От Евксиноград за Ердоган: Сукалче с розмарин, полято с мискет

Глезили гостите с блюда от калкан, лаврак и тигрови скариди
27 мар 2018 12:30,
119
От Евксиноград за Ердоган: Сукалче с розмарин, полято с мискет
Снимка: архив, Булфото

Вкусни ястия са разнообразили напрегнатата работна вечеря на евролидерите и турския президент снощи в Евксиноград.

Поне три вида агнешко от младо сукалче е имало в менюто на официалните гости – котлети с розмарин, с безмесна дробсърма и с гъби, пише "Труд".

На трапезата бил сервиран и пресен черноморски калкан, блюда с пъстърва, лаврак на скара, както и екзотични тигрови скариди със сусам.

За наздравиците домакините са доставили от прочутия "Врачански мискет".

Еликсирът, който наливат от сорта врачанска теменуга, е запазената марка на единствената държавна изба у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
9
 
32
 
! Отговори
anonimen преди 6 години
безделници ние не сме яли агнешко 28 години те трьгнали да ядат и пияти какьв е резултата никакьв
3
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И всичкото това на гърба на изстрадания Български народ, суджука с чужда пита помен прави
2
3
 
23
 
! Отговори
Беден Българин преди 6 години
--Ох - чак ми се прияде ,,,,
1
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А домуса как плющеше... чак ушите му пукаха на срезака.