Лавров: Отравянето на Скрипал може да е изгодно и за британците

Великобритания и САЩ загърбиха всякакво благоприличие, смята той
Обновена: 2 апр 2018 16:25 | 2 апр 2018 15:43, Александър Попов
241
Лавров: Отравянето на Скрипал може да е изгодно и за британците
Снимка: Reuters

Това доколко конфликтът между Москва и Запада заради отравянето на Сергей Скрипал ще ескалира, не зависи от Русия, заяви на пресконференция руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

През Студената война имаше някои правила, но сега Великобритания и САЩ загърбиха всякакво благоприличие и се държат като деца, каза той.

Още по темата

Русия отрича да е отговорна за нападението от 4 март срещу бившия разузнавач Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри.

В изказването си Лавров допълни, че Москва е заинтересована да бъде установена истината по случая, предаде ТАСС. Министърът изрази възмущение, че Великобритания или отклонява, или не отговаря на руските искания за консулски достъп до Юлия Скрипал, както и надежда Сергей Скрипал да излезе от комата и да не му се случва нищо лошо.

"Силно се надявам Сергей Скрипал да последва примера (на дъщеря си Юлия, която излезе от комата), защото съдейки по всичко двамата с дъщеря му са били еднакво засегнати при инцидента", каза Лавров.
Той заяви, че отравянето на Скрипал може да е било извършено с най-различни мотиви, посочвайки, че то може да е било изгодно за британските специални служби и правителство.

"Има и други обяснения освен тези, за които говорят нашите западни колеги, заявявайки единствено, че като окончателно решение може да бъде приета единствено руската следа", каза Лавров. "Например експертите казват, че това може да е изгодно за британските специални служби, които са известни със своите способности да действат с разрешение за убийство. Това може да е изгодно и за британското правителство, което явно се оказва в неудобно положение, неизпълнявайки пред своите избиратели обещанията за условията за Брекзит", заяви той.

Според Лавров може да има цял ред причини, които не са известни.

Министърът допълни, че разчита Тръмп да спази обещанието, дадено от САЩ, и да се изтегли от Сирия след победата над групировката "Ислямска държава".

"Особено ни безпокои това, че въпреки постоянните изявления, че единствената цел на САЩ в Сирия е борбата с тероризма, през последните месеци наблюдавахме как САЩ доста сериозно се установяват на източния бряг на река Ефрат", каза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
5
 
10
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Когато бяхме с Русия нямахме тоалетна хартия и банани а днес при ЕС и американското партньорство имаме тоалетна хартия и банани и сме добре!
94
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тереза Мей към Лавров: - Лавров, по всичко личи, че вие сте отровили Скрипал !Лавров:- Дайте тогава пистолета за доказателство де !!!
93
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров към Путин: - Меркел е бременна!Путин: - Има ли друг освен мен който да е обвинен?
92
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ресурсите на Запада свършват до 20 години! Ако до тогава не прилапат Сибир де.Затова се навъртат около Русия и вият като прерийни койоти.Усещат края си
91
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Аз 97... Спорих с един руски пияндур и той истър си същата простотия .Или с руската империя или с турската .Като му казах Ако неможе в Българската то в Австроунгарската опредерено е по добре от руската и турска кочини .... като капак и в руската ... ще си и крепостен роб... дето дори при турците го нямаше .. Умря му имперското високомерие
90
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Попитали Лавров: - Кой отрови Скрипал ?Лавров:- А..а, ние не сме ги застреляли !
89
3
 
14
 
! Отговори
Изгодно е преди 6 години
Тони БЛЕЪР твърдеше с абсолютна сигурност че в Ирак има химически оръжия. Твърдяха че Русия се е намесвала в американските избори. Оказва се обаче че Фейсбук и английската КЕЙМБРИДЖ АНАЛИТИКА имат повече общо с намесата в изборите в САЩ и в много страни по света.. Тереза Мей по добре да обясни за манипулираните доклади за Брексита, за педофилските скандали който всячески се опитват да прикрият,за сградата която изгоря като факла със стотици хора изгоряли живи заради корупция в правителството й
88
15
 
6
 
! Отговори
8===о преди 6 години
Наглост руска,наглост безкрайна.
87
11
 
2
 
! Отговори
Аз преди 6 години
До по-далече от РусияИ още по близо до Турция. Нищо лошо и мюсулманин да станеш.
86
6
 
8
 
! Отговори
Как говорят руские.. преди 6 години
Хорошо где нам нет !
85
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 123 тя и рублата падна повече от долара след това Ха ха ха
84
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо лицеметите от САЩ,Ингилизия и западните им джендърски съюзници ореваха оръалъка с измисления (случай) Скрипал тези дни ,а в същото време мълчат като п**ки в ноии *** за това което направи в петък Израелската армия ,където израески воиници откиха огън срещу хора участващи в мирен протест и измиха маса невиини и невъоръжени палестински граждани сред които старци,жени и деца. да чухте нещо от запада,че се (възмущават) от това израеско престъпление.
83
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ченгето от Кремъл явно са го излъгали за чудните свойства на невидимата ракета НовичокЗатова сега се е снишил някъде в тайгата и праща разводняващи аферата Скрипал сигнали по деменсиралия стар кон Лавров !
82
11
 
8
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 6 години
Русия е много изостанала, икономически е като Нигерия, само че със сняг!
81
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой не говори за брекзита вече, а и как да ги натискаш англичаните да си платят сега като да жертва на агресия. Да им опростят милиардите дето дължат на ЕС- е това ще е солидарност.
80
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес Китай наложи цестоки мита на над 200 американски стоки,това веднага се отрази на Уолстрийт и индексите на американската борса тръгнаха надоло.В същото време във връзка с наложените от Китай мита на американски стоки китайския министър на икономиката и търговията каза следното.:- Наслушахме се на заплахите и назидателния тон на САЩ,сега те е време на чуят нашия отговор.
79
0
 
1
 
! Отговори
до 73 преди 6 години
Вярно е че е много интересно ! - обаче когато човек може да мисли.
78
4
 
11
 
! Отговори
123 преди 6 години
До Различни светове ... Хората, считано средностатистическия американец, германец, французин мислят не за Марс и Венера, а как са си платят сметките, как да се хранят, като минимализират химикалите в храната и т.н. Само милиардерите мислят за Марс, и то не всички. От къде това масово изкривено мислене, че ако си на Запад си береш парите от дърветата и само мисли за Марс те спохождат. Хайде оттърсете се от тази лудост. Масово ли българите си мислят за екскурзийка да Марс?
77
6
 
6
 
! Отговори
? преди 6 години
Ако бяхте инвеститор от страните които изгониха руските разведки бихте ли инвестирали в държава, която не е направила същото?
76
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До по-далече от Русия"Колкото по-близо до Русия, толкова по-близо до просия."Колкото по-на зАпад, толкова повече в запАд ;)Факт е че на времето държавата ни беше регионална сила, сега тотален ***...