Русия тества ракета - "непобедимото оръжие", наречено "Кинжал"

Изпитанието на новата свръхзвукова ракета минало по план
Обновена: 11 мар 2018 19:52 | 11 мар 2018 18:16, Веселина Йорданова
520
Русия тества ракета - "непобедимото оръжие", наречено "Кинжал"
Кадър: YouTube

Русия е изпитала успешно нова свръхзвукова ракета, определена от руския президент Владимир Путин като "непобедимо оръжие", предаде Франс прес. Новината съобщи днес руското министерство на отбраната.

Ракетата "Кинжал" е била на борда на руски изтребител МИГ-31, излетял от летище в южния руски военен район. Изпитанието е протекло, както е било планирано. Хиперзвуковата ракета е достигнала целта си, се посочва в съобщението. В него се уточнява, че в този руски военен район ракетата е била разгърната още от 1 декември.

Във видео, качено в YouTube от руското министерство на отбраната, се вижда излитането на изтребителя с ракетата. После той се приземява на фона на бойна музика.

Ракетите с висока степен на точност "Кинжал" са предназначени да унищожават цели на земята и в морето, припомня руското ведомство и допълва, че в света не съществува еквивалент на "Кинжал". За да транспортира новата ракета, изтребителят МИГ-31 е трябвало да бъде модернизиран, уточнява във Фейсбук руският вицепремиер Дмитрий Рогозин.

Първото изпитание на ракета "Кинжал" става седмица преди руските президентски избори на 18 март, на които се очертава да победи Владимир Путин. В реч пред парламента на 1 март Путин увери, че скоростта на ракетите "Кинжал" е 10 пъти по-висока от тази на звука и че те могат да "излъжат" съществуващите противоракетни системи.

Тогава той призова западните страни да си дадат сметка на руската военна мощ, като същевременно увери, че не заплашва никого.

Същевременно днес американският министър на отбраната Джим Матис, който е на посещение в Оман, каза, че новите руски оръжия оставят Вашингтон безразличен, предаде Франс прес.

Той визираше речта на Путин от 1 март, когато руският президент представи новите оръжия на Русия с помощта на много кадри. "Когато погледнах откъсите от онова, което Путин представи, не виждам никаква промяна в руския военен капацитет и не виждам системите, за които той говори да променят съотношението на военната сила", каза Матис.

"Те не налагат никаква промяна в нашата политика на разубеждаване", допълни той и определи речта на Путин като "разочароваща, но не и изненадваща". (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
19
 
9
 
! Отговори
пехотинец преди 6 години
Първо как диктаторът не го е някак си срам да показва такива допотопни аероплани пред света. И те щели да пренасят супер модерна ракета!?! Всеки Натовски изтребител може да отстреля такъв аероплан с един изстрел и.... край със супер модерната ракета. Дори анадолците вече имат собствен дрон а рашките още летят в ламаринени корита от преди 30 години. В Пентагона явно пада голям смях с новите пушкала на Путин.
26
7
 
17
 
! Отговори
333 преди 6 години
Има споразумение между Кинай и Русия за военна взаимопомощ. Путин каза в речта си че ако някой от съюзниците на Русия е нападнат, то тогава извършителят на нападението ще бъде също ударен от руска страна. Така че казаното е казано, а който иска да опита дали това е истина или не, то си е негова работа. Никъде не видях в речта на Путин да заплашва някого, ако НАТО има право да се защитава от фиктквните им врагове, защо Русия да няма право да се защитава от истинските такива?
25
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тия глупости за Източна Гута, стига се напъвахте да нарисувате някакви натовскк инструктори.Американците отдавна не ае занимават с умерените, а подкрепят кюрдите.Гута не е обкръжена отвчера, а от смото начало на войнат си е анклав на умерените, близо до Дамаск. Американските бази са 600 км по-на изток.
24
16
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
ПАК РУСКИ НАДУВКИ И ПРОСТОТИЙ......ХА,ХА,ХАААААААААААААА
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ТралалаТи сериозно ли? :)
22
9
 
21
 
! Отговори
Тралала преди 6 години
Най-добрите изтребители и ракети без аналог в света, краварите cега ще си подвият опашките и ще тръгнат да търсят мир със всеки, защото изостават тегнологично. На Тръмп му остава само едно - да се яви лично пред генерал Ким или СК ще дръпне заеми от Китай и ще си купи сврътехнологични оръжия от Русия.
21
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ. И ко?
20
3
 
30
 
! Отговори
.. преди 6 години
Само дето ракетата не е свръхзвукова а хиперзвукова.Разликата в буквите не е голяма, но в смисъла е огромен.
19
7
 
33
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
Свръхзвуков е обект летящ със скорост до 5 мах, над 5 мах (5 пъти по-бързо от звука) обекта вече е хиперзвуков. Така, че "Кинжал" е хиперзвукова ракета със среден обсег.САЩ и Китай все още нямат хиперзвукови ракети, като китайците в това отношение също са пред САЩ. Матис, може да се прави на ударен, обаче тези ракети и дрона-торпедо, на практика превръщат самолетоносачите на САЩ в плаващи ковчези.
18
8
 
27
 
! Отговори
Безразлик Безналичен преди 6 години
МИГ 35-най-бързия "прехващач" 3000 км/ч.Голям, пълен с титан, старичък,неповратлив, но страшен все още.В случая използван за ракетоносец-целта е на максимална скорост да се приближи към самолетоносача и да пусне кинжала-смъртоносно (мръсно и неджентълментско хладно оръжие).При хиперзвукова скорост 10 МАХ, да излъжеш ПРО е като ПРО с мухобойка да свали изстребител-вижте вицове за катаджии-става въпрос за 12 348 километра в час!Джим Матис има по физика 3(по БГ система) и за това говори глюпости!
17
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук разни психично болни пак се кланят на руската *** която освен с оръжия друго не може да се похвали. Толкова голяма държава и накрая едно голямо нищо. Добре, че изнасят газ иначе са живи умрели.
16
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смешници точно това иска САЩ *** да хвърля пари за оръжие и да мори народа си от глад.Така беше и със СССР надпревара във въоръжението със САЩ и Европа до пълното съсипване на съюза !Руската икономика е по слаба от Италианската а иска да се съревнование със САЩ с 60 пъти по силна икономика.Как да стане??Путин ще умори обикновените руснаци жалко!
15
22
 
8
 
! Отговори
Жyжана преди 6 години
пак сънува ракети невидимки
14
32
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че Руския народ яде ракети и оръжие ...
13
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мумията копира Ким но много дилетантски !
12
6
 
31
 
! Отговори
двойни стандарти преди 6 години
Защо по нашите медии не се пише за победите на САА срещу терористите,от вчера Сирийската армия е обкръжела голяма групировка на терористите и военни от САЩ,в провинция Дамаск и Гута?!
11
9
 
37
 
! Отговори
Дон Цеци преди 6 години
Имат си самолети, ракети и какво ли не ...Играят си с играчките и не им пука ..Евалла !!!
10
12
 
30
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Както каза Лавров - Времето за преговори безвъзвратно мина! И 2000 натовски инструктура в Източна Гута облякоха дървени пардесюта.
9
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябваше ка я кръстят Отмъщението на Мумията !
8
22
 
15
 
! Отговори
РЕВЕРАНС преди 6 години
към хулите на Кирил руски и снощните предавания по руската тв ли са тези много статии за Русия?Войнствената политика на Путин е в контраст с вайкането на Лавров, че нямат оръжие.Стига толкова сервилнечене.Не ви стигнаха 45 години,.