Русия тества ракета - "непобедимото оръжие", наречено "Кинжал"

Изпитанието на новата свръхзвукова ракета минало по план
Обновена: 11 мар 2018 19:52 | 11 мар 2018 18:16, Веселина Йорданова
520
Русия тества ракета - "непобедимото оръжие", наречено "Кинжал"
Кадър: YouTube

Русия е изпитала успешно нова свръхзвукова ракета, определена от руския президент Владимир Путин като "непобедимо оръжие", предаде Франс прес. Новината съобщи днес руското министерство на отбраната.

Ракетата "Кинжал" е била на борда на руски изтребител МИГ-31, излетял от летище в южния руски военен район. Изпитанието е протекло, както е било планирано. Хиперзвуковата ракета е достигнала целта си, се посочва в съобщението. В него се уточнява, че в този руски военен район ракетата е била разгърната още от 1 декември.

Във видео, качено в YouTube от руското министерство на отбраната, се вижда излитането на изтребителя с ракетата. После той се приземява на фона на бойна музика.

Ракетите с висока степен на точност "Кинжал" са предназначени да унищожават цели на земята и в морето, припомня руското ведомство и допълва, че в света не съществува еквивалент на "Кинжал". За да транспортира новата ракета, изтребителят МИГ-31 е трябвало да бъде модернизиран, уточнява във Фейсбук руският вицепремиер Дмитрий Рогозин.

Първото изпитание на ракета "Кинжал" става седмица преди руските президентски избори на 18 март, на които се очертава да победи Владимир Путин. В реч пред парламента на 1 март Путин увери, че скоростта на ракетите "Кинжал" е 10 пъти по-висока от тази на звука и че те могат да "излъжат" съществуващите противоракетни системи.

Тогава той призова западните страни да си дадат сметка на руската военна мощ, като същевременно увери, че не заплашва никого.

Същевременно днес американският министър на отбраната Джим Матис, който е на посещение в Оман, каза, че новите руски оръжия оставят Вашингтон безразличен, предаде Франс прес.

Той визираше речта на Путин от 1 март, когато руският президент представи новите оръжия на Русия с помощта на много кадри. "Когато погледнах откъсите от онова, което Путин представи, не виждам никаква промяна в руския военен капацитет и не виждам системите, за които той говори да променят съотношението на военната сила", каза Матис.

"Те не налагат никаква промяна в нашата политика на разубеждаване", допълни той и определи речта на Путин като "разочароваща, но не и изненадваща". (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
287
11
 
9
 
! Отговори
водка преди 6 години
Пияни-заляни мужици си представят Star Wars
286
9
 
11
 
! Отговори
Буран преди 6 години
Спомням си как приключи непобедимата руска космическа совалка Буран: успяха да я изстрелят само веднъж, писле се срути се хангара и я зартупа заедно с дозина от обслужващия персонал. Цялата им работа е такава, включително и тези новинки...
285
9
 
15
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Евала на колхозниците :) Върнаха ме в детските години, когато по телевизора се говореше за гнилия американски империализъм и японски милитаризъм и за непобедимите руски оръжия :) *** успя да върне Студената Война наново, голям талант, пък го гледаш един такъв никакъв, 150 с вдигнати ръце :))))
284
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"въздушно-космически"хи хи
283
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф само си мерят пущкалата, да се почват вече и да се свърщва целия свят
282
5
 
2
 
! Отговори
Мехмед бей преди 6 години
Всичко е лъжа и страх само *** произвеждат всички ние сме гладни но лаем нищо нормално не видях вече съм на 30 г. Историята се препофтаря всичко е карма обичам ви
281
8
 
10
 
! Отговори
звездъ преди 6 години
на гол *** чифт пищови ...и тан корупция бригади още са си в панелките и бачкат в заводите и пият до степен да не могат да излезат през портала за камионите ,като утидеш на доктор или почерпка или пари иначе не те поглеждат като народ са братушки ам за икономика и военно дело мачкат и най скъпия гас мерси не е в мой интерес
280
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До hypocritical bastardАма осигуриха Кинжал .
279
0
 
2
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
"Суперджет" си е напълно адекватен самолет в своя клас , който използва опита и елементната база за най-големите доставчици в бизнеса , проблема е че руснаците не можаха да осигурят логистика на нивото на "Ембрайър" и "Бомбардие" . Същото ще бъде и големият проблем за продажбите на МС 21 .
278
8
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 336 преди 6 години
Кой си ти, та ще ми даваш акъл? Ако прочетеш още веднаж написаното, ще видиш критика към "Сухой" за първия им опит да направят граждански самолет. Какво им е - ползват най-добрата аеродинамическа школа В СВЕТА. Имат великолепно материалознание, оттам - материали за самолетни двигатели и за фюзелажа и оперението на самолетите си. Правят такива големи отливки за корпуси и крила, че даже от Боинг са изненадани. Ще ти кажа направо - радвам се на всеки успех на русите,без да съм Матросов! Лека нощ!
277
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди изборите всички много летят и променят света. Ала бала.
276
8
 
6
 
! Отговори
руска пичка преди 6 години
До Анонимен339,руските ракети продават на битака..ха.ха и другото го има ама на магистралата
275
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До руска пичкаЕ, как е? Вкусна ли ти е?
274
0
 
2
 
! Отговори
Handel преди 6 години
До А бе: амчи кой говори за Полша и Румъния? Не си спомнял *** въобще да ги е споменавал.
273
7
 
5
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
329 - а не е ли по-логичо междуконтиненталната хиперзвукова ракета с ядрен двигател на Путин да съществува само като лоша анимация , вместо да разбиваме фундаментални принципи на физиката ? Виждате че руснаците нямат скруполи да показват на видео неща , които действително съществуват , въпреки че са "уж" свръхсекретни .
272
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Анонимен 318Нещо посмегчи тона за преххвалените руски самолети. Друг път не се изхвърляй така като Матросов на амбразурата да защитаваш Русия.
271
2
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 318 преди 6 години
Мисля, че в "Сухой" направиха капитална грешка да правят самолет заедно със schибаните западняци. От едни - двигателите, от други - еър кондишън, от трети - нам-кво-си и всичкото по-по-най! Така не се прави - онези винаги могат "свинью подложить"!В Мексико държат четири Суперджета за резервни части - канибализъм! И въпреки това ги харесват и искат да купят новия МС-21! А той обещава да е добра машина - с новите двигатели ПД-14 - на нивото на най-добрите световни образци, тих, икономичен, лесен
270
9
 
13
 
! Отговори
Ленфильм преди 6 години
другата седмица ще снимат как Путин играе хокей на Луната..ха.ха
269
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БобиРаботят но не и за руските самолети.
268
3
 
4
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
324 - МБР нямат нужда от особено високи изисквания за точност . Формата и материалите на обтекателя на "Кинжал" предполага наличието на радиолокатор , който не може да бъде използван при хиперзвук . Същите тези форма и материали са доказателств че не става въпрос за обект , конструиран да се движи със хиперзвукови скорости продължително време . Аз лично не се съмнявам че от МиГ 31 може да бъде изстрелян обект достигащ хиперзвукови скорости , просто не виждам защо "Кинжал" да е такъв