Отровата на Скрипал - гел върху дръжката на входната врата

Веществото било без мирис, твърдят британски медии
246
Отровата на Скрипал - гел върху дръжката на входната врата
Снимка: БТА

Британската преса съобщава днес нови подробности за отравянето в Солсбъри на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

Още по темата
Mail on Sunday цитира британските служби за сигурност, според които веществото от типа "Новичок" е било под формата на прозрачен гел без мирис и е било нанесено върху дръжката на входната врата на дома на Скрипал рано сутринта на 4 март.

Изданието твърди още, че "руски агенти" са наблюдавали семейство Скрипал в продължание на две седмици и са решили  да извършат нападението в неделя, за да се избегне възможността до дръжката на вратата да се докосне пощальон или някой друг външен човек.

Вестникът твърди още, че в деня на отравянето в болницата съвсем случайно е имало лекари, които са били на обучение за подпомагане на жертви на химически оръжия, предаде БНР.

Като противоотрова те са използвали атропин и други медикаменти, одобрени от лабораторията в Портън Даун, съобщава Mail on Sunday, цитиран от ВВС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гелът какъв е бил - лубрикант за гейове? Впрочем гейовете защо използват лубриканти, нали американските учени са доказали, че половите сношенията между мъже са нормални, но без гел или някаква смазка не е възможно полово сношение между мъже, природата явно прави ненормални неща, затова е измислен гела да поправи грешката на Създателя.
34
3
 
31
 
! Отговори
а на бас преди 6 години
А на бас, че отровния гел върху дръжката ва вратата е бил доставен директно от Porton Down. По това време, съвсем случайно, в неделя, в неработен ден, една дузина лекари, специалисти по отровни газове, се били събрали на учение в местната болница. За да наблюдават експеримента върху опитните зайци Юлия и Сергей.
33
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да речем, че повярваме на британските служби за сигурност, според които веществото от типа "Новичок" е било нанесено върху дръжката на входната врата на дома на Скрипал. Известно е, че това вещество убива човек за 2-3 минути или, за да бъде спасен този човек трябва да му бъде даден антидит в течение на 2-3 минути. Много бързо са реагирали случайните лекари. А къде се изпариха "руските агенти", намазали дръжката на вратата? Няма ли камери вАнглия? Защо не ги заловиха наследниците на Шерлок Холмс?
32
2
 
27
 
! Отговори
възмездие преди 6 години
Англия са военно престъпници заедно с САЩ нападнаха Ирак,избиха много хора,ограбиха и разрушиха страната,ако живеехме в нормален свят тези нямаше да ги има вече.....
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с гела е много интересно, вече почвам да се убеждавам, че хайли лайкли Русия е отговорна. Ама пуснете и историята с тайното съобщение "пакетът е доставен" което прихванали английските служби от Русия, и което безспоркно вече доказва вината на Русия, вече циркулира новината по другите демократични медии.
30
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия явно няма нищо общо с отравянето на Скрипал.Не знам за "Новичок", но по всичко изглежда, че руснаците са разработили "Дурачок" и са обгазили с него доста обилно британските власти.От солидарност, да не се излагат британците сами и множество други държави се превърнаха в дураци.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първа е отворила котката, като е хванала с две лапи дръжката. Затова е умряла.
28
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали намериха на 50 места следи от веществото, а сега било в гел. И колко е бил гела - 200-250мл, че са го разнасяли из целия град? И тоя полимер е "държал" веществото стабилно, или точно от това не е било активно? И котката защо я приспахте и кремирахте тогава, ако няма никаква опасност? Онези със скафандрите тренираха за филм ли?
27
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом англичаните изнервят комунистите означава, че англичаните са на прав път. Браво!!
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А невинната пейка защо я нацепихте на трески? От злоба, че не издаде другарите си агенти, нали?
25
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
някъде пишеше че от тази отрова няма спасение;значи всичко е постановка на запада.ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ
24
2
 
27
 
! Отговори
цирк преди 6 години
Тези мерзавци от острова кога ще си платят за хилядите избити хора в Ирак и Либия,и те седнали да се правят на жертви и ще създават напрежение в света.
23
3
 
30
 
! Отговори
чао преди 6 години
Писна ми от тези лъжливи *** синове англичаните......те съзнават ли какви беди носят на света.с техните провокации.
22
6
 
43
 
! Отговори
фабрика за лъжи преди 6 години
Лондон се саморазкри като фабрика за лъжи.
21
5
 
19
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Приготвил съм кренвиршите. Сварих ги във вода. Нарязах и посолих с шарена сол. Отворих един буркан с кисели краставички и бутилка водка. Сега седя пред компютъра. Пускайте новина за Генерал Борисов оставете ги тия скрипял и т.нт.
20
35
 
6
 
! Отговори
Георгиев преди 6 години
До Анонимен14Утре може да се окаже, че родният ти град според Путин е руски и ти какво от радост сигурно ще пееш съветски песни а? Руски националист.
19
4
 
50
 
! Отговори
Боби преди 6 години
НЕ АМА КАК СЕ ОПЛЕТОХАЗначи мацката отваря отвътре вратата и излиза, Тати затваря вратата като СПОСОБЕН АГЕНТ НЕ УСЕЩА ГЕЛА. Влизат в Колата и карат Н минути до Ресторанта + У минути в рестораната(като ЗАРАЗЯВАТ СЛАБО много хора) + Х минути в Парка и двамата по едно и също време изпадат в несвяст КАТО СИГУРНО СА ПОЛУЧИЛИ РАЗЛИЧНИ ДОЗИСлед това стават изключително токсични и полицая пострадва след няколко секундно докосванеОбаче в болницата има СЛУЧАЙНО в ПОЧИВЕН ДЕН обучение на доктори ...
18
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама от този гел за коса дето английските *** ползват ли е бил...:-)
17
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези, които сътвориха тези нелепи лъжи, би трябвало да си подадат оставките. Колкото до нашите Цв. Цв и Захариева - също!
16
5
 
43
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Както вървят нещата,още поне година ще излизат "нови" подробности по случая,често напълно противоречащи си.Ако се събере всичко изписано,може да се издаде книга "Скрипал-отровени по 1001 начина".Шехерезада ряпа да яде!