат прехванати от противника, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

В годишното си обръщение към парламента Путин каза, че тестваните миналата есен ракети са с неограничен обсег и висока скорост, като са в състояние да проникнат през всяка противоракетна отбрана.

По думите му високоскоростният подводен дрон може да пренася ядрен боен заряд и да поразява самолетоносачи и крайбрежни обекти.

Още по темата

Руският президент каза още, че страната му е изпробвала нова тежка междуконтинентална балистична ракета "Сармат" с обсег и брой на бойните глави, надхвърлящи тези на предходното поколение ракети.

Русия има хиперзвуково оръжие, обяви Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент отбеляза, че всички страни с високо равнище на развитие "активно разработват хиперзвуково оръжие". "Русия вече има такова", подчерта той.

Русия не възнамерява да напада никоя страна, заяви също така Путин, цитиран от ТАСС.

Той отбеляза, че укрепването на руския отбранителен потенциал се извършва при спазване на "действащите споразумения за контрол на оръжията. "Нарастващата военна мощ на Русия не заплашва никого, не сме имали и нямаме планове за използване на този потенциал за нападателни, камо ли за агресивни цели", подчерта той.

В същото време руският президент даде да се разбере, че страната му ще възприеме ядрена атака срещу нейни съюзници като ядрена атака срещу самата нея, предаде Ройтерс.

"(Нашият) отговор ще е незабавен", предупреди той.

Путин изрази тревога от намаляването на прага за употреба на ядрено оръжие в новата военна доктрина на САЩ. Успокояват ни с думи, а в документа е ясно написано, че Съединените щати могат да използват ядрени оръжия в ответен удар на конвенционална атака и дори на киберзаплаха, обърна внимание той, цитиран от ТАСС и БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
15
 
! Отговори
**** преди 6 години
До АнонименИли в твоята глава а?Най е смешно как нямаме пари за двигатели за 12 мига(отремонтирани),а си седнал акъл да даваш.
9
18
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е велика, Крим е руски, свикнаха ли лицемерите в Англия, Франция и САЩ???
8
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ama po komanda se aktiviraha trolite
7
15
 
41
 
! Отговори
Кофти преди 6 години
а, шо.рошчета? Пак пари за памперси. Пък който не вярва че Русия разполага с такива оръжия, ми много просто. Да я нападне и ще разбере!
6
21
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия е най-великата държава на света, свикнаха ли в ЕС ??
5
19
 
62
 
! Отговори
факт преди 6 години
Русия е надеждата на човечеството.
4
19
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След това изявление краварите вече са напълнили памперсите и се чудят откъде да намерят нови памперси щото вече са им на привършване! А като ги привършат напълно ще осмърдят краварската територия открадната от местното население Индианците.
3
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Admiral Kuznecov e hypersonic. E, malko pushliavi ot kam zadnika, ama e!!! Vervajte mi
2
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Edonstvenoto hiperzvukovo orajie na bolnite mozaci e pradniata v gashtite. Plashish gargite volodia. Zashtoto ti stegnaha primkata okolo vratleto. Zashtitavash kndr i iran. Tova e. Ama sistemata se razpada otvatre. Neshto poostarial izglejdash
1
30
 
23
 
! Отговори
Любимой мой родной преди 6 години
А един мармот завива баница в станиол.