Арестуваха Пучдемон на германско-датската граница

Испанският съд издаде нова международна заповед за ареста му
Обновена: 25 мар 2018 15:48 | 25 мар 2018 15:32, Анисия Иванова
51
Арестуваха Пучдемон на германско-датската граница
Снимка: БТА

Бившият каталунски лидер Карлес Пучдемон, който е издирван от испанската полиция по обвинения в подстрекателство към бунт, е бил задържан днес от германската полиция, съобщиха световните агенции.

Пучдемон е бил задържан при пресичането на германско-датската граница на път от Финландия към Белгия, съобщи адвокатът му Жауме Алонсо Куевиляс. Полицията в северногерманския град Кил потвърди, че испанският политик е в ареста.

Испанският върховен съд издаде в петък нова международна заповед за арест на избягалия в Белгия Пучдемон и редица негови сподвижници, които също се укриват от правосъдието. През последните няколко дни той бе във Финландия, където присъства на заседание на парламента и изнесе беседа в Хелзинкския университет.

Пучдемон избяга в Белгия в края на октомври миналата година. На територията на Испания е в сила заповед за задържането му. Преди това испанският върховен съд отново беше издал международна заповед за арест на бившия регионален премиер на Каталуния, но впоследствие я оттегли, за да изчака дали ще бъдат потвърдени обвиненията.(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяха дали правото на Каталуния да се самоопределя ,ето това щеше да е доказателство за демокрация.А така са само празни приказки и демагогия.
19
4
 
16
 
! Отговори
х преди 6 години
е на това му викам аз демокрация и свобода на словото и честни и свободни избори и западни ценности ......черна тирания и Сталински терор - ето това е еврейско-масонския кибук наречен ЕС !!!!
18
7
 
19
 
! Отговори
до 15 преди 6 години
Не са шепа сепаратисти, а 85% от гражданите на Каталуня. Останалите 15% са внедрени испански агенти през последните 20-ина години.Отиди в Барселона да видиш с очите си, да усетиш атмосферата, а после говори.По-скоро шепа са антисепаратистите, униатите.
17
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-хубаво да оставят на мира Пучдемон, докато още могат.После той няма да ги остави на мира.
16
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От миналата година Пучдемон вече официано се изучава в новите учебници по История на Каталуня.Еврохейовете и испанските полицаи го превърнаха в ГЕРОЙ.
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяка общност от хора трябва да може да избира как да живее.Кой е казал ,че държавите са вечни.
14
12
 
7
 
! Отговори
Жорди Пуьол преди 6 години
Имаш предвид шепа сепаратисти,които през годините са присвоили от гражданите на Испания близо 3млд. е.?Д. Именно такава цифра е кражбата.Три милиарда.
13
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За народа на Каталуния е герой.Ако са толкова прости НЕКА го съдят.Ще си намерят белята.
12
2
 
8
 
! Отговори
Baba Merkel преди 6 години
Baba Merkel triabva mnogo dobre da obmisli veroiatnite posledizi......davidim. Inache mira v neinia EU...na kino. Ne se sheguvaite s katalunzite...deto dori ne sa ispanzi...prochetete malko istoria!
11
3
 
4
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
СПОНЯТЕ ЛИ СИ ЧИЯ АРМИЯ ПАМОГНА НА ФРАНКОВИСТО -РОЯЛИСТИТЕ ДА "ПОБЕДЯТ " ИНТЕРБРИГАДИСТИТЕ ??? ...---ШВАБЕНСКО -ШВАЙНЕНСКАТА АРМИЯ !!! СНАЙПЕРА РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ !!! ТЕПАНИЕ МУ Е МАЙКАТА !!! И ПРОКУРОРА И ПРЕМИЕРА И " НЕГО ,ЖЕНА МУ ,ДЕЦАТА,СЛУГИТЕ И ЦЕЛИЯТ МУ РОД " /КАКТО Е КАЗАЛ ........ ЕГАХ ТИ И ПОДАННИЧЕСКИЯ МАДРИД ...ПОД НОЖА !!!!
10
10
 
13
 
! Отговори
икономист преди 6 години
За налудничавите му идеи едва ли ще го съдят, но за икономическите щети на Каталуния, която допреди години беше първа по стандарт на живот заслужава доста годинки да полежи в катамангата.
9
11
 
24
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Най-после.Стига се е правил на велик! Каталунците заслужават по-добри герои.Този е материалист, едва ли го интересува какво ще стане с Каталуния? Избяга като плъх първи от Испания.
8
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коства доста парина испанската икономика и то във времена на безработица. Дано кралят го тикне в carcel доживот , life inprisonment
7
2
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 1 (The патриот),Ама ти верно ли си се писал "Патриот", а пък с "The"!? Това не го разбирам!
6
16
 
6
 
! Отговори
Косю преди 6 години
да му теглят куршума и да не ни занимават повече с него
5
8
 
19
 
! Отговори
Емо преди 6 години
Сега ,,революционерът" ще си плати всичките разноски. Доста парици на данъкоплатците похарчи.
4
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОЖАРЪТ ВЕЧЕ Е ЗАПАЛЕН. КАСТИЛЦИТЕ НЯМА ДА МОГАТ ДА ГО УГАСЯТ. ПРЕВРЪЩАТ ПУЧДЕМОН В НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ НА РЕПУБЛИКА КАТАЛУНИЯ.
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо влиза в полицейска държава като Германия? Трябвало да стои в Белгия, Холандия, Люксембург, Финландия, Дания. Германците ще изпълнят закона точка по точка.
2
7
 
31
 
! Отговори
лелеее преди 6 години
бре бре голем удар по терориьма, всякаква чал мосана пап лач се разхожда из гермсния но те хванали каталунеца.
1
9
 
22
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
демокрация по европейски !Историята се повтаря!