Срещу секстормоза във Франция – глоба за подсвирквания, жестове

90% от жените са ставали жертва на сексуално насилие на публични места
7 мар 2018 07:42, Василия Пейчева
24
Срещу секстормоза във Франция – глоба за подсвирквания, жестове
Снимка: pixabay.com

Франция въвежда глоба от 90 евро за извършители на сексуален и сексистки тормоз на обществени места, независимо дали става дума за неприлични жестове, подсвирквания или непристойни забележки, съобщи правителственият говорител Бенжамен Гриво, цитиран от Франс прес.

"Напомням, че в Ил дьо Франс (района, в който се намира Париж) 90 процента от жените, които използват обществения транспорт, са ставали жертва на физически, словесен или друг вид тормоз, а на това трябва да се сложи край", подчерта Гриво пред телевизия Бе Еф Ем Те Ве.

След гръмкия скандал с холивудския продуцент Харви Уайнстийн се заговори открито за проблема със сексуалния тормоз. В този контекст във френския парламент наскоро беше представен доклад, в който се предлага въвеждане на глоба от 90 до 750 евро за "изказвания, поведение или натиск от сексуално или сексистко естество" на обществено място.

Според доклада нарушението ще трябва да се установява на момента от специална полиция, която следи за реда в конкретен район.

Правителственият говорител Гриво каза, че е наясно колко трудно е да се констатира нарушение в момента на извършването му, но изтъкна, че "това е по-добре от нищо".

Във връзка с неуспеха на подобни глоби в други европейски страни като Белгия и Португалия Гриво каза, че френските власти могат да извлекат полза от опита на другите.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Kon Mai Kin преди 10 месеца
абе няма такива работи. Истината е, че тук във Франция в момента е рай за лесбо джендъра. И никога няма да им стигнат правата и протекциите
15
0
 
2
 
! Отговори
Ха - я маха преди 10 месеца
Ако видите красива жена и панталонния Ви будилник отиде на 12 - глоба 100 евро!
14
0
 
0
 
! Отговори
Щерю преди 10 месеца
Сега мъжкарите ще се и чуват...
13
0
 
0
 
! Отговори
Отидоха 90 евро преди 10 месеца
- Ей, маце, фиууууу-фют!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
По принцип ако не подсвиркват по някоя жена, значи тя не става, което си е дискриминация по хубост. Затова забраняват, защото не се подсвирква след всички жени.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен №9

"с подсвиркване и подвикване след непознати момичета по улиците няма да стане"
...
да бе , ти ще кажеш че не става :)))
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 4

Хахах ок :) понеже в балканската ни кочина свиркането с клаксуна от 20 годишното БМВенце е класика.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До BB
Извинявай ама като съм тръгнала за работа, не държа никой да ме "сваля" в метрото. Като не знаеш как да си намериш приятелка, проблемът си е твой. Бонус, с подсвиркване и подвикване след непознати момичета по улиците няма да стане.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Проблемът е социален- просвета, образование и работа се изисква в техните "ромски"- арабски гета където перспективата на младите е да са дилъри или ниско платени до степен да нямат мотивация да се интегрират в обществото и да се конфронтират като се определят за "мюсюлмани" сякаш това е някаква националност. Това си е новата "класова борба" на цветнокожите както те си я представят и на тяхното си културно ниво.
7
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И ест. ще глобяват само бели мъже. Много женска стана тая Европа, което е сигурен белег, че всичко вървим към тотален срив. Щом се стигне до това жена да поеме командването, значи нещата вече са отишли "у ряката" и всичко е въпрос на време. А не, че самите жени са некадърни лидери.
6
1
 
12
 
! Отговори
БГ преди 10 месеца
ДО 7 .
.
Прав си ,така е.
Но тука говорим за
Африканска Джамахирия Франция.
В тази джамахирия бели хора няма от 72 год., отиди в столицата на Африканска Джамахирия Франция град Париж и брой на пръстите си на лявата ръка колко бели ще видиш , спокойно 5 пръста ще ти стигнат за бройката ,та даже ще останат.
И СТОЙ САМО В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА , НЕ ХОДИ В ПРЕДГРАДИЯТА.
.
Абсолютно същото се отнася и за
Саудитска Германия.
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И задължително всички мъже да носят тъмни очила (като на маска за заваряване).
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Интересно. По принцип подсвиркванията, махането с ръце и груповото лаене не са характерни черти за мъже на повечето европейски народи.
3
5
 
20
 
! Отговори
аз преди 10 месеца
не знаех че 90 от французойките стават за подсвирквания? много се надцениха нещо, сещам се защо е така! защото новите им африкански съграждани не подбират майка слоница ли е или хубавица от ница! това закона ще го отчете ли? глупендери нещастни
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скорошни посетители на Париж говорят за остра липса на французи в него.
От пустинни хоминиди какво очаквате?
1
6
 
14
 
! Отговори
BB преди 10 месеца
НЕНОРМАЛНИЦИ САМО ПО П-СИ ЛИ МОЖЕ МЪЖЕТЕ ТРЯБВА ДА ЧАКАТ СИГУРНО ЖЕНИТЕ ДА ГИ СВАЛЯТ А МОЖЕ БИ ТАМ МЪЖЕ НЯМА