Тръмп със заплахи към ЕС: Облагаме колите с входни мита!

Президентът на САЩ се оплака отново от търговския дефицит
Обновена: 4 мар 2018 01:06 | 3 мар 2018 22:50, Екип на Investor.bg
106
Тръмп със заплахи към ЕС: Облагаме колите с входни мита!
Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши ЕС да наложи мита на колите му, ако Съюзът вземе ответни мерки срещу митата, които Тръмп обяви върху вносната стомана и алуминий, предадоха ДПА и АП, цитирани от Investor.bg.

"Ако ЕС иска да увеличи вече високите си мита и бариери за американски компании, които работят на негова територия, ние просто ще наложим мито на колите му, които свободно влизат в САЩ. Те правят невъзможна продажбата на наши коли (и други стоки) там. Голям търговски дисбаланс!", написа Тръмп в Twitter.

Тръмп се оплака отново от търговския дефицит и го обясни с "нашите много глупави търговски споразумения и политики". 

"Други страни "се подиграват на лидерите ни, които станаха за посмешище. Край на това", добави Тръмп.

 

Tърговският спор започна в четвъртък, когато Тръмп обяви намерението си да наложи мита от 25% върху вносната стомана и 10% върху много категории вносни алуминиеви продукти. Това накара търговските партньори на САЩ да обмислят ответни мерки и предизвика критики от страна на МВФ и СТО. По-късно Тръмп заяви, че "търговските войни са нещо хубаво и лесно се печелят".

 

 

Говорителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн заяви, че ЕС отдавна се готви за такава ситуация и добави, че Съюзът е готов да вземе защитни мерки за европейския пазар на стоманата, а освен това ще се стреми да реши спора в Световната търговска организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
4
 
1
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
*** в Полша или Чехия и кажи че си руснак, ще те изхвърлят като ***. А тук му се кланяте на ***-ьо.
90
4
 
3
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Държава с толко много русофили винаги ще бъде на опашката на Европа. Абе хора, поучете се от Полша, Чехия, Унгария, Литва, Латвия, Естония. Тези държави загърбиха комунизма и сега са на светлинни години от нас, къде ви е акъла не мога да разбера.
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТЪРГОВСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ СЪС САЩ Е НЕДОПУСТИМО И Е В УЩЪРБ НА ЕС!!!!Я РАЗТУРЕТЕ СПОРАЗУМЕНИЕТО ТОЯ КАТО МНОГО ЗНАЕ :D
88
1
 
8
 
! Отговори
Мияч на кенефи преди 6 години
Аве "умници", вместо да се дракате тука за глупости, излезте на улицата и защитете доктора! Направете нещо полезно, стига сте спорили за безполезни неща !
87
4
 
1
 
! Отговори
JJIvanov Warning преди 6 години
Лично предлагам да се конфискуват всички нови автомобили заради нагло вредни тежко радиоактивни скенери инсталирани вместо фарове/традиционни безвредни//Причиняват жестоко трайни нелечими увреждания на Атмосферния океан и на биосферата.Активирали са милиарди аномални участъци ..появи се риск от ликвидация на тази човешка цивилизация ..Спрете производството на АВТОМОБИЛИ ВЕДНАГА предлагат от ГОРЕ
86
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само др.Путин ще ви вкара в правия път.
85
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Дончо . Ще накара всички американци да карат таралясниците пикапи вместо мерседес, бмв, ауди. Още ли има слепци които харесават сащ които искат да смажат Европа ?
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не че са лоши в ИКЕА но като стил не ми харесват. Предпочитам друг стил без толкова много стъкло и метал. Като си накупувах мебелите разбрах чак тогава че са български и доста се изненадах. Хубави, евтини и наши си.
83
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо да купуваш от ИКЕА? Евтино? и след 2 година пак наново, защо да не платя двойно за масивно дърво и да знам че ще е внуците ми ще го видят? В дългосрочен план ... кажем 20г ми излиза в пъти по-евтино.
82
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
89 Колкото и да ми предложиш, няма да се унижа националността ми да се замени със толкова млада и ... приемаща краварството като нещо велико. Не бих си продал гордостта и името, но от друга страна виждам че ти бил. Това е разликата между русофила и американофила. Затова 90% от русофобите, американофилите и тн. са все заминали за чужбина. А ние русофилите си седим в България, че и ако ние заминем няма да остане никой освен пенсионери.
81
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От ИКЕА не съм купувал нищо, а само от български производители. Всички мебели до един са ми български.
80
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, ама всички патенти се записват като американски, а и въпросните изобретатели доброволно и с желание са станали американци.Интересно, ако на теб ти предложат нещо такова дали няма да запалиш с 200.
79
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
82 да ми говориш за умни американци е ... смешно. Поинтерсувай се малко, всички главни научни позиции са от чужденци.
78
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
82 Мхм, 8/10 най-добри университети са от САЩ, НО 8/10 студента влезнали в тези университети не са американски граждани, следователно са подготвени да влезнат там от други училища. 8/10 преподаватели не са от САЩ, и са били учени от други университети. 8/10 патента не са американски а купени или примамили изобретателите от друга държава. 8/10 топ учени в САЩ не са от САЩ, пример са нашите българи. и в 10/10 до 8 клас деца връщали се окичени с медали от международни научни състезания не са от САЩ
77
5
 
13
 
! Отговори
тТт преди 6 години
Тръмп ми беше донякъде глуповато симпатичен, обаче напоследък взима буквално неадекватни решения. Нещата отиват на икономическо изолиране на САЩ от Русия, Китай, Европа и кажи-речи цяла Южна Америка. Е, то за външен пазар остана само Япония бре, Мистър Тръмп!!!!
76
2
 
10
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До до 63"Ама верни ли така разсъждаваш,че автомобилите им са гола вода пред Ладата"Мда,тежък случай на русофобия!Какво общо има в случая Русия,тя дори не е голям производител,а и темата е за Европа-САЩ!Абсолютен факт е,че американските автомобили са много назад в технологично отношение и освен в САЩ трудно пробиват другаде.Впрочем в Русия доста ги харесват,щото са много по-прости,а високия разход на гориво не е проблем,освен това повечето горят бензин А-86(!),което е огромен плюс в Русия.
75
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са гърчовете на световният хегемон, който бавно отстъпва мястото на бъдещият нов световен хегемон - Китай. А това че се карат с най-верните си кучета - ЕС е доста глупаво, защото ако САЩ и ЕС се разпардят САЩ ще залезят дори по-бързо от очакваното.
74
1
 
8
 
! Отговори
До 73 преди 6 години
Всъщност, няколко големи български производители на мебели работят основно за ИКЕА. Що се отнася до плочките из бани и клозети, българската КАИ е лидер на пазара.Други глу.пости имате ли да кажете?
73
5
 
3
 
! Отговори
до 73 преди 6 години
Няма такъв филм ( да си дръпнат патентите ). Как да го дръпнат бе брат тоя патент?!? Той си седи някъде и по някви закони носи пари на притежателя си (за определено време). Мале..... бая *** хорица има. За тва Хамериканците са номер едно! 8 от 10 те най добри университета са в US!
72
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещо си в грешка. За човека до който пишеш не знам, но в моята само електрониката и някоя друга лампа са чужди. Всичко останало е българско. Като започнеш от гранитогреса, мазилките, мебелите, камината, парапети, дограма и тн.