"Северен поток 2" - Русия, Дания, Финландия, Швеция, Германия

Путин и Меркел потвърдиха позициите си по проекта
Обновена: 9 апр 2018 20:19 | 9 апр 2018 20:16, Анисия Иванова
192
"Северен поток 2" - Русия, Дания, Финландия, Швеция, Германия
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел в телефонен разговор са потвърдили позициите на страните си по проекта "Северен поток 2", предаде ТАСС.

Потвърдена е позицията на Русия и Германия по проекта за строителство на големия взаимноизгоден проект "Северен поток 2", съобщи пресслужбата на Кремъл.

Към края на март Германия вече е издала всички разрешителни за изпълнението на проекта на нейна територия.
 "Северен поток 2" е проект за разширяване на действащия газопровод "Северен поток", който свързва Русия и Германия по дъното на Балтийско море, заобикаляйки транзитните държави Украйна, Беларус, Полша и други източноевропейски и балтийски страни.

Тръбопроводът като цяло повтаря маршрута на "Северен поток" и преминава през изключителната икономическа зона и териториални води на пет държави - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. Дължината му е над 1200 км, а капацитетът - 55 млрд. куб метра газ годишно. Планира се съоръжението да бъде пуснато в експлоатация в края на 2019 година.

Украинският президент Петро Порошенко призова по-рано днес германските политици и предприемачи да преразгледат отношението си към проекта, тъй като по думите му транзитът на руски газ до Европа през Украйна е много по-изгоден.

В интервю, публикувано днес в германския в. "Ханделсблат", Порошенко нарича съоръжението "политически подкуп за лоялност към Русия" и отбелязва, че проектът няма съществени икономически основания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен106 Защо, тези , с които се хванахме, обуха ли те? И чел ли си въобще какво предлагаха за строежа на Белене руснаците? Щяхме да имаме сега централа с 51 % държавно участие, която да изплащаме 20 години с част от печалбите от тока, и още 20 години да работи на печалба . А за транзитните такси-няма да коментирам. Следващия път помисли, кой е тъпчото.
97
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Господин Джон Болтон, утре встъпва в длъжност като съветник на Тръмп, но вече е подготвил пакет със санкции които ще ударят руските компании от нефтогаза и лично господаря на русофилите Путин, като наказание за руските химически изпpaжнения в Англия и Сирия.
96
1
 
22
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 6 години
Укро-фашистите от Киев вият на умряло, скачаха по заръка на ЕС и за благодарност им спретнаха нов газопровод и те останаха с транзита за БГ и Гърция - държави с 1/100 от икономиката на ФРГ и съответно с мноооооого по-малко транзитни такси.
95
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от Северозапада"Много са били прави старите българи когато са казали "Ум царува, ум робува, ум патки пасе!"....До сега южен поток щеше да е на сръбската граница вече, а Белене да дава ток...."А ти тъпчо щеше да си с гол зaдник, щото руснаците щяха да ти вземат и гащите.
94
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС МОЖЕ ДА СЕ ЗАХРАНИ СЪС ГАЗ ОТ НОРВЕГИЯ ПЛЮС ВТЕЧНЕН ПРИРОДЕН ГАЗ! ПЛЮС ШИСТОВ ПЛЮС КАКЪВТО И ДА БИЛО ДРУГ!!!ВРЕМЕ Е ПРАСИЯ ДА БЪДЕ ФИНАНСОВО УНИЩОЖЕНА!!!!--------ЕС ДА ВПРЕГНЕ ВСИЧКИ АЛТЕРНАТИВИ И ПОТРЕБЛЕНИЕТО КЪМ ПРАСИЯ ДА СЕКНЕ НА 90%СПРЕЛИ СЕ ПОКУПКАТА НА ГАЗ ОТ ПРАСИЯ С НЕЯ Е СВЪРШЕНО И СТАВА ВТОРА СЕВЕРНА КОРЕЯ!
93
4
 
26
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Южен поток беше неевропейски и трябваше да сме солидарни с европейското семейство ,за благодарност европейското семейство ни се отблагодари със среден пръст за икономиката ни и истанбулска конвенция ;) !!!
92
3
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Много са били прави старите българи когато са казали "Ум царува, ум робува, ум патки пасе!"....До сега южен поток щеше да е на сръбската граница вече, а Белене да дава ток....
91
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво става бе русофилчета, рублата за няколко часа загуби 4%, ако продължава с това темпо по време на инагурацията през май на нелегитимния руски президент избран в грубо нарушение на руската конституция долара ще стане 200-300 рубли.Русофили ако имате рубли под дюшеците отървавайте се от тях иначе ще далдисате заедно с майка си Русия.
90
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 90Корумпиран е тартора ти Путин, а документите хич не са ОК.
89
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 97Бъди спокоен приятелю, Швеция ще тури пръста в гъзза на Путин и Северен поток 2 ще си остане само в мечтите на бандита Путин.
88
0
 
22
 
! Отговори
до 90 преди 6 години
До 90 АнонименМай нещо бъркаш. Всички документи са си ок.... А корумпираният Порошенко взел да обяснява за подкупи на западняците... Какъв смях!
87
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МЕРКЕЛ Е ДОЛНА ПРЕДАТЕЛКА!!!!ЕС ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА НИТО ПРЕЗ УКРАЙНА НИТО ПРЕЗ ТУРЦИЯ НИТО ПРЕЗ ЧЕРНО МОРЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПРАСИЯ !ПРАСИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ФИНАНСОВО УНИЩОЖЕНА ЗА ЗЛОДЕЯНИЯТА СИ!
86
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С един подпис Тръмп закла най-големите руски компании Русал 50%, Сбербанк кредиторът на Русал 15%, НорНикел 15%, Газпром 6% Роснефт, Лукойл, Сургутнефт, Новатек, Аерофлот и т.н. между 4 и 10%. Спешно Путин е изкомандвал да се спасява приятелят Дерипаска като се изкупи от държавата на практика фалиралата Русал и се рефинансира кредиторът на Русал държавната Сбербанк в която са заложени акциите на Русал срещу 15 милиарден кредит. Великата руска икономика рухна от едно подписче на *** Тръмп
85
1
 
22
 
! Отговори
ИЗВОДИ преди 6 години
Санкциите са си санкции, но суровините са с пари!Та кво им дреме на рашките?!
84
1
 
4
 
! Отговори
до90 преди 6 години
жалък с посредствеността си
83
1
 
8
 
! Отговори
Тишо преди 6 години
До АнонименУважаеми ***, прочети внимателно статията. Тук изобщо не става въпрос за България.
82
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 90Стига с бращолевенията , а вземи попрочети тук там.Разбирам те , че си позеленялот злоба , но това е положението.Финландия разреши официално преди 3 дни. Дания и Швеция ,саъо са дали съгласие и е въпрос на дни.
81
0
 
18
 
! Отговори
Mersi преди 6 години
Абе все тая. А във Франция има национална стачка на транспортните работници, сигурно щото някой Макарон се опитва да ги "оправи" по френски. И в Германия има стачка и там чакат на Меркел да ги "нахрани" и ние ще почакаме да вържат налъмите, белким хапнем от дръвцето.
80
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руссофилството да не бърза да се радва. Финландия, Швеция и Дания още не са разрешили на бандитите от Газпром да строят.
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименОтдавна са открили газ и петрол тук и си го изнасят стабилно, бедна ти е фантазията какви ги е натворил ***....