Русия тества ракета - "непобедимото оръжие", наречено "Кинжал"

Изпитанието на новата свръхзвукова ракета минало по план
Обновена: 11 мар 2018 19:52 | 11 мар 2018 18:16, Веселина Йорданова
520
Русия тества ракета - "непобедимото оръжие", наречено "Кинжал"
Кадър: YouTube

Русия е изпитала успешно нова свръхзвукова ракета, определена от руския президент Владимир Путин като "непобедимо оръжие", предаде Франс прес. Новината съобщи днес руското министерство на отбраната.

Ракетата "Кинжал" е била на борда на руски изтребител МИГ-31, излетял от летище в южния руски военен район. Изпитанието е протекло, както е било планирано. Хиперзвуковата ракета е достигнала целта си, се посочва в съобщението. В него се уточнява, че в този руски военен район ракетата е била разгърната още от 1 декември.

Във видео, качено в YouTube от руското министерство на отбраната, се вижда излитането на изтребителя с ракетата. После той се приземява на фона на бойна музика.

Ракетите с висока степен на точност "Кинжал" са предназначени да унищожават цели на земята и в морето, припомня руското ведомство и допълва, че в света не съществува еквивалент на "Кинжал". За да транспортира новата ракета, изтребителят МИГ-31 е трябвало да бъде модернизиран, уточнява във Фейсбук руският вицепремиер Дмитрий Рогозин.

Първото изпитание на ракета "Кинжал" става седмица преди руските президентски избори на 18 март, на които се очертава да победи Владимир Путин. В реч пред парламента на 1 март Путин увери, че скоростта на ракетите "Кинжал" е 10 пъти по-висока от тази на звука и че те могат да "излъжат" съществуващите противоракетни системи.

Тогава той призова западните страни да си дадат сметка на руската военна мощ, като същевременно увери, че не заплашва никого.

Същевременно днес американският министър на отбраната Джим Матис, който е на посещение в Оман, каза, че новите руски оръжия оставят Вашингтон безразличен, предаде Франс прес.

Той визираше речта на Путин от 1 март, когато руският президент представи новите оръжия на Русия с помощта на много кадри. "Когато погледнах откъсите от онова, което Путин представи, не виждам никаква промяна в руския военен капацитет и не виждам системите, за които той говори да променят съотношението на военната сила", каза Матис.

"Те не налагат никаква промяна в нашата политика на разубеждаване", допълни той и определи речта на Путин като "разочароваща, но не и изненадваща". (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък се надявах да са пуснали нов модел Москвич!
306
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кинЖАЛь!
305
6
 
5
 
! Отговори
антисоросоид преди 6 години
Брей ! Как се се пазгонили сутринта рано соро сои дните джендари ! Това е физарядка преди да вземат сутрешната доза дрога , след това кратка пауза и отново драскане . Гаучил съм ви системата а скоро ще изуча и движенията ви , и местонахожденията ви та да ви идвам на гости.....
304
5
 
10
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
От текста не става ясно дали новата непобедима ракета е от кадастрон или от стиропор.
303
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от глупости. Какви нямащи аналог кинжали какви 5 лева ?А бе всички отлично знаем че руснаците са гола вода.
302
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако имаше нещо уникално американците да бяха го измислили първи.
301
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От тоя клип не се разбира да има нещо безаналогово, ама за пияните рашки минава...
300
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада разбира само от намека със сила. Ситуцията е същата като Хрушчов и 60 мегатонната водородна бомба - чак след това почват преговорите за ограничаване на ядрените оръжия. Нищо че се правят на разсеяни американците, пак са в параноята. До няколко седмици ще почнат да искат "затопляне".
299
6
 
5
 
! Отговори
българин преди 6 години
Абсолютно нищо полезно не могат да създадат , освен оръжия , НИЩО !
298
5
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 6 години
И Хитлер навремето говореше за "оръжието на възмездието", за "вондервафе" и свърши в яма зад бункера. Джуджето го чака същата съдба
297
2
 
6
 
! Отговори
BG преди 6 години
Дрънкаите още оръжия, ще дойде време ще ядете ракети !
296
4
 
6
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
закъсняхте с няколко дни с тази информация.или закъснявате или не пишете от точка до точка. или превеждате това което е нужно на вас много български граждани живеят в русия и всичко се знае.
295
7
 
9
 
! Отговори
ЕХО преди 6 години
ДОБРО УТРО СОРОСОДНА ***--ПАК ЛИ СЕ ТУК---ПИШЕТЕ,ПИШЕТЕ--КРАВАРИТЕ ПЕЧАТАТ И ЗА ВАС ХАРТИИКИ....ДЖЕНДЪРЧЕТА ПРЕКРАСНИ--
294
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото минуси ми слагате с толкова по голем кеф си пия кафето ! Чай си порьчам още едно.
293
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами сега ! Ще наливаме ли още милиарди в ПРО ???
292
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По отзивите и письците на краварчетата мога да предположа ,че всички тестове са успешни евала Путин само вперьод времето на дивите каубойци свьрши
291
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само как са се разпищяли краварчетата голем кеф сабален да си пия кафето стерео тамьн ония отвьд океана и те пищят в унисон с наще кеф голем
290
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В началото на 1993 г. готовността му за полет е 95-97%. Третият кораб-изделие 2.01 е недостроен. Степента му на готовност се е оценявала различно - от 30 до 50%. Продаден е на авиационен музей в Германия.
289
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След разпадането на СССР проектът Буран първоначално е замразен, а към 1993 г. е прекратен. По план е трябвало да бъдат построени 5 орбитални кораба, от които са построени само два, а третият е недостроен. Първият кораб-изделие 1.01 е единственият летял в космоса. На 12 май 2002 г. е унищожен, в резултат на разрушаване на покрива на зданието, в което е съхраняван, като при това загиват осем работници.Вторият кораб-изделие 1.02 се намира в Казахстан на космодрума Байконур.
288
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Браво! Сигурно са успели да целнат някой камилар с него.