Обвинения и подозрения: Кой отрови Сергей Скрипал?

Песков отрече Кремъл да има пръст в отравянето на бившия полковник
6 мар 2018 13:15,
51
Обвинения и подозрения: Кой отрови Сергей Скрипал?
Снимка: архив Reuters

Обвиненията за участие на Москва във възможно отравяне на бившия полковник от Главното разузнавателно управление (ГРУ) Сергей Скрипал не са закъснели, заяви пред журналистите прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.

"Не мога да коментирам това. Както се казва на руски, не ни накараха да чакаме дълго. Разбирам, че това не се превежда лесно на английски, но, все пак...", заяви Песков, отговаряйки на въпрос, как се отнасят в Кремъл към коментарите в западните медии, че Русия е участвала в инцидента, пише "Фокус".

Още по темата

Той подчерта, че Кремъл не разполага с никаква информация по повод на това, с какво се е занимавал Скрипал и с какво може да е свързана трагичната ситуация.

"Вие знаете как той се оказа на Запад, в резултат от какви действия и решения. Няма да го повтарям", добави прессекретарят на Путин, като отбеляза, че Москва винаги е готова за сътрудничество в разследването.

РИА припомня как се разви историята с отравянето на Скрипал.

През 2006 година Скрипал беше осъден в Русия на 13 години лишаване от свобода за шпионаж в полза на Лондон. Той се оказа във Великобритания четири години, след като беше помилван и заменен за десет души, задържани в САЩ.

В понеделник, на Скрипал и на младата жена, която е била с него, им е прилошало на пейката пред търговски център в Солсбъри. Според данни на медиите, 66-годишният Скрипал в момента е в интензивното отделение на болница, а неговата 33-годишна спътница също се намира в критично състояние.

На мястото на инцидента полицията е открила неизвестен предмет, който е бил забелязан и прибран от полицията. Към момента не е известно какво вещество е предизвикало отравянето.

Членът на комисията на руската Държавна дума за сигурност и противодействие на корупцията Андрей Луговой коментира специално за РИА Новости, че информацията за отравянето на Скрипал е пропагандистка клевета.

"Отчитайки, че във Великобритания постоянно се случват различни истории с избягали от Русия джентълмени, едва ли някой е особено впечатлен", заяви депутатът.

"По законите на този жанр, конфликтът е изчерпан, защото Скрипал беше арестуван, беше осъден, понесе наказанието си, а след това бе помилван и предаден", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
21
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Имах си хас Кремъл да си признае. Те нямаха и войници в Сирия. Начинът, по който са убити, направо крещи Москва. От ченгета не може да се очаква някаква изобретателност - знаят си един полоний и си го ползват него.
25
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Литвиненко почина на 23.11.206 в резултат на терористичен акт срещу него с полоний 210 след обяд с двама руски агенти в лондонски ресторант. През януари 2016 следствието доказа че убийството е извършено по изрична заповед на Владимир Путин от агентите на КГБ-ФСБ Луговой и Ковтун скрити в момента като депутати в руската Дума.Аналогично Скрипал и дъщеря му са отровени в ресторанта с италианска кухня Zizzi след обяд за сега неизвестно с кого. Ресторанта е закрит за посетители от 2 дни.
24
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отровата е любимият аргумент на руската власт.
23
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Кой отрови Сергей Скрипал?"Може би същия поръчител и на Немцов.Тия руски персони като живи не вършат никаква работа за запада - затова тъмната страна извлича дивиденти като ги убива. То ясно и за IQ под 40.....
22
9
 
20
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Доста прозрачна намеса на Запада в изборите в Русия. Факт!
21
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18Хората от изтока сте гнусни убийци.
20
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ехе значи така се месели западняците в руските избори като трепят всеки дето критикува Путин, то верно е съвсем логично за всеки на няколко литра водка
19
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москва отново е хвърляла химическо оръжие срещу предградието Гута на Дамаск. Отровени са множество цивилни граждани жени и деца. Тръмп е разпоредил готовност за удари по руско-сирийските части около Гута. Великобритания е заявила готовност за включване в ударите. Песков пак ще се оправдава че не са те ами лошите русофоби-извънземни клеветящи русия.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще е много интересно, ако допуснат руснаците да разследват това убийство и доказателства за извършеното от западните спецслужби добият публичност.
17
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ6 и ЦРУ подценяват разума на хората на Изток. Мислят си, че могат да ни манипулират, както манипулират своите хора. За всеки е очевидно, че Русия не само, че няма интерес да убива Скрипал, а вече изобщо не се интересува от него. Ако руснаците искаха да го трепят, щяха да го направят още докато беше в Русия. ОчевАдна намеса в изборите в Русия на западните спецслужби.
16
4
 
22
 
! Отговори
Ала-Бала преди 6 години
В този момент Русия няма да направи това. Много елементарна провокация от М - 6. Както се казва хибридна война. От 2001 г. се убедих, че западните служби са доста повърхностни.
15
7
 
8
 
! Отговори
KGB преди 6 години
Ми да...ние не правим такива работи !!!Е, не че нямаме опит...навремето успяхме Троцки като куче да убием чак в Мексико,по време на " студената война " бая наши агенти починаха от топлинен удар през януари-февруари,пък и на вашия Георги Марков май му се случи някаква случка...как тъй взе че в Англия пак един от нашите десиденти преди да умре светеше като крушка...Не сме ние,таварищ Путин не разрешава таквиз неща,а мръсните империалисти ни топят!!!
14
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре бе матрьошки, защо се пънете тука с глупости? Всички добре знаят как сумати критици на Путин ги застреляха и самоубиха, що ставате смешни с тия тъпoтии за западните служби?
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Луговой като е толкова печен, що не излезе извън Русия поне за 5 минути? Веднага ще му щракнат белезниците за извършен ядрен терористичен акт в Лондон срещу Литвиненко.
12
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Британците са го объркали с Путин !
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Владимир Владимирович така прави политика. Въпросът е приключен
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от ЦРУ срам нямат и как убиха Борис Немцов пак те и то до кремъл и Литвиненко отровиха да опозорят Русия, аман от тия хора
9
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предизборен подарък на Мумията от КГБ !
8
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Невидимата" ракета на Путин !Нищо ново от империята на злото Гулаг !
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Империята на злото продължава да изтребва