ООН: Ситуацията около Сирия може да излезе от контрол!

Британските сили готови да нанесат удар по Сирия
12 апр 2018 08:40, Елка Василева
71
ООН: Ситуацията около Сирия може да излезе от контрол!
Антониу Гутериш. Снимка: архив, Reuters

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш изрази опасение, че ситуацията около Сирия може да стане некотролируема. Това се казва в изявление, разпространено от пресслужбата му, цитирано от ТАСС.

"Вчера (във вторник) изразих недоволството си от съобщенията за продължаващо използване на химически оръжия в Сирия. Аз също така много внимателно следя развоя на ситуацията в Съвета за сигурност на ООН и съжалявам, че той засега не може да постигне съгласие по този въпрос", посочи Гутериш.

Още по темата

Той допълва, че отново е споделил си с постоянните представители на петте постоянни членки на съвета дълбокото си безпокойство за рисковете от сегашната ситуация, която той определя като задънена улица.

"Подчертах и необходимостта да се избягва излизане на ситуацията извън контрол", каза Гутериш.

"Нека не забравяме, че в крайна сметка нашите усилия трябва да бъдат насочени към прекратяването на страшните страдания на сирийците"=

Кувейтската авиокомпания "Кувейт еъруейз" съобщи, че спира полетите си до ливанската столица Бейрут заради намерението на САЩ да нанесат военен удар по съседната на Ливан Сирия.

Британските военновъздушни сили се намират в бойна готовност за нанасяне на възможен удар по Сирия, съобщи вестник "Таймс", като се позова на правителствен източник в Обединеното кралство. "Имаме самолети (в кипърската база на британските военновъздушни сили) Акротири", каза източникът. "Готови сме."

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
14
 
! Отговори
Iron преди 6 години
Тереза да си гледа Брекзита, че и там се е окъкала...
29
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо трябва един да командори и тероризира цялото население на земята за своя полза,незачитайки живота на другите.Русия единствена се опитва да се противопостави,защото се стремят да я унищожат.Според физиката,на всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие.Този закон не го е измислил Путин.
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
заради няколко много слаби политици на велики сили, които се опитват да съживят рейтинга си, може да избухе световна война
27
18
 
6
 
! Отговори
Русия в изолация преди 6 години
Никой не се съобразява с Русия, защото тя е военен колос на глинени крака, тъй като е икономическо джудже, а и джудже и е президент...
26
4
 
4
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
Момче, изпий едно валерианче, че нещо си се запенил.
25
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
29 Защо да са глупости. ОТ 1970 има диктатура в Сирия близка тогава до СССР днес до Русия.
24
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жужи се спече
23
4
 
3
 
! Отговори
само преди 6 години
До Анонимен 28Само това ли можа да измислиш,глупости и лъжи ти и другите под теб?жал ми е за вас.....
22
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
РУСИЯ Е АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО В СИРИЯ !!! БАШАР АСАД Е АБСОЛЮТНО НЕЗАКОНЕН УПРАВНИК!!!!
21
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
22 Русия е самопоканила се в Сирия вече половин век от както е диктатурата на Асад
20
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БАШАР АСАД Е ШИИТ КОИТО СА ЕДВА 10-20% В СИРИЯ ОСТАНАЛОТО Е СУНИТИ!!!ТОЙ Е АБСОЛЮТНО НЕЗАКОНЕН УПРАВНИК НЕПРОВЕЛ ДОРИ ИЗБОРИ ПРЕЗ 2007-*** ГОДИНА А ИДВА НА ВЛАСТ ОТНОВО БЕЗ ИЗБОРИ ТУРЕН ОТ ЧИЧО СИ :DАБСОЛЮТНА ТИРАНИЯ!В РУСИЯ Е СЪЩОТО АБСОЛЮТНА ТИРАНИЯ ДОРИ НЕ ОБЯВИХА ПРОТОКОЛИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ ЩОТО ЗНАЯТ, ЧЕ ПОДКРЕПАТА ЗА ФАЛШИВИЯ *** Е ИМА НЯМА 20-30%! ОСТАНАЛОТО БЕШЕ ДОБАВЯНЕ НА ГЛАСОВЕ В ПОЛЗА НА *** ЧРЕЗ ФАЛШИВО УВЕЛИЧАВАНЕ НА ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ!
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
24 какво му е законното при 350 000 жертви
18
7
 
14
 
! Отговори
ясно преди 6 години
До АнонименИма законно избрано Сирийско правителство и президент и те са там не са избягали в тези трудни времена,така че не заблуждавай хората.
17
9
 
21
 
! Отговори
така е преди 6 години
До Анонимен 22Русия е официално поканена на помощ от правителството на Сирия,нелегални и агресори са САЩ и сие в Сирия който пазят терористите.
16
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БългаринаОтдавна няма сирийско правителство!
15
11
 
17
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Ситуацията ще се оправи когато всички войски които са без разрешение от сирийското правителство се махнат, Гутиереш утре влизаме в португалия да видим дали ще си толкова мълчалив, оон за какво е ? Няма ли една резолюцийка за агресорите на чужда територия?
14
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
убийците по генезис не обичат мира те така са програмирани непрекъснато да себият с някого за своите интереси сащ и англия ги разбирам но герентофила макронкъде се бута
13
7
 
30
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Този път руския тежък ботуш не бива да спира до Берлин,а да продължи на Запад и да обиколи целия Екватор.И с бомбите си дълбоко да изоре и да превърне земята на ингилизите и ФАЩ в безкрана картофена градина,както се беше се изразил навремето един отявлен хомосексуалист-сър Чърчил за България.
12
4
 
4
 
! Отговори
едно полезно четиво! преди 6 години
Може да се разгледа хронологията, описана в:"Краткая история СССР / История / БрамаBY"Тя би далапрогноза на това, какъв ли исторически тренд ще следва развитието на Русия след СССР.
11
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Василев 5Евреите искат кръв, много човешка кръв, искат Трета Световна Война=Защото няма кой повече да им плаща лихвите