Заради подпалени джамии: Турция с протестна нота до Берлин

Нападнати бяха офис и магазин, собственост на турци
13 мар 2018 08:00,
133
Заради подпалени джамии: Турция с протестна нота до Берлин
Снимка: архив Reuters

Турция връчи протестна нота на германския посланик в Анкара заради нападения срещу турската общност в Германия.

Турският вицепремиер и говорител на правителството Бекир Боздаг съобщи, че германският дипломат е бил извикан на среща в турското външно министерство, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Агенцията припомня, че за три дни бяха подпалени две джамии - в Берлин и в Южна Германия, а също офисът на германско-турска асоциация в западната част на страната и зарзаватчийница в северната част на страната, държана от турчин.

На друга джамия бяха изпотрошени стъклата.

За нападенията се води разследване в Германия. Възможните мотиви, които се разглеждат, са расистки, ислямофобски, но също така политически, на фона на турската офанзива в Северозападна Сирия, пише в. "Тагесшпигел".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
0
 
! Отговори
[[[[[[[ преди 6 години
До Анонименfakt,,,,,,
101
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
500 години грабеж богатствата на България отиват в турция и после СССР грабеж имаме господата депутати Turkiq пак грабеж никой не ние виновен че не можем да си запазим държавата тези хора са там горе защото ние гласувахме да са там и защото мълчим .
100
6
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
Тъкмо се чудех къде да емигрирам и след тези новини посоката е ясна към Германия!Отивам там където няма други освен бели!
99
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ей амуджи , за 500 години какво построихте в България и на балканите ,.Всичкото построено на балканите е построено по времето на Османската империя. Преди това е имало землянки и юрти.
98
7
 
15
 
! Отговори
бай х преди 6 години
ей амуджи , за 500 години какво построихте в България и на балканите , освен 50 - 100 джамии ???? Когато на запад имаше барок , ренесанс , рококко ,опера , театър .. какво имаше в османската империя ???
97
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За 500 г. не е останала ни една крепост, дворец или църква от 13-14 век. .А то ги е имало с хиляди преди турците викаш.
96
4
 
19
 
! Отговори
Jas преди 6 години
Хайде туркофилите във форума да престанат с привокациите. От историческа гледна точка Балканите са на това дередже най-вече заради турците, респ. Османската империя. За 500 г. не е останала ни една крепост, дворец или църква от 13-14 век. Няма нищо чудно в това да ни "радват" подобни известия. Ако не беше съюза на армии на поляци, унгарци, австрийци, чехи, словаци и бавораци Европа днес щеше да е Джамахирия. Няма Версай, Хофбург, Сан-Суси, няма Ренесанс, нито Хуманизъм или промишлена революция.
95
6
 
17
 
! Отговори
чичо Гошо преди 6 години
А вие колко църкви ограбихте,осквернихте и разрушихте в Кипър?Да не мислите,че ще ви търпим вечно и ще целуваме отзад лудия диктатор?
94
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро Чехия арестува и пусна шефа на PKK/YPD Мюслюм Салих(организатор на атентат отнел живота на 36 души, издирван от Интерпол), който е на турне в Европа да нагледа терористичните клетки. След Чехия отиде в Гората, от там в Белгия и Дания. Наскоро ръководството на PKK/YPG публикува призив към поддръжниците си да преместят борбата на европейска територия. Всичките тези събития са в следствие на това. Ще има и още докато Европа си затваря очите за кюрдския тероризъм.
93
4
 
5
 
! Отговори
В превод.... преди 6 години
Преди няколко дена немската полиция влезе във фирми спонсориращи ПКК и перящи пари от нелегална престъпна дейност.Одговора на терорягите е това всяване на смут в Германия и намек за терор ако не ги оставят намира.
92
3
 
12
 
! Отговори
Мандродер преди 6 години
На Великден нашите комунисти извършиха най-големия терористичен взрив и до момента в Европа.Взривиха църквата Света Неделя в Сови и избиха стотици ,жени ,деца ,възрастни и офицери с ***-тероряги шега не бива !
91
2
 
3
 
! Отговори
МИ6 преди 6 години
Тия терористи трябва да ги съберат от улицата ,че не се знае може да почнат и взривове от злоба ,че им спряха кранчето на пари и оръжие.
90
1
 
2
 
! Отговори
Фарамацефт преди 6 години
До 100% FAKE NEWSТо не е фейк ,а окастрена новина на всякъде в Германия писаха че са терористите от ПКК ,само нашия любим сайт всява мистика за редовните си читатели -интернет -тиранозавро-тамплери-Груйо Михалевци
89
2
 
4
 
! Отговори
д-р.Радев преди 6 години
Егати филмираните читатели. Некви кюрди комунисти от ПКК запалили джамия ,нашите го обръщтат на "Война на световете".
88
5
 
9
 
! Отговори
Ташко преди 6 години
Какво толкова станало-на насилието е отговорено с насилие! Крайно време беше да се опомнят швабите
87
9
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
за мен опожаряването на джамии е варварски ад, показващ просто.тията и селя.нията на едно общество. Защо ги палите, такива хубави свинарници може да станат?
86
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на немски пише съвсем друго в Тагесшпигел...........хаха
85
0
 
3
 
! Отговори
100% FAKE NEWS преди 6 години
100% FAKE NEWS
84
2
 
6
 
! Отговори
до:Авторката преди 6 години
Тва което си копирала от сайта на БТА не отговаря на истината , става въпрос за Демонстрационен Протест на Кюрдите в Берлин иначе запалена Джамия има но в сайта на Тагесшпигел се вижда на снимката леко изгорели мебели явно пожара е потошен навреме
83
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че са турците та да има кой да обвиняваме за посраните си ***.