"Северен поток 2" - Русия, Дания, Финландия, Швеция, Германия

Путин и Меркел потвърдиха позициите си по проекта
Обновена: 9 апр 2018 20:19 | 9 апр 2018 20:16, Анисия Иванова
192
"Северен поток 2" - Русия, Дания, Финландия, Швеция, Германия
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел в телефонен разговор са потвърдили позициите на страните си по проекта "Северен поток 2", предаде ТАСС.

Потвърдена е позицията на Русия и Германия по проекта за строителство на големия взаимноизгоден проект "Северен поток 2", съобщи пресслужбата на Кремъл.

Към края на март Германия вече е издала всички разрешителни за изпълнението на проекта на нейна територия.
 "Северен поток 2" е проект за разширяване на действащия газопровод "Северен поток", който свързва Русия и Германия по дъното на Балтийско море, заобикаляйки транзитните държави Украйна, Беларус, Полша и други източноевропейски и балтийски страни.

Тръбопроводът като цяло повтаря маршрута на "Северен поток" и преминава през изключителната икономическа зона и териториални води на пет държави - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. Дължината му е над 1200 км, а капацитетът - 55 млрд. куб метра газ годишно. Планира се съоръжението да бъде пуснато в експлоатация в края на 2019 година.

Украинският президент Петро Порошенко призова по-рано днес германските политици и предприемачи да преразгледат отношението си към проекта, тъй като по думите му транзитът на руски газ до Европа през Украйна е много по-изгоден.

В интервю, публикувано днес в германския в. "Ханделсблат", Порошенко нарича съоръжението "политически подкуп за лоялност към Русия" и отбелязва, че проектът няма съществени икономически основания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подкрепям напълно последният коментар!Докато не осъзнаем,че нашият интерес е на първо място няма да има прогрес за този народ!Факта е, че България е прецакана с тези проекти от така наречената "солидарна европа".
137
7
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северен паток 1 и Северен Паток 2 - много хубави, щото трябват на германчугите. Южния паток - лош, лош, много лош, щото германчугите нищо няма да спечелят от него. Белене и то - много лошо, направо трагедия.Важното е да имате жендъри и да подкрепяте веганите срещу църквата.Още си плюйте на държавния интерес и се чудете кога ще ги стигнете германците...
136
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато тук се лаят един друг,кой бил капиталист,комунист,син,червен,пембен или мороникакъв,Орбан си оправя държавата,а немците и северните страни ще се освободят от турска зависимост и изнудване,благодарение на северен поток,само ние лапаме мухите!
135
17
 
3
 
! Отговори
Пак шизоруски преди 6 години
Нали бабата беше роб на САЩ , а сега това.Няма начин тя да работи за народа си , това е поредната клопка на рептилите , буахахажа.Докато русофилите търсят дявола , хората работят и благоденстват с пълна сила.
134
9
 
15
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
До КАРТАСеверен Поток - ако погледнете картата е по-изгоден .Ако мине през Украйна се обикаля много . Всичко е Бизнес .----------------- Само че газопроводът през Украйна вече е построен и отдавна се е изплатил. Докато за Северен поток тепърва трябва да се налеят няколко десетки милиарда.
133
28
 
7
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
До Един от Северозападаможем да пътуваме навсякъде, и да се цаним за слуги, да купим автомобил на 20 години 2 употреба, или да се ухилим по фейсбука къде сме били на почивка.---------------Мда. И това никак не е малко. Защо за всичко това трябва да се моля на някой руски ибрик и да искам ИЗХОДНА виза?
132
3
 
44
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Лека нощ, деца, продължавайте да вярвате в светлото евроатлантическо бъдеще на страната, под диктовката на миротворците от Щатите,и това , че им пук кои сме и къде сме, докато един мармот увива шоколада в станиол...
131
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от СеверозападаЖалко че не са набили тебе, щото си го заслужаваш хиляди пъти повече от тоя ученик крадец.
130
1
 
31
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен140 Това го кажи на родителите на бития ученик в Сливен, преди време, от американски солджъри, дошли на учение, и знаейки че са недосегаеми за нашите закони.
129
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до121"колкото Скрипал видяхме че е отровен, толкова и този театър за Сирия е истина. Кой ли им вярва"Като дойдат руснаците дето ги викаш и направят същото с твоите деца ще повярваш.
128
1
 
24
 
! Отговори
:):) преди 6 години
фалираха я държавата, но като спряха подаръците с нефт и газ и желязо и дървен материал....щото демократ бизнесмените можеха само да скачат, не били червени.
127
24
 
9
 
! Отговори
Коритаров Live преди 6 години
АЗ ПОМНЯ, ЧЕ НАВРЕМЕТО през 1977 или 1978 беше, ЕДИН АНГЛИИСКИ или ХОЛАНДЕЦ беше, НАРЕЧЕ ЗА СССР : ''РУСИЯ Е ГОРНА ВОЛТА (б.р. името и до 1984 - Днес Буркина Фасо) с ракети !...И е населена с , както ЛЕНИН БЕШЕ КАЗАЛ, С '' ПОЛЕЗНИ *** '' !!МУААХАХА .
126
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно Тръмп нарече Асад животно. Само че животни са и покровителя на Асад кагебееца Путин и крепителите на топките на животното Путин българските русофили.
125
2
 
20
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен132Лукойл е частна компания, на приятеля на Борисов Златев. Защо му и позволено да краде, защо свалиха измерителните уреди от тази компания-питай Борисов, не руснаците.Росатом е държавна компания, не частна. Има договори, които подписани , ще се спазват и от двете страни. Не е като да се уговарят на тенис мачле с Борисов, както при Лукойл, и после куче влачи рейс...
124
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само че лук оил си е руска компания, а Белене българска централа. Така че мн добре би могло да се види печалбата. Какво да не би на Козлудуй да не се знае печалбата....
123
6
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен130Само две фирми ще цитирам , които не крадат, а правят честа размянаДъдни прешъс метъл, и Американската Марица. Те не крадат, не изнудват.Тях как ще коментираш? Ако не можеш тях, коментирай американския конгресмен, Байдън мисля че беше, дето дойде тук и ни натисна да спрем южния поток, а в замяна какво?
122
6
 
21
 
! Отговори
до121 преди 6 години
колкото Скрипал видяхме че е отровен, толкова и този театър за Сирия е истина. Кой ли им вярва
121
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ти четвш ли бе чук, с Част от печалбата...Някой някъде да е виждал печалбата на Лукойл например?Толкова и ще я видиш от Белене.
120
1
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен128Колко заеми взе Бойко, за да я крепи сега, държавата, която не е фалирала?
119
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от СеверозападаРуснаците не ти искат пари, те направо ти ги крадат като пладнешки разбойници. Това е разликата между американците и руснаците, ама трябва да имаш повече от 1 гънка за да го проумееш това.