ООН: Бързи действия, за да не остане Земята без вода!

В Бразилия започна Световният форум за водата
20 мар 2018 08:40, Петя Славова
31
ООН: Бързи действия, за да не остане Земята без вода!
Снимка: БТА

В Бразилия започна Световният форум за водата. ООН и голям брой политици и специалисти, събрали се в бразилската сто

лица, призоваха за по-бързи действия, за да не започне да страда Земята от недостиг на вода, предаде Франс прес."Просто няма време за губене", каза при откриването на осмото издание на форума

президентът на Бразилия Мишел Темер.Страната, където се намира 18 процента от годната за пиене вода на планетата, страда от 2012 г., в североизточната си част, от най-продължителната суша в своята история, отбелязва Франс прес."Има консенсус - животът на Земята е заплашен, ако не спазваме границите на природата", предупреди Темер, цитиран от БТА.

ООН представи изключително тревожен доклад, според който близо половината от населението на планетата, 3,6 милиарда души, живее в райони, където може да няма вода най-малко един месец в годината.

Според прогнозите броят на застрашените хора ще достигне 5,7 милиарда през 2050 г.Форумът, който се провежда до петък под мотото "Да си поделим водата", е събрал 40 000 участници, сред които петнадесетина държавни ръководители, 300 кметове от целия свят, както и десетки учени и еколози.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Аланкоолу, в статаията става въпрос за сладка вода, годна за пиене. Солена бол, но не става за нищо.
4
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Климатолозите казват че в Европа и в частност България няма такава опасност, даже напротив колкото по-сухо става в пустинята толкова по-дъждовно ще е тук, водата не изчезва, тя се премества.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1. Бразилците да спрат да изсичат екваториалните гори, за да правят на тяхно място кравеферми.
2
5
 
6
 
! Отговори
Суша-муша преди 6 години
Баш ми дреме. В двора имам кладенец 6,5м., с 2м. ниво на водата. Тази година мисля отделно да пусна една сонда, да си взема хидрофор и направо да се изключа от В и К.
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни тъпотии. Това е едно от най - разпространените вещества във вселената. Практически е невъзможно земята да остане без вода. 2/3 от повърхността на планетата са покрити с нея, като дълбочината на световния океан достига 11 000 метра, а последните проучвания сочат, че и земната *** е просмукана с вода. Земята от суша е невъзможно да загине, естествен кръговрат и т.н. друг е въпросът, че има проблем в големите градове, където са се скупчили по 10-20млн човека и се давят в собствените си л...а