Тереза Мей: Русия е отговорна за отравянето на Скрипал!

Използваното бойно отровно вещество се произвежда в Русия
Обновена: 12 мар 2018 21:55 | 12 мар 2018 20:27,
211
Тереза Мей: Русия е отговорна за отравянето на Скрипал!
Снимка: БТА

Британският премиер Тереза Мей заяви в парламента, че е твърде вероятно Русия да е отговорна за отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Още по темата

Използваното срещу Скрипал и дъщеря му Юлия бойно нервнопаралитично вещество е от военен тип и се произвежда в Русия, каза Мей и определи срок до утре вечер на Москва да даде обяснение на Организацията за забрана на химически оръжия.

Мей съобщи, че руският посланик в Лондон е бил извикан за обяснение за присъствието на това бойно отровно вещество, известно като "Новичок", и обеща да обсъди с парламента възможни ответни мерки срещу Русия, "ако няма удовлетворителен отговор".

Има само две възможни обяснения за присъствието на бойното отровно вещество "Новичок" - че е бил използвано пряко от руската държава или че Русия губи контрол над запасите си от това вещество и е допуснала то да попадне в чужди ръце, каза Мей.

"Няма да допуснем такъв дързък опит да бъдат убити невинни цивилни на наша земя", заяви тя и добави, че ако се докаже вина на Москва в това нападение, правителството й ще го приеме като "незаконна употреба на сила от Русия", отбелязва Асошиейтед прес.

Отговорът не закъсня и Русия заяви, че твърдението на британския премиер Тереза Мей е политически мотивирано и се опира на провокация, предадоха ТАСС и Ройтерс

"Това е цирково шоу в британския парламент. Изводът е очевиден: това е поредната информационно-политическа кампания, основана на провокация", заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Скрипал и дъщеря му продължават да са в болница с опасност за живота, след като бяха открити в безсъзнание на пейка в южния английски град Солсбъри на 4 март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Световното ще мине без Хари Кейн и Англия така или иначе отпадат на 1/8 финал.
97
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инглизите този път стъпиха на Мина.
96
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баба Яга се изказала по въпроса! Как пък все в Англия се случват тези работи? В страната на Лейди Магбет има традиции ....
95
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Световното по футбол може да премине (ако се състои) под постоянната заплаха от атаки с нервно-параклинични бойно-отровни вещества, както и с хранителни отравяния или манипулиране с бромни успокоителнодепресивни субстанции срещу противниковите отбори.
94
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англичаните прекаляват. Путин ще трябва да им изпрати всерусийския патриарх Кирил да направи на мад и маскара кралица Елизабет Втора, както направи с българския льотчик Румен Първи. Тогава ингилизите ще потънат от срам пред руското величие, ама нека щото сами си го изпросиха.
93
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАРОДИНЕ НА ИТАЛИЯ, АВСТРИЯ, ФРАНЦИЯ СИ ИЗБРАХА МЛАДИ РЪКОВОДИТЕЛИ И УВЕРЕНО ТРЪГВАТ НАПРЕДАНГЛОСКСОНЦИТЕ ДЪРЖАТ НА СТАРИТЕ ИЗНОСЕНИ ЧАНТИ.ГЕРОНТОФИЛИЦИ.
92
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес руските *** са пренапрегнати явно са им обещали двойна надница за адекватно обяснение на отравянето на Скрипал, дъщеря му, полицая и още 18 случайни граждани. За нечовешки труд се полага нечовешко заплащане в рубли.
91
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз знам какво ще е обяснението на товариш Лавров. На листа ще пише "Нямате никакви доказателства" а около буквите ще има странен бял прашец. При анализа на прашеца от Ми5 и Ми6 ще реагира положително на кокаин явно изпаднал от дългото носле на дипломат номер едно според дипломатическия капацитет Бойко Методиев Борисов.
90
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тзи мей и за актриса в треторазрядна холивудска комедия не става. Може би и за това са я поставили на тоя пост. Удобна.
89
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма логика Русия да предаде Скрипал на британците по програма за размяна на пленени шпиони и години след това да го очисти. Реално е нямал какво ново да предложи на британците след момента на освобождаването си от руския затвор. По-вероятно е Скрипал да е влязъл в конфликт с МИ-6 и да е станал "излишен" за британците.
88
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвам да е "новичок"От мега оскъдната информация която съществува в интернет става ясно,че е изключително отровен дори в сравнение с известните бойни отрови.Този е още живОсвен това е секретно оръжие разработвано дълги години от купища специалисти.И хоп сега го подариха на техните английски приятели.Заедно с жив обект които е бил под влиянието му.Звучи много несериозно и наивно,а руснаците не са ***.Има някаква друга игра която едва ли някога ще разберем а тая само играе театър.
87
7
 
12
 
! Отговори
Независим наблюдател преди 6 години
Досега имах добро мнение за британските политици, защото казаха НЕ на глупостите на режима в Брюксел, но сега самите те стават смешни в случая Скрипал. А да има санкции срещу Русия е добре за нас потребителите, защото качествени немски, полски и гръцки стоки се продават на добри цени. Ако ги нямаше Андрешко щеше да вдига цените до спекулативно високи.
86
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин провали световното 2018. Язък за харчовете. Не му върви на тоя човек и това си е. Като му тръгна назад от Сочи та чак до сега. Ингилизите му се изпикаха в пробите на руските богатири в Сочи, накараха го да развява знамето с 5-те халки в Южна Корея взеха му медалие от Сочи, подправиха му пробите на 2-*** руснака дори и в ЮК та му отнеха и от там 2 медала. Сега изкараха че руските химици били правили и някакъв Новичок. Така е като си нямат русофили в UK нещата съвсем отидоха в киреча.
85
6
 
20
 
! Отговори
Питър преди 6 години
Аз намирам за крайно ненужно и контрапродуктивно да се обяснява на чугунените *** тикви каквото и да е. Те вярват само на пропагандната машина на новия голям брат. А реалността няма значение - без едно доказателство нападнаха Ирак, Либия, въпреки ВСИЧКИ доказателства твърдят докрай, че сирийският народ е лошият, защото се брани от спонсорираните от наглосаксонците и ционистите изверги-главорези... С такива не може да се говори, не се хабете, те са само 10 процента от българите - маргинали са
84
1
 
1
 
! Отговори
Ибрик дудаев преди 6 години
Много пишете глупости бе.радваите се на глупостта си.не сте вав час сас това което се случва по света
83
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МишоРуските пиянисвине,много си пасват с нашите *** дебелаци с дървените глави ,от столетницата и кръжащите около ния.ГРозни са на вид,обичат да пиянстват,да слушат чалга и да убиват инакомислещите.
82
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До МишоРуските пияни ***,много си пасват с нашите *** дебелаци с дървените глави ,от столетницата и кръжащите около ния.Обичат да пиянстват,да слушат чалга и да убиват инакомислещите.
81
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде...Тереса Мей..новия най голям враг на съветския съюз.И родните ***.
80
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скрипал беше в руски ръце в техен затвор доскоро, можеше още там да го очистят. Те го размениха за свои пленени шпиони в Британия. Значи Скрипал не е интересен за руските служби и не представлява заплаха за Кремъл. Иначе нямаше да го пуснат (надали е единственият британски шпионин в руските затвори).
79
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен71 Боже,колко прости хора пишат тук!Русия стои зад всички убийства на руски шпиони,"предатели".Това е вътрешен закон в НКВД/КГБ,"предателят се ликвидира,веднага".