Руският шпионин Скрипал отровен с нервнопаралитичен газ?

Откриха следи от веществото в ресторанта, където се е хранел
Обновена: 11 мар 2018 10:18 | 11 мар 2018 09:52, Анисия Иванова
82
Руският шпионин Скрипал отровен с нервнопаралитичен газ?
Снимка: БТА

Следователи са открили следи от нервнопаралитичното вещество, с което са бил отровени бившият руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му, в ресторант, където двамата се хранили миналата неделя следобед, предаде Би Би Си.
Веществото било открито в италианския ресторант "Дзици" в град Салисбъри, Южна Англия.

Доколкото е известно други клиенти, които са били там по същото време, не са в опасност, се казва в информацията на Би Би Си, която не цитира източник.

Още по темата

Бившият полковник от руското разузнаване, хвърлен в затвора през 2006 г. в Русия по обвинения, че е шпионирал за Великобритания, беше намерен в безсъзнание заедно с дъщеря си на пейка близо до търговски център в Салисбъри.

Повече от 250 служители от британските антитерористични части участват в разследването на случая, каза вчера министърът на вътрешните работи Амбър Ръд след среща на кризисния комитет "Кобра". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
15
 
! Отговори
У НАС Е Страшно преди 6 години
У НАс милиони хора дневно се тровят с хлор токсични бойни отровни вещества подавани вместо питейна вода от чешмите ..Няма следствие нема протести..Отровените пълнят гробищата ..Оцелелите пълнят джеовет е на мед мафиотите които ги тровят с хлор..
33
0
 
17
 
! Отговори
д-р преди 6 години
Нашмъркали са се с по-голяма доза наркотици и са изпаднали в безсъзнание. Това се случва често с хора, изпаднали в депресия.
32
1
 
21
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
ЗОРА Е ДА СЕ ПРЕЧИ НА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ.
31
1
 
16
 
! Отговори
Щерев преди 6 години
А ПРИНЦЕСА ДАЯНА, ГЕОРГИ МАРКОВ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ КОЙ ГИ УБИ??????
30
1
 
17
 
! Отговори
А бе преди 6 години
По филмите за Джеймс Бонд сценаристите са бая по-добри,да ги бяха наели преди да се филмират така.Иначе са луди на тема химическо оръжие-спрягат го при всеки удобен случай,без да ги е грижа дали някой въобще им вярва.Естествено,за извинение след многократните доказано лъжливи обвинения и дума не може да става-английската наглост и високомерие са пословични.Само че сега не е 19-ти или 20-ти век!
29
2
 
19
 
! Отговори
Драгалевски Ман Гел преди 6 години
Главно следствено отдавна проключи разследването за смърта на Г.Марков. Установено беше,че версията на Ми-6 за"сачмата и отровата"изобщо не се връзва.По времето на управлението на Драгалевския Ай Дук,английските шпи они бяха допуснати "да си сверят часов ниците",т.е.-да преровят делото,за да проверят да не би да са събрани дока зателства,уличаващи ги в извършване на престъплението. Българските следо ватели все още са живи и все още не са получили амнезия.
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А стига бе ! тоя газ не се ли разниса наоколо във въздуха ами е стоял на едно място само до шпионина и дъщеря му ? Тия надминават по малоумие и гербаджиите даже
27
0
 
20
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Представям си ситуацията живо!Приближава се неизвестен човек до Скрипал и дъщеря му.- Добър ден господине, госпожо (лек поклон, докосва с пръст шапката си). Прощавайте за безпокойството, мога ли да ви помоля да сложите ето тази маска и да вдишате 2 пъти от нея. Нищо вредно няма в нея, но все пак има невинни хора наоколо.- Ама разбира се, дайте я насам... нервнопаралитичен *газ*??!
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо все в Англия стават такива неща .. Георги Марков ,Литвенко , Березовски , Сега и този..
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
S PREDATELI SE POSTAPVA TAKA
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в нашият парламент, кога?
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Постановка в типичен английски стил. Кой точно я е извършил е загадка в стил "Jack the ripper". Интересно, че все в Англия стават тези неща, или поне трябва хляб за тълпата. Преди няколко години намериха техен агент в куфар. Явно с това се занимават основно - пробват дали могат да се натъпчат в куфар в банята и да умрат. Нещо като белите мишки от "Пътеводител на галактическия стопаджия", изследват реакциите на колегите си....
22
1
 
24
 
! Отговори
скоро преди 6 години
Ако у нас тръгне ме да избиваме предателите за 27 години,няма да ни стигне газта.
21
0
 
19
 
! Отговори
там преди 6 години
До БерияТи по добре се поинтересувай какво оръжие има в базите на сащ у нас и как това ни прави мишени.
20
0
 
27
 
! Отговори
това е преди 6 години
Англичаните имат опит в провокациите и са верен пудел на САЩ.
19
22
 
7
 
! Отговори
Берия преди 6 години
Както е пълно с руски агенти в България днес ,нищо чудно съвсем скоро да имаме също такъв случай и у нас. Руската експанзия едва сега се активизира и не току така руснаците дадоха мноооого пара на нашите комунисти да организират сваляне на властта. Така че,момем да очакваме скоро да се "спомине" някой от властта.
18
2
 
26
 
! Отговори
факт преди 6 години
Не Руски разузнавач а предател на родината....
17
2
 
26
 
! Отговори
Банник преди 6 години
По същия начин от британците бе отровен и Георги Марков, за да оплюят България .Изтъркан сценарий като покушението срещу папата.
16
17
 
5
 
! Отговори
Жибор преди 6 години
Нервнопаралитичния газ не го изпускат случайни скучаещи минувачи а напълно нарочни,които не са отишли в Англия да се разходят,а са имали държавна задача да го направят. Колко такива руснаци и руски служители има в България,можем само да гадаем но те не са дошли от приятелски чувства,а за да изпълняват вражески пропутински задачи зад гърба ни.
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"всичко това се случва перфектно по време, за да бъде раздухaна поредната истерия срещу Русия и да бъдат склонени съюзниците да обявят бойкот на Световното първенство по футбол в РФ това лято."...Времето ще покаже дали ще се потвърди версията ти или не.