Три държави приемат част от африканците в Израел

16 250 мигранти ще бъдат прехвърлени в западни страни
Обновена: 2 апр 2018 19:19 | 2 апр 2018 18:54, Веселина Йорданова
81
Три държави приемат част от африканците в Израел
Бежанци протестират срещу депортацията им от Тел Авив. Снимка: БТА

Премиерът Бенямин Нетаняху каза, че Канада, Италия и Германия ще приемат част от хилядите африкански мигранти, потърсили убежище в Израел по силата на споразумение между Израел и Върховния комисариат на ООН за бежанците, предаде Ройтерс.

Израел възнамерява да прехвърли 16 250 мигранти в западни страни.

"Това е уникално споразумение между Върховния комисар на ООН и държавата Израел за извеждане на 16 250 души в развити страни като Канада, Германия или Италия - такъв ангажимент пое Върховният комисар - за организиране на извеждането и дори за финансирането му", каза израелският премиер по телевизията.

Други мигранти, много от които търсят убежище, ще получат позволение да останат поне през следващите пет години в Израел, където са влезли нелегално пеша през границата с Египет.

Съдбата на около 37 000 африкански мигранти се превърна в морална дилема за държавата, основана като убежище и национален дом за евреите. Дясното правителство бе подложено на натиск от националистически настроените си избиратели да изгонят мигрантите. Но планираната масова депортация предизвика критики от ООН и правозащитни организации.

През февруари израелските власти започнаха да раздават уведомления на около 20 000 африкански мигранти от мъжки пол, че имат два месеца да заминат за трета страна в Африка, защото в противен случай ще бъдат вкарани в затвора. Израелското правителство бе предложило на мигрантите, повечето от които от Судан и Еритрея, по 3500 долара и самолетен билет до безопасна дестинация. На мигрантите е било казано, че могат да избират между Руанда и Уганда.

Нетаняху каза, че върховният комисар за бежанците на ООН се е съгласил да организира и финансира новия план, чието прилагане ще отнеме пет години. Така неговото правителство се ангажира за всеки напуснал мигрант да даде статут на временно пребиваващ на друг, т.е. на общо 16 250 души.

(БТА)


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
0
 
! Отговори
шматка преди 8 месеца
Хайде и ние да си вземем няколко.
Италиянците ще излязат по големи шушумиги и от нас.Правителството им не ги брои за живи
73
0
 
2
 
! Отговори
Давид преди 8 месеца
Няма проблем. Африка е голяма и ще дойдат още. За политиците човешкия живот няма стойност.
72
1
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 месеца
Аман от еврйската напаст и фашизъм!
71
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Европейският съюз стана кошчето на Израел .Това ще да е еврейската кампания "Да изчистим Израел". Страх ги е Шушана да не остане сама с някой Обонго И ДА Й ХАРЕСА ..за това ги гонят.Хората си пазят гена и развалят останалия свят за да останат само те най чистата раса.
70
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Разграден двор ... Отново. И докога така ще се приема всеки желаещ?
69
1
 
10
 
! Отговори
муспи преди 8 месеца
Бог си знае работата (не яхвето де)! Ако Хитлер се беше засилил да ги депортира в тази ориенталска дупка, щеше да бъде вой, крясъци - най гонените, най страдащите, - а то, те сами си отидоха в пясъците. Така и ще бъде Края, - да търсиш евреин с лупа, няма да се намери, а и никой няма да ги търси и зловещия спомен за тях ще е изчезнал.
68
0
 
32
 
! Отговори
АfD Германия преди 8 месеца
Това е поредното доказателство КОЙ УПРАВЛЯВА СВЕТА ! Израел сключва споразумение с Върховния комисариат на ООН, без да пита държави като Германия, Италия и Канада дали са съгласни ! Каква НАГЛОСТ ! Ако германското правителство се огъне, за да не разсърди Израел, това ще бъде допълнително наливане на бензин в огъня, пламнал вече и в Германия. Само за 3 дни над 40 000 души подписаха петиция за контрол на границите и недопускане на нелегални мигранти в Германия. Това е началото, очаквам горещо лято
67
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На евро,вяра да нямаш,***
66
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма ли кой отново да превърне в юдейската кочина в пустиня? Много злини сътвориха през вековете тия. Но колкото и да ги гониха не можаха да ги унищожат. По-зле са от насекоми. Без тях светът щеше да бъде едно райско място без войни
65
0
 
30
 
! Отговори
наблюдател преди 8 месеца
Поне в Канада не пращайте тази пасмина . Развалихте хубавата някога Европа, поне изчакайте още малко за Канада, та да можем да бягаме на някъде, ако решим.
64
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Еййй няма по нагла нация от юдейския.
63
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Германците трябва да се отърсят от нацистките си комплекси и да заложат на здравословен умерен национализъм. Вижте Австрия - те нямат проблем с гоненето на навлеци.
62
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе евреите все се жалват, че отвсякъде ги гонят, а не щат да приютят 16000 бежанци.
61
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Евреите никога няма да простят на германците, че ги изгониха от Европа и ги забиха в на географията най-милото място. Затова им спретнаха тази миграционна вълна. Случайно ли е, че всички тарамбуки искат в Германия? В Европа има и други държави с добра социална политика, но всички се струпват в Германия.
60
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Евалла на евреите. Ем - аут, ем за чужда сметка. Хитрият си е хитър, тъпанарят е либераст, еврогей и мултикултурен
59
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Еврейските расисти и фашисти постъпват с хората така както Хитлер постъпваше с тях. Ама не им беше хубаво и още вият като койоти на месечина.
58
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А със 3 милиона и 7 стотинхиляди? Ердо е прав, и говори истини които не изнасят на всички....
57
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На Германия не й стигат бежанците явно. Още не са достатъчно за да приемат исляма за офицялна религия.
56
6
 
41
 
! Отговори
ДА УТОЧНИМ! преди 8 месеца
Свободни хора в Израел са предупредени да напуснат тази държава в противен случай ще бъдат вкарани в затвора!!! Това идва от държавата, която не пропуска нито една възможност в световен мащаб да говори с пълен глас за Холокоста! А какво всъщност е Холокоста- това е напълно обснован от гледна точка на икономиката на една държава акт за изземване на незаконно придобито имущество на една част от гражданите на тази държава чрез силови мерки. Израел прилага днес нещо по-страшно-затвор за невинни хора
55
7
 
1
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 8 месеца
...Goyite izbiha 6000000 evrei....slujeyki im predano!....Sega pak se gotvyat ..da im uslujat....